Mercedes Benz AMG G63 Alınır mı ? İnceleyelim!

0
5331
mercedes amg g63

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz’in G Serisi, markanın 1979 yılından itibaren üretimine başladığı bir SUV modelidir. Şimdilerde karizmatik görünümü ile sokaklarda bütün gözleri üstüne çeken G serisi, performansı ile de dış görünümüne arka çıkıyor. Mercedes Benz G Serisi size sadece benzersiz bir iç ve dış tasarım sunmuyor. Aynı zamanda kişiliğinizin güçlü yanlarını ortaya çıkarmanızı da sağlıyor. Peki Mercedes AMG G63 alınır mı ? Birlikte inceleyelim.

mercedes amg g63

Dış Mekan

Mercedes AMG G63 ilk bakışta gücünü hissettiriyor. Modelin AMG’ye özgü radyatör kaplaması, opsiyon olarak sunulan 22 inç büyülüğündeki jantları ve iki yan çıkışlı kromajlı çift egzoz çıkışına sahip çarpıcı AMG Performance egzoz tertibatı bu kült objeye dışa dönük görünümünü kazandırıyor.

İlk hedefi şehir içi günlük kullanım olan Mercedes AMG G63, mevcut özellikleri ile off-road performansı açısından da son derece yüksek bir kapasiteye sahip. Üstelik bu özelliğini destekleyen Sand, Trail ve Rock isimleri ile belirtilen 3 farklı off-road sürüş modu bulunuyor.

mercedes amg g63

G63, tam manası ile bir G serisi üyesi olduğunu daha ilk bakışta belli ediyor. Ancak modeli diğer versiyonlardan ayırmak için AMG imzası taşıyan dikey şeritlere sahip ön ızgara, daha büyük hava girişleri yer alan tampon, iki modlu spor egzoz, kırmızı fren kaliperleri eklenmiş. Yan basamaklar da standart hale getirilmiş. 22 inçlik jantları da opsiyon olarak eklenmiş.

Çeşitli Sürüş Modları

G63, G serisinden başka özellikleri ile de ayrılıyor. G Serisi modellerin hepsinde bağımsız ön süspansiyon ve daha yüksek iz genişliği bulunuyordu. Bu modele ise ekstra eklenen AMG’ye özel yayları yol tutuşunu arttırmış. Mercedes AMG G63 sürücülerine daha iyi bir sürüş deneyimi yaşamak için karayolunda 5, arazide ise 3 farklı sürüş modu arasında seçim yapma şansı veriyor.

g63

AMG DYNAMIC SELECT, sürüş tutumunu tek dokunuş ile değiştirmenizi sağlar. İster Sport+ modunda dinamik bir şekilde, ister Comfort programında rahat veya tamamen bireysel olarak. Nasıl bir sürüş yapmak istediğinize kendiniz karar verirsiniz.

AMG RIDE CONTROL yürüyen aksamı, günlük hayatta ve Offroad kullanımda üstün performansın anahtarı olarak karşımıza çıkıyor. Comfort, Sport ve Sport+ modları arasından seçim yapabildiğiniz gibi yürüyen aksam karakteristiğini de tek tuş ile değiştirebilirsiniz. Sport Plus modunda maksimum dinamizm; Comfort modunda ise en fazla konfor için gövde gösterisi sergiliyor.

İç mekan tasarımı

İnanılmaz derecede yüksek güç ve performansa sahip olan Mercedes AMG G63, iç mekanında size her zamankinden daha fazla yer sunuyor.

Öne çıkan konfor özellikleri:

  • Aktif Ergonomik Koltuk Paketi
  • ENERGIZING konfor kontrol
  • 9G-TRONIC
  • AMG RIDE CONTROL

Güvenlikte öne çıkan özellikler:

  • Aktif şerit takip yardımcısı
  • Park Paketi, 360° kamera ile
  • MULTIBEAM LED
  • Yardımcı paketi

iç mekan

AMG Performance Direksiyon Simidi

En yüksek performans altında azami kontrol, işte her şey bundan ibaret. G63’te isteğe bağlı olarak temin edilebilen karbon AMG Performance direksiyon simidinde tutma yeri DINAMICA mikrofiber ile döşenmiş. Alüminyum vites değiştirme kulakçıkları ve saat 12 işareti de, aracın iç mekanında bir yarış sporları havası yaratmış.

Teknik Özellikler

Mercedes AMG G63, markanın 4.0 litrelik çift turbo destekli V8 motorunu bünyesinde bulunduruyor., 585 ps güce ve 850 Nm tork değere sahip olan bu canavar model 9 ileri otomatik şanzımanı sayesinde de güç dinamiğini yüksek işlevselliğe büründürüyor. G63’ün 0’dan 100 km/s’ ye ulaşması ise yalnızca 4.5 saniye gibi etkileyici bir sürede gerçekleşiyor. Aracın ulaşabildiği maksimum hız ise 220 km/s ile sınırlandırılmış.

motor

Belirtmemiz gereken ise şu ki AMG Driver paketi ile aracın ulaşabileceği maksimum hız 240 km/s’e kadar ulaşabilme imkanı buluyor. Mercedes AMG G63, AMG ailesinin diğer modellerinde de gördüğümüz gibi düşük devirlere daha etkin gaz tepkisi verebilmesi için çift kanallı turbo sistemi kullanılıyor.

G63’te de dört tekerlekten çekiş sistemi ve kilitli üç diferansiyel standart olarak sunulan özellikler arasında. Bu modelde torku eşit dağıtılmak yerine ön ve arka akslara 40:60 oranında gönderiliyor.

iç mekan

Mercedes-AMG G 63: karma yakıt tüketimi: 14,4 l/100 km, 330 karma CO2 emisyonlar.

Mercedes AMG G63 her ne kadar yüksek bir fiyata sahip olsa da sahip olduğu performans ve özellikleri göz önüne alındığında kesinlikle alınacak bir araç.

Mercedes Benz G Serisi Fiyatları

4.0 63, Benzin, 422 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
AMG Performans 13,1 Lt/100 Km Otomatik 4.781.000 TL
2.9 400 d, Dizel, 330 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
Magnetic 9,6 Lt/100 Km Otomatik 3.379.000 TL

 

Mercedes Benz AMG G63 Fiyat Teklifi Ve Özellikleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here