Lamborghini Egoista, Adeta Bir Uzay Aracı

0
3676
Lamborghini Egoista

Lamborghini Egoista firmanın 50. yılına özel üretilmiş tek otomobildir. Firmanın araca Egoista adını verme sebebi, tek kişilik olmasına dikkat çekmektir. Genel olarak ürettiği otomobillere boğa güreşlerinden isim koyan firma bu sefer değişiklik yapmış görünüyor. Ayrıca bu otomobil Lamborghini’nin şimdiye kadar ürettiği en pahalı modellerden biridir. Aynı zamanda bilinenin aksine dikkat çekici ve değişik bir tasarıma sahip. Adeta bir uzay aracını andırıyor.

Şimdi her datayıyla etkileyici olan Lamborghini Egoista modeline yakından bakalım.

Lamborghini Egoista Tasarımı

Lamborghini Egoista

Öncelikle bu muhteşem aracı kim tasarlamış diye aklımızdan sorular geçiyor. Araç, Volkswagen Tasarım Başkanı Walter de Silva tarafından tasarlandı. Tasarımın esin kaynağı ise Apache helikopter olduğuna dair açıklama yapıldı. Egoista, turuncu, gri ve siyah renklerin harika uyumu ile göze hitap ediyor.

Araca hem önden hem arkadan baktığınız zaman keskin bir görüntü ile karşılaşıyorsunuz.  Egoista’nın tavanını oluşturan turuncu renk bir cam kabin bulunuyor. Aynı zamanda cam kısım tamamen yukarı doğru açılıyor ve kapı görevi görüyor. Büyük ölçüde karbon fiber bir yapısı olan Egoista, çeşitli dış etkenlerden ve oluşabilecek acil durumlarda sürücüyü korumak için tasarlanmıştır.

Lamborghini Egoista, LED ışıkları ve çarpıcı tekerlekleri ile gelecekten gelmiş gibi görünüyor. Aynı zamanda LED ışıklar, üç boyutlu aydınlatma özelliğine sahip. Önde iki tane beyaz far, arkada ise iki tane kırmızı far bulunmaktadır. Ayrıca arka kısmın üstünde kırmızı bir flaşörde bulunmakta. Sinyal vermek için iki tane turuncu boğa gözü bulunuyor. Tavan kısmında ise solda kırmızı ve sağda yeşil olmak üzere iki tane daha aydınlatma ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Lamborghini Egoista

İçerisinde ise tek kişilik rahat bir koltuk var. Aynı zamanda sürücü, koltuğa farklı renklerden oluşan şeritler ile dört noktadan emniyet kemeri ile bağlanmaktadır. Dikkat çeken özelliklerine baktığımız zaman kolayca giriş ve çıkış yapabilmek için yerinden çıkabilen bir direksiyonu olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda araca sadece sol taraftan giriş çıkış yapılabiliyor. Bu da cam kısmın açılarak kapı görevini üstlenmesiyle mümkün oluyor. Ayrıca dikkat çeken noktalardan biri de jetleri anımsatan head-up ekrandır.

Lamborghini Egoista Performans Özellikleri

Uzay aracı olarak adlandırılan Egoista’nın performans açısından özelliklerine bir göz atalım.

Lamborghini Egoista için özel olarak bir motor oluşturulmamış. Bunun yerine Gallardo modelinin motoru kullanılmış. Bu motor ise 560 beygir gücünde ve 5.2 litrelik V10 motora sahip. Araç 0-100 km hızlanmasını sadece 2.8 saniyede tamamlıyor. Aynı zamanda aracın maksimum hızı 350 km/s. Bu gerçekten olağanüstü bir performans. Ayrıca, Egoista çift kavramalı otomatikleştirilmiş manuel şanzımana sahiptir.

Lamborghini Egoista Fiyatı

Aracın fiyatı ise tahmin edileceği üzere oldukça yüksek bir fiyat. Egoista tam tamına 3 milyon dolardır.

Lamborghini Egoista özel bir üretim olduğu için hakkında bilgiler bunlarla sınırlıdır. Umarım okurken keyif almışsınızdır.

2.El Lamborghini İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here