Volkswagen’in ikonik otomobillerinden biri olan Beetle, eClassics iş birliği ile daha çevre dostu bir otomobil haline geldi. Tasarım itibariyle geçmişin izlerini taşıyan şirin otomobil Volkswagen’in konsept tasarım modellerinden biri oldu.

E-up modellerinde kullanılan bir elektrikli bataryaya 1 vitesli şanzıman ve elektrik motoruna sahip olan e-beetle,  nostaljik havasını koruyup yeni nesil bir otomobil dönüşümünü tamamladı.

Yeni elektrikli Beetle parçaları Volkswagen Group Companents üretim tesislerinde üretilmektedir. Volkswagen Group Components Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Schmall üretim parçalarının yüksek kalitede kullandıklarını ve yeni Beetle’ı üretmek için çok profesyonel bir çalışma örneği gösterdiklerinden bahsetmişti.

Elektrikli motor ile daha dinamik bir sürüş imkanı sağlayan otomobil artık daha atik bir izlenim veriyor.

Yeni Konsept Otomobil e-beetle!

Yeni haliyle 1.280 kg olan otomobil, 82 beygirli güç sağlayan elektrikli motorlar ile 80km/s hıza 8 saniyede çıkarak başarılı bir performans sunuyor.

Azami hızı 150km/s olan e-beetle tek vitesli bir şanzımana göre iyi bir hıza sahip.

Üretimini Brunswick’in yaptığı elektrikli motor bataryaları 14 pil ve 2.6kWh’tan oluşur. Toplamda ürettiği enerji miktarı ise 36.8kWh.

beetle
e-beetle

Tam dolu piller sayesinde araca tanınan menzil uzaklığı 200 kmdir. Ayrıca bu otomobilde otomatik şarj sisteminin bulunması menzil uzaklığını artırıyor. Pillerin yolculuk esnasında tükenmesi sonrası devreye giren bu sistem sayesinde otomobil 1 saat sarj ile 150 km yol daha gidebiliyor.

Araçta meydana gelen dönüşüm nedeniyle fabrika çıkışlı ağırlık ve denge oranı değişen arabanın, hız ve ağırlığı arttığı için, Volkswagen şaside güçlendirmeler yaparak dengeli noktasını dağıtarak güvenli sürüşü sağlıyor.

e-beetle

Yenilenme konusunda çevre dostu otomobiler dönüştürmek isteyen Volkswagen eski modellerinin dönüştürülmesi konusunda ilerleyen zamanlarda somut birkaç adımın daha atılacağını duyurdu.

Böylece eski nesil otomobillerin unutulmaması ve o günleri sürekli anımsatacak eski Beetle’ın konsept modern bir Beetle’a dönüştürülmesi, hayatı eski zamanlarda daha yaşanılır bulan insanların istediklerini gerçekleştirmiş olacak.

Üretim Maliyeti

Şasi için yapılan düzenlemelerde harcanan para 39.900 olarak hesaplanmıştır. Yükseltilmiş bil ve motor için harcanan para ise 15.900€. Üretimi bitmiş ve tam haliyle hazır bir şekilde kullanıcıya teslim edilecek bir e-beetle için harcanan toplam maliyet ise 99.900 olarak belirlemiştir.

 

beetle
e-beetle
beetle
e-beetle

 

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here