Karsan Renault Megane Sedan Üretimi Yapacak

0
2297

Türkiye otomotiv sektöründe oldukça başarılı olan 2 şirket, anlaşma yaptı. Ticari araç üretimi yapan Karsan, Renault Megane Sedan üretimi yapacak. 2022 yılının sonu başlayıp 5 yıl sürecek. Anlaşma ile birlikte 800 kişiye yeni iş kapısı açılacak. Karsan Renault Megane Sedan Üretimi Yapacak detaylar yazımızın devamında.

karsan renault megane

Megane Sedan Karsan tarafından üretilecek. Üretim yeri Oyak Renault fabrikasındaki kapasite kadar olacak. Yeni nesil araçların üretiminde 3 vardiye full kapasite çalışılmaya devam edilecek. Megane Sedan üretimi yapılan ve boşalacak hatlarda ise çağımızın elektrikli veya hibrit araçlarının üretimi gerçekleşecek. Aracın üretilmesi ve montaj işlemi Karsan Firmasına ait olacak. Parçaların üretimi ve tedariği Oyak Renault tarafından sağlanacak. Yapılan anlaşmaya göre aracın üretimi 2027 yıl sonuna dek Karsan tarafından üretilecek. Aracın satış işlemi Mais sorumluluğunda olacak.

5 Yılda 275 bin Adet Megane Sedan Üretilecek

Yapılan anlaşma ile birlikte yıllık 55 bin adet Megane Sedan üretimi gerçekleşecek.

Oyak Renault Genel Müdürü Dr. Antoine Aoun:“Oyak Renault olarak, alanında köklü bir bilgi birikimine ve yetkin iş gücüne sahip bir marka olan Karsan ile hayata geçireceğimiz bu çalışma ile Türkiye ekonomisine önemli ölçüde katkıda bulunacağımıza ve sektöre farklı bir açılım getireceğimize inanıyoruz.”

karsan renault megane

Karsan CEO’su Okan Baş: “Çağın mobilite ihtiyaçlarına uygun global nitelikte elektrikli ve yüksek teknolojili ulaştırma çözümlerini sunan Karsan olarak; Oyak Renault ile gerçekleştireceğimiz bu iş birliğinden dolayı mutluyuz. Renault Megane Sedan modelinin üretim sorumluluğunu almış olmak bizleri heyecanlandırıyor. İlk adımını atmış olduğumuz bu proje ile Oyak Renault iş birliğimizin güçlenerek devam edeceğine inanıyorum. Aynı zamanda bu güzel gelişmenin Türk otomotiv sanayimize hayırlı uğurlu olmasını dileriz” dedi

800 Kişiye Yeni İş İmkanı

Karsan, Türkiye’nin otomobili TOGG ile olan ortaklığını bitirdi. Mali olarak rahatlayan Karsan, Renault Megane Sedan üretilmesi için yaklaşık 201 milyon ₺’lik yatırım yapacak. Bu sayede 800 kişi daha yeni iş imkanı bulacak. Bunların dışında Karsan, üretmiş olduğu her bir araç başına bir gelir elde etmiş olacak.

karsan renault megane

Karsan’ın son 4 yılda yapmış olduğu yüksek teknoloji atılımları vurgulayan Karsan CEO’su Okan Baş, “İki ayaklı bir strateji izlemeye devam ediyoruz. Bir yandan, kendi güçlü markamıza ait toplu taşıma araçlarını yüzde 100 elektrikli ve otonom olarak geliştiriyoruz. Türk mühendisleri ve çalışanlarının yoğun emeğiyle hayata geçirilen Karsan markalı Jest Electric, Atak Electric ve Otonom Atak Electric şu anda teknolojileriyle Avrupa’nın önde gelen çevreci ulaşım çözümleri arasında yer alıyor. Bu araçları başta Avrupa olmak üzere dünyanın pek çok farklı noktasına ihraç ediyoruz. Karsan, bugün elektrikli ve otonom toplu ulaşım çözümleri konusunda ülkemizin yurt dışında bilinen ve aranan bir  markası haline geldi. Yurt dışından uluslararası düzeyde çok iyi bilinen firmalarla bu yönde temas halindeyiz. Diğer yandan da üretim deneyim ve kabiliyetimiz sayesinde farklı markalara ait üst düzey modellerin üretim süreçlerini fabrikamızda üstlenebiliyoruz. Hyundai Motor Company (HMC), Menarinibus ve son olarak Oyak Renault işbirliği bu stratejimizin ne kadar sağlıklı bir şekilde devam ettiğini gösteriyor. Bu kapsamda, Renault Megane Sedan modeli üretim kapasitemizin sürdürülebilirliği açısından da büyük önem taşıyor” dedi.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here