İstanbul’da Doğa Yürüyüşü Yapabileceğiniz En Güzel 10 Yer!

0
12510
istanbul doğa yürüyüşü

İstanbul Doğa Yürüyüşü Yapabileceğiniz Yerler

Günlük hayatın rutin koşturması bir zaman sonra bizleri yorabiliyor. Tam da bu noktada şehirden uzaklaşıp doğayla iç içe olmaya ihtiyaç duyuyoruz. Bizde sizlere İstanbul doğa yürüyüşü yapabileceğiniz 10 yer önerisinde bulunduk.

1.Polonezköy – Beykoz/İstanbul

polonezköy

Hafta sonunuzu doğa ile buluşup uzun bir yürüyüş yapmanın hayalini kurarak geçiriyorsanız Polonezköy Tabiat Parkı sizleri bekliyor. İçerisinde pek çok kuş, bitki ve ağaç türü bulunan parkın, şehrin gürültüsünden uzak olması da güzelliğine güzellik katıyor. Yalnızca kuş seslerini duyacağınız huzur dolu bir gün geçirip günün sonunda da unutulmaz anılara sahip olmak istiyordanız Polonezköy’ü rotanıza eklemelisiniz.

2.Belgrad Ormanı / Sarıyer

belgrad ormanı

Belgrad Ormanı, Avrupa Yakası’nda yer alıyor.Eğer güblük koşturmalı hayat rutininizden sıkılıp yürüyüş yapmanın hayalini kuruyorsanız Belgrad Ormanı bunun için biçilmiş kaftan! Yaklaşık olarak 5,500 hektarlık bir alana sahip bu ormanda pek çok bitki ve hayvan türüne rastlamanız da oldukça mümkün. Belgrad Ormanına gidecekseniz özellikle su kemerlerini görmelisiniz. Su kemerleri pek çok aktiviteye olanak sağlıyor. Ormanda doğa yürüyüşleri, koşu ve piknik gibi aktiviteler arasında istediğinizi tercih edebilir, keyifli bir günü daha anılarınıza ekleyebilirsiniz. İstanbul’daki en özel yürüyüş parkurlarına sahip olan Belgrad Ormanı hakkında belirtmemiz gereken şey, buraya araçla girişin ücretli olması.

3.Validebağ Korusu / Üsküdar

validebağ korusu istanbul doğa yürüyüşü

Validebağ Korusu, İstanbul’un Üsküdar ilçesinde yer alıyor. Bu koru belki de çok yakınınızda bulunan nefes alanlarımızdan biri olabilir. Pek çok toplu taşıma aracı ile kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir konumda olan Validebağ Korusu, yemyeşil bir yerde, yılın dört mevsimi muhteşem bir trekking alanı sunması ile de ünlüdür. Sık ağaçları, kuş sesleri ve yürüyüş yolu ile hafta sonunuzu değerlendirmek ya da güne enerjik başlamak için ziyaret etmeniz gereken duraklardan. Bizim size önerimiz keyifli bir yürüyüşün ardından koruda bulunan Adile Sultan Kasrına ve Hababam Sınıfı Müzesine uğramadan buradan ayrılmayın.

4.Aydos Ormanı / Kartal

aydos ormanı

Aydos Ormanı İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alıyor. Çam ağaçları ile çevrili bozulmamış doğası ile İstanbul’daki önemli trekking ve piknik alanlarından bir tanesi. Bu orman sizlere bol oksijenli bir gün geçirme olanağı sunarken bugüne kadar neden hiç gelmediğinizi de sorgulatacak! Aydos Ormanı’nın içersinde bulunan göletin havasına ve verdiği huzuruna hayran kalmamanız bizce imkansız. Gölete, ormana girdiğiniz andan itibaren 5 km’lik bir doğa yürüyüşünden sonra ulaşabiliyorsunuz. Yürüyüş sonrası dinlenmek isterseniz de muhteşem bir durak olan bu gölette isterseniz deniz bisikletiyle tur atabilirsiniz. İsterseniz de  çevresinde yer alan tesislerde çay içerek muazzam manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Ulaşımın son derece kolay olduğu Aydos Ormanı’na, kendi aracınız ile ya da toplu taşıma kullanarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

5.Avcıkoru Tabiat Parkı / Şile – Çekmeköy

avcıkoru tabiat parkı

Günübirlik ziyaretlerin muhteşem rotalarından biri olan Avcıkoru Tabiat Parkı, bünyesinde yer alan kır evlerinde ki konaklama alternatifleriyle de sizlere unutulmaz bir hafta sonu seyahati yaşatıyor. Avcıkoru Tabiat Parkı, ismini kendisine yakın köyden almış. Meşe, kestane ve gürgen ağaçlarıyla çevrili 650 hektarlık bir alana sahip. Büyükşehirden kaçmak istediğinizde ya da doğa yürüyüşü yapmak istediğinizde belki de en unutulmazını Avcıkoru Tabiat Parkı’nda yaşayabilirsiniz. Hala daha kış soğukları gelmeden en kısa zamanda trekking için parkı ziyaret etmelisiniz.

6.Emirgan Korusu / Sarıyer

emirgan korusu

Emirgan Korusu, tarih boyunca Osmanlı padişahları ve devlet adamlarına ev sahipliği yapmıştır. Koru’da Sarı Köşk, Pembe Köşk ve Beyaz Köşk olarak adlandırılan üç adet köşk bulunuyor. Ziyaretçilerine bol bol temiz hava alma olanağı sunan Emirgan Korusu, sahip olduğu muhteşem bir deniz manzarasıyla da gelenlerin gönlünü fethediyor. Eğer sizler de şehrin karmaşasından uzaklaşıp buraya geldiyseniz, mutlaka yürüyüş yapmalısınız. bizim tavsiyemiz ise Emirgan Korusu’nu özellikle Nisan ayında ziyaret etmeniz. Çünkü Nisan ayında rengarenk lalelerle donatılıp harika bir görsel şölen oluşturuluyor.

7.Türkmenbaşı Tabiat Parkı

Türkmenbaşı Tabiat Parkı

İstanbul Doğa Yürüyüşü listemizde Türkmen Tabiat Parkı da yer alıyor. Türkmenbaşı Tabiat Parkı, korunmuş doğası ve patika yürüyüş yollarıyla yürüyüş rotanıza mutlaka eklemeniz gereken yerlerden. Park içerisinde bulunan kuş türleri ve huzurlu havası ile sizleri şehrin havasından tamamen uzaklaştırıyor. Türkmenbaşı Tabiat Parkı’nda çam ağaçlarının gölgesinde sevdiklerinizle güzel bir gün geçirme olanağı bulabilirsiniz. Üstelik yürüyüşünüz sırasında sincapların size eşlik ettiğine de tanık olabilirsiniz.

8.Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu

Belgrad Ormanı’nın güneydoğusunda, 345 hektarlık alana kurulan Atatürk Arboretumu’nda 3 tane yapay göl bulunuyor. Arboretum’un içerisinde 1500’ü aşkın bitki türü, 1818 ‘de yapılmış Kırazlıbent ve 1916’da Neget Hoca tarafından yaptırılmış Türkiye’nin ilk
fidanlığı bulunuyor. Sizde doğa yürüyüşlerinizde aynı zaman da keşifçi olmak isterseniz Atatürk Arboretumu’nu mutlaka ziyaret etmelisiniz.

9.Göktürk Göleti Tabiat Parkı

göktürk göleti parkı

Göktürk Göleti Tabiat Parkı, İstanbul ormanlık alanları içerisinde belediyeye bağlı bir işletmedir.  Bu park, harika bir orman havasına sahip olduğu gibi içerisinde biri kafe biri restoran olmak üzere iki tane Esenbahçe tesisi yer almaktadır. Ziyaretçileri için mescit ve tuvalet gibi olanakların da bulunduğu tabiat parkı içerisinde yürüyüş alanı da mevcut. Göktürk Göleti aslında Belgrad Ormanı’nın bir parçasıdır. Ancak girişi farklı bir noktada yer almaktadır. İstanbul’un Eyüp ilçesinde bağlı olan bu güzel parka Eyüp Sultan’dan kalkan Göktürk minibüsleri ve 48A, 48E, 48, 48L numaralı belediye otobüsleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

10.Yıldız Parkı Ve Korusu

yıldız parkı istanbul doğa yürüyüşü

İstanbul Doğa Yürüyüşü sonunda Yıldız Parkı bulunuyor. Yıldız Parkı Ve Korusu içerisinde Malta ve Çadır Köşkleri bulunuyor. Bu park, Yıldız Sarayı’nın altlarında yer alıp Bizans Dönemi’nin ormanlık alanıdır. Aynı zamanda Yıldız Sarayı’nın bahçesi olarak da kullanılmıştır. İstanbul’un ormanlık alanları arasında popüler yerlerden biri olan Yıldız Parkı, huzurlu atmosferi ile pek çok kişinin vazgeçilmez ziyaret noktası haline gelmiştir.

Sıfır km araba fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here