Mercedes-Benz Neden Pahalı? Parasını Hak Ediyor Mu?

0
7609
mercedes benz neden pahalı

Merecedes-Benz marka otomobiller bundan 50 yıl önce ülkemize gurbetçilerin getirdiği otomobiller olarak bilinir ve yurt içinde alıcısı yalnızca çok zengin insanlar olan bir otomobildi. Günümüzde de müşteri kitlesinin orta sınıf olduğunu söylemek biraz zor. Ancak ikinci el otomobil piyasasının hareketlenmesi ile artık bir Mercedes-Benz sahibi olmak zor değil. Rakiplerine nazaran yüksek fiyatları ile dikkat çeken Mercedes-Benz neden pahalı? Mercedes-Benz kullanıcıları her zaman otomobillerinin onlara ayrıcalık yarattığını düşünerek markayı diğer otomobil üreticilerinden ayrı tutarlar. Peki Mercedes-Benz gerçekten parasını hak ediyor mu? İşte Mercedes-Benz neden pahalı sorusunun cevabı!

1. Kaliteli Parçalar

mercedes benz neden pahalı

Mercedes-Benz, ürettiği otomobillerde sadece yüksek kaliteli malzeme ve parçalar kullanıyor. Halk arasında ‘Ne kadar ekmek, o kadar köfte’ olarak bildiğimiz deyim, tam olarak bu kısmın karşılığı. Mercedes-Benz tarafından onaylanmayan yan sanayi parçaların birçoğunun otomobillerde yaşanan problemleri çözememesinin sebebi de aslında bu. Her ne kadar bakım maliyetlerini yükseltse de, daha iyi malzeme daha iyi otomobil anlamına geliyor.

2. Teknoloji

mercedes benz neden pahalı

Mercedes, on yıllardır otomobil teknolojinin öncüsü konumunda. Yeni çıkan bir Mercedes’te yer alan özellikler, muhtemelen 5-10 yıl içinde diğer otomobillerde de yerini alarak piyasaya yayılır. Bu yeniliklerin arkasında ise saatlerce mesai ve AR-GE çalışması var. Bu özelliklerin maliyeti bir kenara, onları yaratan mühendislerin kıvrak zekalarına sahip olmanın ve otomobilinizde taşımanın da bir maliyeti var. Ancak otomobili tanıdıkça anlıyorsunuz ki, örneğin yeni S-Class, bunlar gerçekten çok pahalı değil.

3. Dayanıklılık

mercedes benz neden pahalı

Yollarda hala 1980’li yıllara ait Mercedes’ler görüyorsunuz değil mi? W124 kasa E serisi 90’lı yılların elegant görüntüsünü günümüze taşırken hala iyi bir otomobil olarak sınıflandırılabilir. Mercedes-Benz’in kaliteli malzeme ve işçilik ile birleştirdiği detaycılığı yıllar sonra bile kullanılabilir olması da onu pahalı yapan etmenlerden birisi. 500.000 kilometreyi devirmiş otomobillerin hala ilk günkü gibi durması da o nedenle pek tesadüf değil.

4. Güvenilir Bir Marka

Kalite, dayanıklılık ve süreklilik Mercedes-Benz’i senelerce en iyi otomobiller listesinin üst sıralarında tuttu. Kullanıcılar, sadece yüksek fiyatlı otomobil alabildikleri için değil, bu fiyata satın aldıkları konfordan ve teknolojiden memnun oldukları için Mercedes’i tercih etti. Bütün bu müşteri memnuniyetinin arkasında premium sınıfın en güçlü markasını yaratan Mercedes, bir asırdan uzun süredir yürüttüğü faaliyetleri ile markanın değerini korudu ve yükseltti. Bütün bunların farkında olduktan sonra kim Mercedes-Benz’in pahalı bir otomobil olduğunu söyleyebilir ki?

İkinci El Mercedes-Benz İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here