KTM X-BOW İncelemesiGenellikle Motosiklet Dünyasının önde gelen markalarından olan Avusturya menşeili KTM’ nin spor aracını çok seveceksiniz. Öncelikle belirtmek isterim ki “KTM X-BOW incelemesi” Adlı içeriği okurken, firmanın temel olarak motosiklet ürettiğini unutmamalıyız.

KTM X-BOW adlı bu araç tasarımı, yapısı ve özellikleriyle hoşunuza gidecek. KTM X-BOW 2008 yılından beri üretilmektedir. Pist ve yol amaçlı üretilmektedir. KTM şirketinin ilk ürettiği araç olarak da şirket tarihinde önemli bir yere sahiptir. Motosiklet ruhunun bazı parçalarını üzerinde barındıran X-BOW, araç sürücülerine de motosiklet sürücülerine de görsel şölen sunmaktadır. KTM, Kiska, Audi ve Dallara’nın ortaklaşa yapılmıştır. Yıllık yaklaşık olarak bin adet üretilmektedir. Ülkemiz yollarında göremesek de yurtdışında yaşayan KTM fanları tarafından yoğun ilgi duyulmaktadır.

Teknik Özellikler

2.0 litre Turbo şarjlı, sıralı KTM X-BOW İncelemesidört silindir motora sahiptir. 237 beygir olan bu aracın gelişimini Audi firması üstlenmiştir. KTM X- BOW altı ileri manuel şanzımana sahiptir. Manuel vites olması nedeniyle sürücüye mükemmel bir kullanım hissi sunar. 790 Kilogram olan kuru ağırlığı bu otomobil için oldukça yeterlidir. 3.9 saniyelik 0-100 değeriyle, o yıllardaki rakiplerine benzerdir. Hidrolik direksiyon, ESP, ABS gibi sürüşünüze yardımcı olacak, hiçbir teknoloji yoktur. Böylece safkan bir yarış arabasından farkının olmadığını görebiliyoruz.  Motosiklet ve testere üretimi ağırlıklı bir markanın, ilk defa dört tekerlekli bir araç yapması ve bu aracın bu özelliklerde olması oldukça iyidir.

TASARIM

Kiska tarafından tasarlanan bu araç, sadece teknik özellikleriyle değil tasarımıyla da dikkatleri üzerine çekmektedir. Kiska Avusturya da ve dünyada oldukça bilindik bir tasarım şirketidir. KTM ve CF Moto gibi motosiklet markaları ile tasarım konusunda iş birliği mevcuttur. Genellikle orantılı ve keskin hatlara sahip olan bu çizimleri, araçta da görebiliyoruz. Karbon şasenin güzelliği, futuristik tasarım ile birleştirilmiştir. Aracın içinde paspas gibi aksesuarlar yoktur. Tüm kontroller direksiyonun üzerine yerleştirilmiştir. Kısa vites topuzu ile aracın içi sade durmaktadır. Görsel olarak fotoğraflarına baktığımızda karting araçlarına benzediğini görebiliriz. İki kişilik olması ve cabrio olması nedeniyle büyük karting diyebiliriz. Tasarım konusunda en çok eleştirilen nokta aynalarıdır. Keskinliğin ve teknolojinin hâkim olduğu tasarımı, geniş aynaları bozmaktadır.

 İnternette ve yollarda çok fazla konuşulmasa da kemik hayran kitlesine sahip bu spor otomobil, yeni nesilleriyle beraber üretime devam etmektedir. Kullanıcı kitlesi olarak genç ve hız severleri hedef almaktadırlar fakat fiyat konusunda rakiplerine göre çok daha pahalıdır. Az üretim ile kemik kitlenin ulaşabilmesini istediklerini, fiyat kıyaslamasından sonra rahatlıkla algılamaktayız. KTM X-BOW incelemesi umarım yararlı olmuştur.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here