F1 Portuguese GP sona erdi, Hamilton bu yarışı da kazanarak dünya rekoru kırdı. Damalı bayrağı ikinci sırada gören kişi de Bottas olurken podyumun son ismi Max Verstappen oldu.

Lewis Hamilton Tarih Yazdı

F1 denilince akla ilk gelen isim olan Michael Schumacher’in kırılamaz denen rekoru bugün Portekiz’de Lewis Hamilton tarafından kırıldı. 92. Formula 1 zaferini kazanan İngiliz pilot, sevincini babasıyla paylaştı. Bu rekoru babasına armağan eden tecrübeli yarışçı, yarış sonunda babası için şu ifadeleri kullandı; “Her gün ondan en iyi şekilde yararlanmaya çalışıyorum. Beraber büyümemiz ve birlikte yaptığımız her şey bugünkü başarının sebebidir.”

https://twitter.com/i/status/1320380082297384962

Dünyanın en çok yarış galibiyeti alan Lewis Hamilton’ın kötü başladığı yarışta avantajı değerlendirmeye çalışan Bottas, ilk turda liderlik koltuğuna otursa da koltuğu koruyamadı ve yarışı başladığı 2.sırada tamamladı.

Portuguese GP Öncesi Max Verstappen, Hamilton’a Meydan Okudu

Yarışa çok da iyi başlamayan Verstappen, ilk turda Perez ile bir temas yaşadıktan sonra sol ön lastiğinde bir hasar oluştu. Bu temasla birlikte iyice zorlanmaya başlayan Max Verstappen buna rağmen istikrarlı sürüşlerinden birini daha gerçekleştirerek podyuma tutundu. Ayrıca, yarışa 3.sıradan başlayıp bu sezonki 9.poydumunu kazanan RedBull pilotu Max Verstappen, yarış öncesi yaptığı açıklamalarda Hamilton’a arabaları değiştirerek özel bir yarış yapmayı teklif etti.

Bir diğer RedBull pilotu Alexander Albon ise bir diğer Racing Point sürücüsü olan Stroll ile yaşadığı temas sonucunda plansız bir pit yapmak zorunda kaldı ve pitte yaklaşık 10 saniye kaybeden genç pilot; yarışa 6.sırada başlamasına rağmen damalı bayrağı 12.sırada görerek Portuguese GP’den puansız ayrıldı.

Vettel: Charles Başka Bir Ligden!

Ferrari’nin en zorlu döneminde dahi aldığı başarılarla otomobili adeta sırtlayan Charles Leclerc, başarılı bir sıralama turu ile yarışa 4.sırada başlamaya hak kazandı. Kötü bir start alan genç pilot, kusursuza yakın sürüşüyle yarışı 4.sırada bitirmeyi başardı.

Bu sezon 4.kez ilk 4’ün içerisinde yer alan Monakolu pilot Charles Leclerc için tecrübeli takım arkadaş Sebastian Vettel’den övgüler yağdı; “En iyi turumu attığımda dahi Charles benden iyi bir tur atmış oluyor. Sanki başka bir ligdeymiş gibi sürüyor.” Ayrıca yarışa 15.sıradan başlayan Vettel, yarışı 10.sırada tamamlayarak Portekiz’den puanla dönen son pilot oldu.

portuguese gp leclerc

Günün Adamı Sergio Perez

Portuguese GP iki pembe panter için de oldukça zorlu geçti. Önce Perez ilk turda yaşadığı temas sonrası çok gerilere düşerken ardında Stroll, Norris ile temas yaşadı. Norris ile yaşadığı temas sonucu spin atan, üstüne bir de 5 saniyelik ceza alan Lance Stroll yarışı tamamlayamadı. Perez ise durumu iyi toparlayarak en gerilere düştüğü yarışı 7.sırada bitirerek üst üste 16 yarışta puan almış oldu.

portuguese gp perez

Raikkonen’den Ders Niteliğinde Bir Start

Yarışa 16.sıradan başlayan Raikkonen, tecrübesini konuşturarak ilk turun sonunda 10 sıra birden kazandı 6.sıraya kadar yükseldi. Ancak Alfa Romeo’nun düşük performansıyla üst sıralara tutunmakta zorlanan tecrübeli pilot yarışı 11.sıradan bitirerek Portekiz’den puansız ayrıldı.

İşte tam sonuçlar:

portuguese gp sıralama
F1 Portuguese GP Sıralama

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here