Sizlere modern Otomobillerin En İyi Özellikleri listesi hazırladık. Lüks bir otomobil satın almak beraberinde gelen etkileyici lüks özelliklerinde sahibi olacağımız anlamına geliyor. Bir önceki listemizde otomobillerde gösterişli bir otomobil üretmek için gereksiz bir çok özelliği bu araçlarda kullanıldığını gördük. Bugünkü listemizde ise lüks otomobillerinizde bulunmasından hoşnut olacağınızı düşündüğümüz özellikleri anlatacağız.

Bu özelliklerin sürüş konforu ve sürüş deneyimi açısından sizi mutlu edecek şekilde tasarlandığını belirtelim. Şimdi hemen  bu havalı özelliklerin ne olduğuna bir bakalım.

1Dijital Kokpit

Otomobillerin En İyi Özellikleri arasında en yaygın olanları arasında Dijital kokpit yer alıyor. Dijital kokpit teknolojinin sürekli olarak geliştiğinin belki de en iyi göstergesi. Artık otomobillerimizle ilgili her şeyi dijital ekranlar üzerinden kontrol edebiliyoruz. Fotoğrafta bulunan dijital kokpit 2020 Mercedes-Benz GLS SUV’ye ait. Yüksek çözünürlük sağlayan ekran Mercedes-Benz’in ana şirketi tarafından çok yoğun bir çalışma sonucu tasarlandı. Bu ekran ile aracın sıcaklığını parmaklarınızı kaydırarak ayarlamak dahil bunun gibi çoğu işlemi iki parmağınızla yapabiliyorsunuz.

2LED Projektörler

Bu özellik günümüzün lüks otomobillerinin çoğunda mevcut. Ön kapıları açmamızla beraber yerde beliren marka logosu sürücüleri ve diğer yolcuları havalı ve özel yapıyor. Bunun dışında gece yolculuk molalarınızda araçtan indiğiniz zaman rahatlıkla önünüzü görebilirsiniz.

3Sürücü ve Ön Yolcu için Masaj Koltukları

Masaj koltukları Premium bir araçta olmazsa olmaz. O kadar para veriyorum masaj da yapsın diyorsanız üzülmeyin. Çoğu lüks marka bu özelliği araçlarında bulunduruyor.

Yorucu otomobil yolculuklarında uzun süre aynı pozisyonda kalmak vücut şeklimizi olumsuz anlamda etkiliyor. Buna ek olarak eklem ağrıları ile yola devam ediyoruz. Ancak masaj koltukları ile vücudumuz her saniye gevşediği için oturma pozisyonumuz çok daha sağlıklı bir şekilde şekilleniyor.

Lüks araçlar önceden sadece arka koltuklarda masaj özelliği bulundururken şimdi bu özelliği ön koltuklara da taşıdı. Otomobillerin En İyi Özellikleri arasında yer alan masajlı koltuklar premium araçlarda vazgeçilmez bir özellik olarak kabul ediliyor.

4Kabin Aydınlatması

Otomobillerin En İyi Özellikleri listemiz yaygın bir şekilde modern otomobili simgeleyen kabin aydınlatmaları ve bu aydınlatmaların tasarımları ile devam ediyor. Renkler ruh halimizi en iyi yansıtan materyallerdir. Bilimsel olarak kanıtlanan renklerin bu özelliği, hayatın her alanında kullanılıyor. Örneğin sarı renk lüksü en iyi yansıtan renklerden biridir. Kırmızı cesur ve enerjik insanları temsil eder. Mavi nazik ve dingin bir ruh haline sahip insanları yansıtır. Yeşil sizin de tahmin ettiğiniz gibi doğayı temsil eder. Siyah yalnızlığı ve gizemi temsil eder. Bunun gibi daha birçok renk, özellikle satış alanında strateji geliştirmek adına insanların yönlendirmek için kullanılıyor.

Otomobillerde bulunan kabin aydınlatma ışıkları da sürüş esnasında sizin ruh halinizi yansıtacak bir şekilde geniş renk skalasına sahip. Örneğin işten çıktınız ve yoğun stres yaşıyorsunuz. Eve giderken iç aydınlatmayı mavi yaparsanız stres seviyenizin düştüğünü ve huzur bulduğunuzu hissedeceksiniz. İnsan sağlına etkisi olan renkler otomobillere çok iyi aktarıldığı için listemizde en iyi araba özellikleri arasında yer aldı.

5Isıtan ve Soğutan Bardak Tutucular

Hem yaz hem de kış için otomobillerde bulunan vazgeçilmez bir özellik var. Lüks araçlar dışında orta segment bazı araçlarda da bulunan bu özellik gelişmiş versiyonları ile üst segment Premium araçlarda kullanılıyor. Sıcak içeceğinizi sıcak tutmak ve soğuk içeceğinizi soğuk tutmak bu dengeyi sağlayan bardak tutucular ile mümkün. Otomobillerin En İyi Özellikleri listemizde bu vazgeçilmez özelliği koymazsak olmazdı. Listemizde yer verdiğimiz ısıtıcı ve soğutucu bardak tutucular 2020 BMW X7 M50 modeline ait.

6Katlanır Masalar

İçeceklerimizi veya yemeğimizi hazırladık ancak düz bir zemin bulamadığımız için araç içinde zorlanıyoruz diyelim. Bunun için lüks otomobillerde bulunan katlanır masa özelliği mevcut.

Bu masa Mercedes-Maybach S 560 gibi lüks araçlarda bulunuyor. Yolculuk esnasında atıştırmalık yemek için çok işe yarıyor. Bunun yanında aynı araç da kol dayama kısmında bulunan minik bir buzdolabı mevcut. Soğuk yiyeceklerinizi Mercedes-Maybach S 560 ile muhafaza edebilirsiniz.

7Uydu Destekli Araç Şanzımanı

Artık teknoloji çok gelişti ve otomobillerde çoğu bileşenin nemalandığı bu yenilikten şanzımanlarda yaralanıyor. Örneğin Rolls-Royce şanzımanı vites değiştirmelerini uydudan kontrol ederek aracın şanzımanını hazır hale getiriyor. Yani örneğin uzun yolculuklarda ne ile karşılaşacağınızı bilmediğiniz yollar yol uydu tarafından önceden taranıyor ve aracın oradan en rahat geçeceği vites önceden belirlenmiş oluyor.

Modern Otomobillerin En İyi Özellikleri listemiz burada sona erdi. En çok hangi özellik ilginizi çekti?

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here