Mercedes-Benz Müzesi ile Zamanda Yolculuk

3
4936

İlk otomobilden bilinen klasiklere ve ardından geleceğin otomobillerine uzanan 160 araçlık koleksiyon ve 16 bin metrekarelik sergi alanı ile 130 yıllık tarihi otomobil meraklıları ile buluşturan Mercedes-Benz Müzesi tam anlamıyla bir cazibe merkezi. Henüz binanın içine girmeden eşsiz tasarımıyla sizlere özel bir yerde olduğunuzu hissettirecek türden bir atmosfer. Mercedes-Benz genlerine gönderme yapılarak oluşturulan DNA tarzı sarmal bir tasarım hemen göze çarpıyor. İç mekanda da kapalı salonların ve düz duvarların olmadığı, sonunda yeniden başladığınız yere gelebildiğiniz döngüsel koridorlar sergi alanını gezmekte olan ziyaretçilerini adeta büyülüyor.

Çıplak gözle görülen tarih: 130 yılda Mercedes-Benz

Yolculuk, en üst kattan ilk Mercedes-Benz’in patentinin alınması ile başlıyor. Ardından heybetli yapıları ile göz dolduran erken klasik dönem otomobiller ile devam ediyor. Daha sonra efsaneleşen 1950 sonrası çizgileri gördüğümüz otomobil kronolojisi, en alt katta Vision 6 Maybach Cabriolet ile son buluyor. Aradaki 8 katta tarihte 130 sene ilerliyorsunuz. Otomobilden tekneye, uçaktan zepline kadar birçok alanda üretilen motor bloklarının tavandan sarkıtılarak sergilendiği müzede bu büyük markanın arkasındaki dahiyane mühendisliğin de farkına varıyorsunuz.

 

Genel anlamda yedi kategoride incelenen Mercedes-Benz tarihi otomobilin icadı ile başlıyor. İlk otomobilin de yer aldığı koleksiyonda 130 senede kat edilen mesafeyi yakından gözlemlemek mümkün. Sergi, Mercedes-Benz markasının doğuşu ve kendi çizgilerini ortaya çıkardığı dönem ile devam ediyor. Savaş sonrası dönemde değişen koşullar otomobil sanayisinin gelişimini de etkiliyor. Daha sonralarda güvenlik, çevre ve emisyon değişkenlerinin de eklenmesiyle sektör farklı bir yöne doğru ilerliyor. Mercedes-Benz Müzesi ise ziyaretçilerine bütün bu gelişim sürecini somut bir şekilde çıplak gözle görme fırsatı sunuyor.

 

Eşsiz Koleksiyonlar

Bu eşsiz deneyime ek olarak içinde bulundurduğu çok özel koleksiyonlar da ziyaretçilerine ‘iyi ki’ dedirten faktörler arasında yer alıyor. Alman İmparatoru II.Wilhelm’in 770 Grand Cabriolet’i, Last World filminde kahramanları dinozorlardan kurtaran ML320, Ay’a ayak basan yedinci insan olan David Randolph Scott’un 190 SL’i ve 1974 Dünya Kupası için tasarlanan 0302 otobüsü de bu özel mekanda ziyaretçilerini bekliyor.

 

Ziyaret Günleri ve Ücreti

Eğer gerçek bir otomobil tutkunu iseniz müzenin tamamını gezmek için en az 3 saat ayırmanızı tavsiye ederiz. Mercedes-Benz tarihi ile geçirdiğiniz zamanın sonunda müze mağazasından alışveriş de yapabilirsiniz. Salgın nedeniyle bu günlerde yalnızca Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri açık olan müzeye giriş için 9.75€ tam ve 4.90€ indirimli bilet almanız gerekiyor. Ayrıca internet sitesi üzerinden ücretsiz sanal tur yapmak da mümkün.

3 YORUMLAR

  1. Gerçektende mercedes otomobil dünyası içinde bambaşka bir marka … asalet ve sportiflik tamamen ruhuna işlemiş ve değişmeyek gibi görünüyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here