PSA Grubu Satış Rakamları Açıklandı! Büyük Başarı!

1
3898
Psa Grubu

Groupe PSA, yani PSA Grubunun bünyesinde yer alan günümüz otomotiv devleri büyük başarı sergilemiş durumda. Peugeot, Opel, DS, Citroen gibi dev otomotiv firmalarının ortak platformu olan Psa Grubu yaptığı yatırımların meyvesini almaya başladı. Peugeout 3008 ile başlayan bu değişim, tüm firmaların tüm modellerini yenilemiş ve kendine has Fransız tasarımlarını yansıtmış durumda. Teknoloji ile şıklığı birleştiren tasarımlar konusunda ilerlemeyi plan programına katan şirket, bu yönelimlerin devam edeceğinin sinyallerini verdi. Peugeout 3008, 5008, 508, 2008  modelleri ile rekorları alt üst eden firma siparişleri yetiştiremiyor. Yeni tanıtılan model Citroen C5 Aircross’da da başarılı izlenim yakalayan şirket tam gaz yatırımlara devam edeceğini açıkladı.

Psa Grubu Peugeout 3008
Psa Grubu Peugeout 3008

Psa Grubu’nun Ceo’ sundan Açıklamalar!

Groupe PSA Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Tavares yapmış olduğu değerlendirmede: “Bu kritik dönemde ekiplerimiz bir kurtarma modunda. Kaliteli ve rekabetçi ürünlerle karlı satışlar hedefliyoruz. Buna paralel olarak aylık CO2 komisyonumuz Avrupa CO2 hedeflerinin tutturulmasını sağlıyor. Ayrıca, Citroën Ami gibi çok enerjili ürünler ve çok yenilikçi çözümlerle müşterilerimizin beklentilerini karşılamaya devam ediyoruz. Bu yaklaşımla müşterilerimize temiz, güvenli ve ulaşılabilir ulaşım çözümleri sunma yaklaşımımızı sürdürüyoruz. Küresel pandeminin de etkisiyle bölgesel pazarların %26,4 oranında daralmasına rağmen, Psa Grubu’nun satışları 2019’a göre arttı ve pazar payı %46 artış kaydetti.

Türkiye (+5,4 puan), Mısır (+3,9 puan) ve Fas (+0,8 puan) gibi bölgede pazar payını artıran grup, Fransız denizaşırı ülkelerde pazar lideri olmaya devam ediyor. Covid krizinin olumsuz etkilerine rağmen ikinci çeyrekte sergilemiş olduğu çevik ve dinamik yaklaşımla son üç ayda daha hızlı olmak üzere grup bölgede büyümeye devam etti. Psa Grubu ilk yarıda dünya genelinde 1 milyon adet satış gerçekleştirdi. Küresel satışlar, korona virüs kriziyle bağlantılı olarak Mayıs ayına kıyasla Haziran ayında neredeyse iki katına çıktı. Binek ve hafif ticarideki elektrikliye geçiş süreci bütün hızıyla devam ediyor: Yenilikçi bir ulaşım çözümü olan Citroën Ami de dahil olmak üzere 2019 yılının başından bu yana 13 yeni model tanıtıldı. Grup, en iyi performans gösteren OEM’lerden biri olup sergilemiş olduğu performansla 2020 Avrupa CO2 hedefine uyuyor.”

Psa Grubu Markaların Satış Rakamlarında Türkiye’de Büyük Artış!

Türkiye’de +5.4 puan yukarı yönlü satış kapasitesine ulaşan şirket, daha da artacağı konusunda çok iddialı. Günüzüm olarak değerlendirirsek bu iddia boş yere değil. Psa Grubu markaların showroomları bomboş durumda. Bu firmalar için sipariş sırasına bile giremiyorsunuz.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here