İmmobilizer İptali Nasıl Yapılır?

0
7609
İmmobilizer İptali Nasıl Yapılır?

İmmobilizer iptali neden yapılır?“, “İmmobilizer iptali nasıl yapılır?” gibi soruların cevaplarını sizler için araştırdık. Şimdi bu cevaplara bir göz atalım.

1958 yılında üretilen immobilizer sistemi araç güvenliğinde önemli rol oynamıştır. Araç hırsızlığı gibi olayları tamamen önleyen bu sistemler son derece kullanışlıdır. Aynı zamanda günümüzde pek çok arabada bulunan modüllerdir. Ayrıca immobilizer bulunan araçlarda düz kontak yapılma ihtimali sıfırdır. Bundan dolayı çalınma gibi durumlar ile sık karşılaşılmaz. Araç anahtarı kontaktan çıkarıldığı anda güvenlik sistemi devreye girer. Böylece araç koruma altına alınır. Anahtarsız çalıştırma denense bile araç bunu Immo aracılığıyla algılayacak ve ateşleme olmadığı için araç çalışmayacaktır.

Bazı durumlarda, bu sistemler başarısız olabilir. Sistemin zorluğu ve bakım maliyetinin yüksek olması nedeniyle bazı kullanıcılar iptal talebinde bulunabiliyor. Peki immobilizer iptali nasıl yapılır inceleyelim.

İmmobilizer İptali Nasıl Yapılır?

Bu sistem hırsızlığa karşı kapsamlı bir koruma sağlamanın yanı sıra, bazen araç sahipleri de bu sistemi istemeyebilir.

İmmobilizerler araç güvenliğinde oldukça kapsamlı bir uygulamadır. Ancak bu uygulama bazen insanları çözülemeyecek durumlarla karşı karşıya bırakmaktadır. İmmobilizer iptali için profesyonel kişilerden yardım alınmalıdır. İptal etmek için önce anahtar açılır ve çip oradan çıkarılır. Ardından anahtar takıldığında çipe karşılık gelen immobilizer parçası da dışarı alınır. Bu şekilde immobilizer iptali sağlanır. Bu işlem uzmanlar için oldukça basittir. Ayrıca yaklaşık olarak 1 saat sürmektedir.

immobilizer gösterge ışığı

Araçlarda İmmobilizer Olduğu Nasıl Anlaşılır?

İmmobilizer araçlar için tanımlanmıştır. Bazı araçlarda kırmızı ışık şeklinde gözükür. Bazı araçlarda ise sesli bir şekilde kendini belli eder. İmmobilizer ışığının konumu, aracın ön konsoluna göre değişiklik gösterir.

İmmobilizer Arızasının Belirtileri Nedir?

  • Motor Çalışmayabilir,
  • Kilitleme Sorunları oluşabilir,
  • Kontak Anahtarı Dönmeyebilir,
  • Kilit Açma Sorunları gibi problemler yaşanabilir.

Bu gibi durumlar yaşanıyorsa sistem arızalı demektir. İmmobilizer sistemi tamir ettirilmelidir. Birçok otomatik kilit firması bu tür sorunları kısa sürede çözebilmektedir. Tamir fiyatları ise tamirciden tamirciye değişiklik göstermektedir.

İmmobilizer Hatası

Her elektronik üründe belli başlı sorunlar meydana gelmektedir. İmmobilizer sistemleri, araç anahtarları ve kontak kısmı için tanımlanmış özel sistemlerdir. Anahtar ve kontak parçalarındaki akımın birbiriyle denk gelmesiyle çalışır. Ayrıca eğer araç anahtarı sert bir yere düşürülürse veya su ile temas ederse hata verir. Sebebi ise içindeki çipin zarar görmesindendir. Ayrıca, hataları anlamak için araç panellerindeki uyarılardan sürücüler uyarılır. Aracınızda bir şekilde immobilizer arızası varsa bu arıza veya hatanın hızlı bir şekilde düzeltilmesi gerekir.

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here