Pasta Cila Boyaya Zarar Verir Mi?

0
3096
pasta cila

Araçlarımız bizler için çok önemlidir. Onların üzerinde ki en ufak çizik bile bizi rahatsız eder. İşte böyle bir durumda bu çiziği kapatmak için pasta cila uygulaması yapıyoruz. Bu sayede aracımızın boyası daha parlak gözüküyor. Pasta cila uygulaması esas olarak araba bakımı sırasında yapılıyor. Bu sayede alım satım işlemleri esnasında müşteride olumlu bir etki bırakıyor. Aracına pastalama işlemi yaptıran kişilerin merak ettiği bir soru var. O da yapılan bu işlemin arabanın boyasına zarar verip vermediği…

Pasta Cila Nedir?  

Pasta ve cila bakıldığında aynı kavramlar gibi durabilir. Ancak değil. Yapılan işlemler peş peşe gerçekleştiği için aynı sanılıyor. Pasta ile aracın boyası dökülüyor. Cila ile ise boya kaplanıyor. Yukarıda ki soruya vereceğimiz cevap ise hayır. Yani eğer bu işlemler uzman kişiler tarafından yapılıyorsa, arabanın boyası zarar görmez.

pasta cila

Hangi Durumlarda Yapılıyor?  

Pasta cila sadece arabaya bakım için yapılmıyor. Aynı zamanda aracın dışındaki hafif çizikleri ve sürtünmeden kaynaklı oluşan aşınmaların giderilmesi için de uygulanıyor. Yani bizim çıplak gözle göremediğimiz bütün çizikleri gideriyor. Pasta cila yapılmasının bir başka sebebi ise mevsim geçişlerinde oluşan güneş, yağmur ve kirli havaya ek olarak köpüklü yıkamaların oluşturduğu matlaşmayı düzeltmek.

Anlayacağınız gibi pastalama işleminin tercih edilmesi için birçok sebep var. Ancak şunu belirtmeliyiz ki derin çiziklerin olması durumunda bu işlem kesin çözüm yöntemi değil. Derin çiziklerin kesin çözümü lokal boya yaptırmaktır.

pasta cila

Pasta Cila İşlemi Nasıl Gerçekleştiriliyor?

Aracınıza bu işlemi yaptırmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. İşleme başlamadan önce araba boyasının temiz olması önemlidir. Sizin de anlayacağınız üzere kirli bir arabaya cila sürmek arabaya yarar sağlamak yerine zarar verir. Bu yüzden pasta cila işleminden önce aracınızı iyice temizlemelisiniz. Bir diğer husus ise uygun yer seçmek. Bu işlemi güneşte yaptırmak, boya yüzeyinin yanmasına ve böylece kötü sonuçlara neden olabilmektedir.

pasta cila

Uygulamada Dikkat Edilmesi Gerekenler

Boyaya zarar vermemek için cilalama işlemini yaparken parça parça ilerlemek daha doğrudur. Örneğin aracın ön kaputuna işlem yaparken bir diğer yandan arabanın bagaj kapağına kadar pasta sürmek doğru olmayacaktır. Hem cila hem pasta için aynı şey geçerlidir. Pastalama işlemini çoğu kişi makine ile yapmak daha pratiktir. Ancak elbette ki el ile yapmayı seçenler de var.

Pasta işlemi sonrasında arabanın tamamı kurulanıyor. Ve pasta işleminden kalan artıklar temizleniyor. Bir sonraki aşama uygun cilanın seçilmesi. Cila uygulandıktan sonra arabanın kuruması için biraz bekleniyor. Kurumayan cilayı temizlemek oldukça zor. Yani kuru cila daha kolay temizleniyor. Sizde bu işlemi yaparken pamuk kullanırsanız daha güzel sonuç alabilirsiniz.

Trink sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here