Ana Sayfa Genel Maserati, Stellantis’ten Ayrılabilir

Maserati, Stellantis’ten Ayrılabilir

0
1586

Maserati, Stellantis grubundan çıkabilir. İtalyan üretici, şu anda Stellantis grubunun şirketlerinden birisi. Fakat şirket, bu gruptan ayrılarak tıpkı Porsche veya Ferrari gibi bağımsız bir şirket olabilir. Stellantis CFO’su Richard Palmer, geçtiğimiz günlerde bu konu ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Palmer, eğer İtalyan şirket ilerleyen yıllarda yeterince kar elde edebilirse bağımsız bir şirket haline gelebilir dedi. Kim bilir belki de dünyanın en güzel V8 motor sesine sahip otomobillerini üreten Maserati, ilerideki yıllarda bağımsız bir duruma gelir. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Maserati, Karını Arttırırsa Stellantis Grubundan Ayrılabilir

Richard Palmer’in açıklamalarına göre durum tam olarak böyle. Eğer Maserati yeterince fazla kar oranına sahip olursa bağımsız bir şirket olabilecek. Peki şirketin kar oranı şu anda ne durumda? Aslına baktığımızda İtalyan üretici şu anda da oldukça yüksek kar oranlarına sahip. Şirket, 2021 yılında küresel satışlarını yüzde 41 oranında arttırdı. Bunun sonucunda ise lüks spor otomobil üreticisi, toplamda 24.300 araç satmayı başardı. Şimdilerde ise marka, ikinci SUV modeli Grecale’yi müşterileriyle buluşturuyor. Diğer yandan ise Maserati, son tanıtılan MC20 modeli ile de herkesin aklını başından almıştı. Sonuç olarak markanın yeni araç yelpazesi de tıpkı eskiden olduğu gibi sürücüleri etkilemeye devam ediyor.

Tüm bunları topladığımızda ise markanın kesinlikle Maserati ismine layık otomobiller üretmeye çalıştığını görebiliriz. Eğer ki marka bu ilerleyişini devam ettirmeyi başarırsa, Stellantis grubu da markanın bağımsız bir hale gelmesine izin verecek gibi duruyor. Peki siz Maserati’nin bu yolculuğu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Satılık Tüm Maserati Modellerini İnceleyin⇒

HENÜZ YORUM YOK