Ana Sayfa Danışman Otomobillerin Dünyası Hakkında Duymadıklarınız-2

Otomobillerin Dünyası Hakkında Duymadıklarınız-2

0
1423

Pek çok araba tutkunu veya arabalara biraz ilgisi olan kişiler için belki de hiç bilmediğiniz , belki de hiç duymadığınız bilgileri derlediğimiz ilk yazımızdan sonra ikincisine karar verdik. Aslına bakarsak bu konu uzadıkça uzayabilir. Çünkü hem teknolojinin ilerlemesi hem de geçmişten günümüze oldukça fazla araç var. Bakalım nasıl araçlar bizleri bekliyor. Bazı markaların kendilerine has hiç duyulmadık özelliklerini barındırmakta. Bunları ilk başta sadece o projedeki çalışanlar bilmekte. Tabi zamanla bunlar dışarıya aktarılınca kendilerine ait gizemden çıkmaktadır. Gelin beraber otomobillerin dünyası hakkındaki duymadıklarımıza bakalım…

Otomobillerin Dünyası Hakkında Bilinmeyenler

1 Cadillac

Cadillac firması, binek araçlarda gece görüş kamerasını kullanan ilk markadır. Sizce de ilginç gelmiyor mu?

2 Lamborghini

Lamborghini firması ,2003 yılında kuruluşunun 40. yılına özel 50 adet özel yapım Murcielago üretmiştir. Acaba bu araçtan bir tane ülkemizde var mıdır?

3 Ferrari

Enzo Ferrari’nin ilk mesleği itfaiyeciliktir. Koskoca Ferrari nerden nereye gelmiş. Belki de renklerini itfaiyeye borçludur.

4 BMW

BMW firmasının E36 M3 Light weight modeli, adından da anlaşılacağı üzere normal bir E 6 M3 modeline göre 91 kilo daha hafiftir.

5 Volkswagen

Volkswagen firmasının Wolfsburg fabrikası 2018 yılında Yalın Üretim ödülünü kazanmıştır. Acaba bu yalın üretim nedir?

6 Lamborghini

Lamborghini firmasının Veneno modelinin şehir içindeki yakıt tüketimi tam 24.7 dir. Aslında bu bilgiye pek de şaşırmadık. Adeta bir aslan beslercesine fazla tüketiyor.

7 Ford

Ford firması 1903 yılından 1907 yılına kadar logo kullanmamıştır.

8 Bentley

Bentley tasarımcıları 2020 model Continental GT aracının kapı döşemeleri için tam 18 ay boyunca çalışmışlardır. Kim bilir komple araba için ne kadar süre uğraşmışlardır.

 

İlginç Kapı Tasarımına Ait Araçlar

2. El Satılık Araç Fiyatları

 

 

 

HENÜZ YORUM YOK