Opel Vectra : 90’ların Tutulan Modeli

0
7727

Ülkemizde çok sevilen, hatrı sayılır satış rakamları yakalayan ve en çok satan araçlardan birisiydi Opel Vectra. 90’lı yıllara adını yazdırmış sonrasında da görevini tamamlayıp yerini Opel Insignia’ya bırakmış bir seri.

Opel Vectra Tarihçesi

Opel Vectra ilk defa 1988 yılında satışa sunulmuştur. 2009 yılına kadar da satışı sürmüş olup 3 nesil olarak üretilmiştir. Opel’i D segmentte temsil eden Vectra, Opel Ascona’nın yerine gelmiş bir modeldir.

İlk model Vectra A, İngiltere’de Vauxhall markasının satışını yaptığı bir aracın tasarımıdır. 1988 yılında piyasaya giriş yapan Vectra A 1992 yılında küçük bir makyaj geçirip bazı tasarımları yenilenmiştir. Ardından bu yenilenme ile de 1995 yılına kadar aktif hayatını devam ettirmiştir. A kasası 3 nesil boyunca en çok sevilen kasa olarak akıllara kazınmıştır. Sağlam duruşu, seri kalkışı ile beraber döneminin önde gelen araçlarından biri olmuştur.

Opel Vectra

Vectra B

1995 yılında satışa sunulan B kasa, 2002’ye kadar Opel’in D kasa temsilcisi olmuştur. 1996 yılından itibaren İzmir’de de üretilmeye başlayan Vectra B iyice ülkemizden birisi olmuştur. Yurtdışında bu tasasatış rakamları yakalamış ve çok sevilmiştir. Özellikle 2.0 motoru ile ülkemizde yüksek performans gösteren araçlardan birisi olmuştur ve daha çok tercih edilmiştir. EuroNCAP çarpışma testlerinden 3 yıldız almıştır. Alt modellerde manuel klima bulunurken üst modellerde tek bölgeli otomatik klima bulunur. 1999 Yılında bir makyaj geçiren model, sadece tasarım olarak geliştirilmemiştir. Aynı zamanda yol tutuşu da ciddi anlamda geliştirilmiş ve yeni teknolojiler eklenmiştir.

Opel Vectra

Vectra C

2002 yılı itibariyle bayrağı Vectra B’den alan C serisi Opel için hayal kırıklığı oldu desek yeridir sanırım. Sağlamlık ve sorun çıkarmamazlık konusunda ailesinin en kötü üyesi oldu. Genel manada sürücülerin çok fazla servis ya da sanayi görmesi gerektiği sıkça dillendirilir. Ülkemizde bir diğer tutmama sebebi ise 1.6 motorlar beraber sunulan 2.2 motordur. Ancak 2.0 üzerindeki motorların vergi dezavantajı ile beraber insanların bir nebze daha uzak durduğu bir model olmuştur. 2009 yılı itibariyle Vectra tamamen piyasadan kaldırılmış. Yerine Opel Insginia modeli gelmiş ve d segmentindeki yeni oyuncu olmuştur.

İkinci El Opel Vectra İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here