Mercedes Benz C Serisi Brabus!

0
1633

Alman asıllı bir modifiye şirketi olan Brabus, Mercedes Benz C serisi için yaptığı kişiselleştirme ürünlerini tanıttı. Şirket, benzin ve dizel seçeneklerine sahip C serisi modellerini;

  • Ekstra güç
  • İnce tasarım ayrıntıları ve
  • Alçaltılmış bir süspansiyon ile daha da çekici hale getirmiş diyebiliriz.

brabus c serisi

Brabus Mercedes Benz C Serisi Dış Tasarım

İlk olarak bu modifiyeli modelin dış tasarımına bakacak olursak, Mercedes Benz’in AMG Line paketiyle sunmuş olduğu sportifliğin daha ileriye taşındığını söyleyebiliriz. Modelin ön bölümünde tamponların kenarlarına kadar uzanan splitter ve daha sportif hava girişleri göze çarpıyor.

Aynı zamanda şirket, modelin ön ızgarasına da kendi yorumunu katmış. Bir diğer yandan tamponun her iki tarafında ince LED’ler kullanılmış. Son olarak elbette ki Mercedes-Benz logosunun yerini Brabus logoları almış.

brabus c serisi arka

Modelin arka bölümüne baktığımızda ise 90 mm çapında dörtlü egzoz çıkışı ilk dikkat çeken detay. Aslında bu parlak siyah egzoz çıkışlarını C63’te görmeyi bekliyorduk. Ancak yine de güzel görünüyor. Aynı zamanda sedan modellerde sunulan yeni arka spoyler de sportfiliği artırmış.

Modifiye şirketi Brabus, C serisi modellerinde müşterilerine lastik ve jant boyutlarında da esneklik sağlıyor. Şirket, Continental, Pirelli ya da Yokohoma olmak üzere üç farklı lastik sunuyor. Aynı zamanda bu lastikler için 18, 19 veya 20 inçlik jantları da yine seçenekler listesine eklemiş. Bir diğer yandan C serisi modellerinde aracın yüksekliği modele göre 20 ile 30 mm arasında azaltan Brabus spor yaylar kullanılmış. Bu sayede söz konusu eklenti ile birlikte aracın yol tutuşu önemli ölçüde artmış.

brabus iç

Mercedes Benz C Serisi Brabus İç Mekan

Modifiyeli modelin iç mekanında da sportif donuşlara yer verilmiş. Aynı zamanda;

  • Alüminyum pedallar,
  • Brabus logolu paspaslar
  • Aydınlatmalı kapı eşikleri ve
  • Modifiye şirketi imzasını çoğu yerde görüyoruz.

Bir diğer yandan  daha üst kalite deri ve Alcantara döşemeler de seçenekler arasında bulunuyor.

 

C Serisi Brabus Performans

Brabus, C Serisi modellerine sadece görsel açıdan fark sağlamamış. Aynı zamanda şirket benzinli C300 modeli ve dizel motorlu C300d modeli için PowerXtra modülü ile daha fazla performans vadediyor. Bir diğer yanda 2.0 litrelik turbo beslemeli dört silindirli yarı hibrit benzinli motoru, yapılan eklenti ile birlikte 42 beygir güç ve 50 Nm tork kazanmış.Bu sayede, güç ünitesi 300 beygir güç ve 450 Nm tork değerlerine ulaşmış.

Benzer bir durum da dizel cephesinde söz konusu. 2.0 litrelik dört silindirli turbo beslemeli üniteye 45 beygir güç ve 50 Nm tork eklenmiş. Böylece motor, 310 beygir güç ve 600 Nm tork üretebilir hâle gelmiş. Yani hiç de küçümsenemeyecek performans verilerine ulaşabiliyor diyebiliriz. Her iki modelde de güç 9 ileri otomatik şanzımana aracılığıyla yere iletiliyor.

c serisi brabus

Performans Verileri

Modifiye şirketinden yapılan açıklamada benzinli 100 km/s hıza;

  • Benzinli B30: 5.8 saniyede
  • Dizel D30: 5.6 saniyede ulaşabiliyor.

Aynı zamanda her iki otomobilin ulaşabildiği maksimum hız 250 km/s hız ile sınırlandırılmış.

Markanın AMG C43 modelinin 100 km/s hıza ulaşmak için ihtiyaç duyduğu süre 4.6 saniye. Fakat aslında modelin performans için üretilmediğini varsayarsak bu iki aracın 100 km/s hıza 6 saniyenin altında bir sürede ulaşabilmesi Brabus’un oldukça başarılı olduğunun kanıtı diyebiliriz.

Mercedes Benz C Serisi 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here