Mercedes-Benz E Serisi Artık Kaput Yıldızı Taşımayacak

Otomobillerin tasarımlarındaki bazı detaylar onları diğer otomobillerden ayırır. Bu yüzden de markalar, ürettikleri modellerin üzerine kendilerine has detaylar eklerler. Böylece ilk görüşte hangi otomobilin hangi markaya ait olduğu kolayca fark edilir. Mercedes-Benz de otomobillerinin kaputuna eklediği logosu ile bu markalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle geçmiş yıllarda markaya ait neredeyse tüm modellerde bu detayı görmek mümkündü. Bugün ise Mercedes-Benz yeni tasarımlarında kaputunun üzerine konumlandırdığı yıldızından yavaş yavaş vazgeçiyor. Birçok modelinin opsiyon listesinden kaput yıldızını kaldırma kararı alan Mercedes-Benz, E Serisi için de aynı kararı aldı.

Mercedes-Benz E Serisi

Yalnızca S Serisi ve Maybach GLS ile Satın Alınabilecek

Markanın yeni aldığı karar neticesinde E Serisi için efsane kaput yıldızı detayı ortadan kalktı. Mercedes-Benz sunduğu bu opsiyonu daha öncesinde C Serisi ve SL’den de kaldırmıştı. E Serisi’nin Luxury paketi ile standart olarak sunulan kaput yıldızı bundan sonraki süreçte sunulmayacak. Markanın logosu, ön ızgaranın ortasında konumlandırılacak. S Serisi ve Maybach GLS ise kaput yıldızını bir süre daha göreceğiz gibi gözüküyor. Marka bu iki model için efsaneleşen yıldız detayını sunmaya devam ediyor. Bu durum hali hazırda özel diyebileceğimiz iki modeli daha da özel kılacak gibi gözüküyor. Mercedes-Benz ilk kez 2009 yılında yıldızlardan birine veda etmişti. W211 modeli ile sabit logo tasarımına geçen üretici, W212 modeli ile yıldızı kaputtan ızgaraya taşımıştı.

Mercedes-Benz E Serisi

Sadece Mercedes-Benz Kullanmıyordu!

Kaput üzerindeki üç boyutlu logo tasarımlarını birçok marka kullanıyordu. Jaguar, Cadillac ve Lincoln markaları, modellerinde kaput üstü logolara yer veriyorlardı. Şimdi ise bu markaların modellerindeki logo tasarımları ızgaralara taşındı. Alman marka için de aynı durum söz konusu olacak gibi gözüküyor.

İkinci el satılık Mercedes-Benz modelleri

2021 Mercedes Maybach S Serisi Tanıtıldı!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here