Japon Arabaları Neden Bu Kadar Çok Tercih Ediliyor ?

0
3897
Japon arabaları

Japon arabaları ülkemizde çok sayıda kullanıcı tarafından seviliyor ve tercih ediliyor. Özellikle Toyota, Nissan ve Honda gibi Japon otomobil markaları yüksek satış rakamlarına ulaşıyor. Peki, Japon arabaları neden bu kadar çok tercih ediliyor? Bu konuyu farklı başlıklar altında değerlendirdik. 

Sağlam Ve Uzun Ömürlü

Japon arabaları

Japon arabalarının bu kadar fazla sevilmesinin nedenleri arasında kuşkusuz sağlam ve uzun ömürlü olması en başta geliyor. Gösterişten uzak, sağlamlık ve dayanıklılık üzerine inşa edilen bu otomobiller uzun yıllar boyunca ilk günkü kondisyonunu korumayı başarıyor. Abartılı detaylardan uzak ve genellikle gerekli donanımların sunulduğu Japon otomobilleri elektronik karmaşadan uzak ve oldukça anlaşılır sistemlere sahip. Özellikle eski Japon modelleri çok nadir arıza yapmalarıyla birer efsane haline gelmiştir. Alman ve Fransız rakiplerine karşı daha basit ve işlevsel olan bu otomobiller sorunsuzluk felsefesi üzerine üretilir. Uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde ve masraf çıkartmayacak bir otomobil arıyorsanız Japon arabaları sizin için oldukça uygun olacaktır.  Kısıtlı bütçeniz varsa ve bu bütçeyi doğru şekilde kullanıp uzun süre kullanabileceğiniz bir araba arıyorsanız Toyota, Nissan ve Honda modelleri ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

Yüksek Performans ve Karakteristik Sürüş Dinamikleri

Japon arabaları

Japon otomobilleri karakteristik sürüş dinamikleriyle öne çıkıyor. Sportif ve keskin sürüş dinamiklerine sahip olan bu otomobiller sürüş zevkini önceleyen kullanıcılara hitap ediyor. Genellikle elektronik asistanlardan uzak rafine bir sürüş deneyimlemenizi sağlayan eski Japon arabalar oldukça keyifli ve eğlenceli sürüş deneyimi yaşamanızı sağlıyor. Küçük hacimli motorlardan oldukça yüksek güç elde eden Japonlar bazı modelleriyle otomobil tarihine damga vurmuştur.Küçük hacimlerden ciddi güç değerleri elde eden Japon üreticiler geçmişten günümüze kadar birçok efsaneyi hayatımıza kazandırmıştır. Mazda RX-7’de kullanılan 1,3 litre Wankel motor, Honda S2000’de kullanılan 2,0 litrelik V-TEC motor ve Nissan GT-R R34’de kullanılan RB26DETT kodlu 2,6 litrelik motor dönemlerinin efsanesi haline gelmiştir. Sert ve sportif sürüş dinamiklerine sahip olan bu otomobiller sürüş keyfinin en rafine halini sunuyor.

Gündelik kompakt otomobiller için de oldukça verimli ve performanslı motorlar geliştiren Japon arabaları ekonomiyi ve sürüş keyfini bir arada sunmaktadır. Özellikle hibrit modellerinin sayısının artması verimliliğe önem veren kullanıcıları heyecanlandırmaktadır. 

Modifiyeye Uygun – Japon Arabaları 

Görsel ve mekanik modifiyeye oldukça uyumlu olan Japon arabaları modifiye dünyasında oldukça fazla tercih edilmektedir. Önceki başlıkta belirttiğimiz gibi küçük hacimli motorlardan yüksek güç elde eden üreticiler bu motorları çok daha fazla gücü kaldırabilecek şekilde tasarlamıştır. Bu duruma en iyi örnek dördüncü jenerasyon A80 kasa kodlu Toyota Supra’dır.  Bu özel otomobilde kullanılan 320 HP güç üreten 6 silindirli 3,0 litrelik 2JZ motor ufak dokunuşlarla 700 HP güç değerlerine kadar rahatlıkla çıkabilmektedir. Bunun gibi birçok örneğini gördüğümüz japon otomobilleri motor modifiyesine oldukça uygun modellerdir. Dış tasarımında da keskin hatlara sahip olan bu otomobiller görsel modifiye seven kullanıcıları da oldukça memnun ediyor. Otomobilinize ufak dokunuşlar yapıp kişiselleştirmek istiyorsanız Japon arabaları tam olarak size hitap ediyor.

Şık ve Abartıdan Uzak İç Mekan – Japon Arabaları 

Toyota Supra mk4

Japon otomobilleri gösterişten uzak, şık ve ergonomik iç mekanlara sahiptir. Abartıdan uzak çizgilerin hüküm sürdüğü iç yaşam alanı oldukça ferah ve rahat hissetmenizi sağlıyor. Orta kalitede malzemelerin kullanıldığı bu otomobiller fiyatına göre oldukça tatmin edici konfor deneyimi yaşatıyor. Sadece ihtiyacınız olan şeylerin konumlandırıldığı iç yaşam alanı kolay bir şekilde kontrol edebileceğiniz ergonomide tasarlanıyor. Güvenliğin ve işlevselliğin ön plana çıktığı iç yaşam alanı rahatlığa ve sadeliğe önem veren kullanıcılara hitap ediyor.

İkinci El Araç İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here