‘Mercedes-Benz EQB’ Türkiye’de Satışa Sunuldu!

0
3766
Mercedes-Benz EQB

Mercedes-Benz EQB, Alman otomotiv devi Mercedes-Benz tarafından kısa bir süre önce tanıtılmıştı. Aynı zamanda EQB, geleneksel motora sahip kardeşi Mercedes-Benz GLB’den baz alınarak geliştirildi. Elektrikli SUV Mercedes-Benz EQB Türkiye’de satışta!

Tamamen elektrikli bir SUV almadan önce Mercedes’in bu modeline bakmanız gerekiyor. Şimdi birlikte modelin detaylarını inceleyelim.

Mercedes-Benz EQB Tasarımı

Mercedes-Benz EQB dış Tasarımı

Tam adı Mercedes-Benz EQB 350 4MATIC olan otomobil dikkat çekici bir tasarım sunuyor. Model, 4684 mm uzunluğa, 1834 mm genişliğe ve 1667 mm yüksekliğe sahip. Mercedes Benz EQB, 5 veya 7 kişilik bir SUV olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca üçüncü sıraya iki koltuk eklenebiliyor. Bu da boyu 1.65 metreye kadar olan kişiler tarafından rahatlıkla kullanılabilecek seviyede. Aynı zamanda üçüncü sıradaki iki koltuğa çocuk koltukları da takılabiliyor. İlave edilebilen iki koltuk opsiyon olarak sunuluyor. Normalde bagaj hacmi 495 litre olan araçta, koltuklar yan yatırıldığı zaman bagaj hacmi 1710 litreye çıkıyor.

Model, Alman şirketin son zamanlarda tercih ettiği yeni nesil far tasarımına sahip. Ancak bu far yapısı oldukça etkileyici görünen kapalı bir ızgara ile tamamlanmış. Aracın önünden ve arkasından uzanan ışıklar da EQB tasarım özelliğinde öne çıkan detaylar arasında. Aynı zamanda jant tasarımları 20 inç boyutunda ve EQB’ye özel. Plaka da tasarımı tamamlamak adına tampona monte edilmiş şekilde.

Mercedes-Benz EQB iç Tasarımı

Mercedes-Benz EQB’nin iç tasarımına baktığımız zaman söyleyebilecek bir şey kalmıyor. İç tasarımda lüks ve konfor adeta üst seviyede. Ortam aydınlatması, tamamen hayalet ve multimedya ekranıyla bir bütün halinde gösterge ekranı bulunuyor. Ayrıca dijital klima da bu SUV modelde bulunan detaylar arasında bulunuyor.

Mercedes-Benz EQB Özellikleri

Mercedes-Benz EQB sadece tasarımı ile değil, motoruyla da adından sıkça söz ettirecek. SUV’da 215 kW’lık motor bulunuyor. Bu da 292 beygir güce eşdeğer seviyede. Aynı zamanda araç, gücünü 520 Nm tork üreten elektrikli motordan aldığı gözüküyor. Otomobil, 0-100 km/sa hızlanmasını 6,2 saniyede tamamlıyor. Ayrıca aracın maksimum hızı 160 km/sa. Bu da hız seven kişiler için fazlasıyla üzücü bir durum. Mercedes-Benz EQB, yüzde 80 doluluk oranına DC şarj ile 32 dakikada ulaşıyor. 66,5 kWh bataryaya sahip araç, WLTP’ye göre tek bir şarj ile ortalama 400 km menzil sunmaktadır.

Mercedes-Benz EQB Fiyatı

Şimdi en merak edilen kısma geldik. Peki bu modelin fiyatı nedir? Mercedes-Benz’in Türkiye’deki elektrikli SUV modeli olan EQB’ye sahip olmak istiyorsanız 1 milyon 560 bin 500 TL ödemeniz gerekmektedir.

Sıfır km Mercedes-Benz Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here