İstanbul Şirince Kaç Km ? Nereleri Gezelim ?

0
4397
istanbul şirince kaç km

Uzun bir çalışma döneminin ardından tatil zamanı gelince insanlar arayışa giriyorlar. Nereye gitmeliyiz ? Nerede hem dinlenir hem gezebiliriz ? gibi sorular akıllarda yerini alıyor. Otantik köy ortamını seven kişiler ise tercihlerini Şirince Köyü’nden yana kullanıyorlar. Peki İstanbul Şirince Kaç Km ? İstanbul-Şirince Nasıl Gidilir ? Şirince’de ne yapılır ? Şirince İstanbul arası kaç saat ? Gelin bu soruların cevaplarına birlikte bakalım…

İstanbul Şirince Kaç Km ?

Valizinizi hazırlayıp Şirince Köyü’ne doğru yola çıktınız. İstanbul – Şirince arası yaklaşık olarak 635 kilometredir. Ve tahmini olarak 8 buçuk saat sürecektir.

şirince istanbul arası kaç saat

İstanbul-Şirince Nasıl Gidilir ?

Eğer özel arabanız ile değil de otobüs ile gidecekseniz, İzmir Otogarı dışında Gaziemir Semt Garajı’ndan da Selçuk’a dolmuşla gidilebiliyor. Semt Garajından 30 dakikada bir kalkan Selçuk dolmuşları ile ilçe merkezine gelip, Şirince minibüslerini kullanabilirsiniz. Ancak özel arabanız ile gidecekseniz navigasyonun yönlendirmesi ile kolayca yolunuzu bulabilirsiniz. İzmir il merkezine ulaştıktan sonra 85 km sonra Şirince Köyü’ne ulaşabilirsiniz.

Konaklama

Şirince butik otelleri ve pansiyonları ile keyifli bir mola verebileceğiniz duraklardan biri. Bu sevimli köyde birçok butik otel bulunuyor. Sizde bunlardan bir tanesini tercih edip, gezinize başlayabilirsiniz.

Şirince Köyü Nerede ?

Şirince köyü, İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı olan bir tatil köyüdür. Bu köy, İzmir’in Selçuk ilçesine 8 km uzaklıkta bulunmaktadır. Adı gibi bu şirin köy ilk olarak 21 Aralık 2012 tarihinde gündeme gelmiştir. Bunun sebebi ise Maya takvimine göre bu tarihte kıyamet kopacağı inancıydı. Kıyamet koptuktan sonra ülkemizin en güvenilir yeri olarak Şirince Köyü belirlenmiştir. Bu tarihte birçok kişi de bu köye gitmiştir.

Şirince’de Ne Yapılır ?

Şirince merkezinde dolaşırken bin bir çeşit ev yapımı sabun, el işleri, zeytinyağı ürünleri satılan köy pazarı ve şarap evlerini mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ayrıca Arnavut kaldırımlı sokaklarındaki tarihi Rum evleri de görülmesi gereken en güzel yerler arasında.

Aziz John Baptist Kilisesi

Aziz John Baptist Kilisesi/istanbul şirince kaç km

Bir diğer durak olarak Şirince’de gezilecek yerler denildiğinde akla ilk gelen yapılardan biri olan Aziz John Baptist Kilisesi. Bilhassa sosyal medyada fotoğraf paylaşmayı seven kişilerin uğrak noktası. Kilise sahip olduğu atmosfer ve manzara ile gören herkesi kendisine hayran bırakmakta zorlanmıyor.

Şarap Mahzenleri

şarap mahzenleri

Şirince şarabı tüm ülkede, hatta dünya çapında yüksek bir hayran kitlesine sahip. E adı gibi şirin olan bu köye gelmişken de mis gibi meyve şaraplarının tadına bakmadan dönmek haksızlık olur! Şirince Köyü’nün merkezinde şarap tadımı yapabileceğiniz ve dilerseniz satın alabileceğiniz birçok şarap mahzeni ve şarap evi bulunuyor. Köyde özellikle meyve şarapları da fazlası ile popüler.

Üzüm Cafe

üzüm cafe

Yemek molası durağınız olarak Üzüm Cafe’yi tercih edebilirsiniz. Burası Şirince’nin en nezih mekanlarından biri. Kafe olarak çalışıyor olsalar da hemen yakındaki bağlarında ürettikleri şaraplarından da satış gerçekleştiriliyor. Yani fırından yeni çıkmış kurabiyelerini yerken bir yandan da peynir tabakları eşliğinde şarap tadımı yapabilirsiniz.

Nesin Matematik Köyü

nesin matematik köyü

Nesin Matematik Köyü, Şirince köyüne 1 kilometre mesafedeki Kayser dağının yamaçlarında bulunuyor. Bu köy, Nesin Vakfı’na ait olan bir kurumdur. Matematik Köyü tamamen halkın bağışları ve gençlerin emeği sayesinde yani imece usulü ile 2007 yılında kurulmuştur. Üstelik bu özelliği ile dünyada bir ilke imza atmıştır. Nesin Matematik Köyü’nde, köyün kuruluşuna destek olan 500 TL üzerinde bağışta bulunmuş herkesin isminin yer aldığı bir mermer plaka yer alıyor.

Şirince Nişanyan Evleri

Şirince Nişanyan Evleri

Nişanyan Evleri, köydeki Hodri Meydan Kulesi’nin çevresinde olan otantik mimarisi ile dikkatleri üzerine çeken evlerdir. İçerisinde birçok butik otel, restoran ve hediyelik eşya dükkanı hizmet vermektedir. Şirince’nin doğal atmosferini yansıtan bu evler eşsiz bir güzelliğe sahip.

Hodri Meydan Kulesi

şirince'de ne yapılır/hodri meydan kulesi

Şirince’de ne yapılır sorusuna bir öneri de Hodri Meydan Kulesi. Hodri meydan kulesi, köy manzarasının güzelliğini gösteren bir tepede yer alıyor. Kulenin uzunluğu 12,5 metre civarındadır. Ayrıca yapının girişinde “Zalimin aczini görmek ve göstermek için inşa edildi” şeklinde bir yazıt bulunmaktadır. Kuleye giriş ücretsizdir. Ve haftanın yedi günü ziyarete açık bir şekilde hizmet vermektedir. Sizlerde Şirince’nin doğal manzarasına ve el değmemiş doğasını yukarıdan görmek isterseniz, Hodri Meydan Kulesini ziyaret etmelisiniz.

Bir Kahve Molası

şirince istanbul arası kaç saat/kumda kahve

Şirince sokaklarında gezinirken bir kahve molası vermek isterseniz, hemen hemen her kafede bulunan kumda türk kahvesi içmenizi tavsiye ederiz. İyi yolculuklar.. 🙂

Sıfır km araba fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here