Hummer H1 X3: Neredeyse 7 M Yüksekliğinde Devasa Bir Araç

0
5376
Hummer H1 x3

Hummer H1 zaten yeterince büyük bir araç. Ancak Hummer H1 X3 daha fazlası ne olabilir sorusunun cevabını veriyor. Böylece araca yepyeni bir boyut getiriyor. Yaklaşık 7 metre yüksekliğindeki inanılmaz Hummer H1 X3’ü ifade etmek için ‘en’ yeterli bir ifade bile değil. Standart model Hummer H1’den tam 3 kat daha büyük. Hadi gelin bu devasa makineyi yakından tanıyalım.

Hummer H1 X3 ile Tanışın

Perspektife biraz yakından bakalım ve bu inanılmaz gerçeği yakından inceleyelim. Yukarıda ön planda görmekte olduğunuz küçük Hummer H1 gerçek bir araç. Yani bir oyuncak veyahut maket değil. Ancak hemen arkasında duran H1 X3 devasa boyutlara sahip. Bu nedenle onu tıpkı bir oyuncak gibi gösteriyor. Dünyanın en büyük Humvee’si olan Hummer H1X3 aslında hiçbir zaman küçük bir araç olmayan Hummer H1’in geliştirilmiş versiyonu. Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki off-road müzesinin isteği üzerine H1’in eski versiyonu üzerine hummalı bir şekilde çalışıldı. Böylece bu yeni devasa haline dönüştü. Hummer H1 X3 her bir direksiyonunu donatan dört dizel motoru sayesinde sürüş yapabilmektedir.

Hummer H1 X3 beyaz

Şeyh Hamad bin Hamdan Al Nahyan, çok özel parçaların olduğu koleksiyona sahip. Ancak tüm diğer özel parçaların yanı sıra, dünyanın en büyük Jeep’ine sahip olmak onun için ayrıca önemli. Hummer H1 X3 tıpkı “Amerikan Rüyası”nı andırıyor. Onun bu dev aracı Guinness Dünya Rekorlarına da referans verdi. Artık sadece tescillenmeyi bekliyor.

hUMMER h1 x3

Hummer H1 X3, tam olarak 6,60 m yüksekliğinde ve 6 m genişliğinde kocaman bir araç. Aynı zamanda dev bir karavanı da andırıyor. Bir an önce çölün derinliklerine korkusuzca ilerlemek için de sabırsızlanıyor. Hummer H1 X3′ yakında ek 2 kat monte edilecek. Kısa bir zaman içerisinde yukarıda bahsettiğimiz off-road müzesinin sahibi ‘Gökkuşağı Şeyhi’ olarak bilinen Şeyh Hamad bin Hamdan Al Nahyan’ın tüm ailesini ve arkadaşlarını ağırlamaya hazır hale gelecek.

Gökkuşağı Şeyhi Kimdir?

Halk arasında ‘Gökkuşağı Şeyhi’ olarak Abu Dhabi’den Şeyh Hamad bin Hamdan Al Nahyan, otomobillere karşı fazlasıyla tutkulu. İlk olarak 1983’te haftanın her günü için yedi farklı renkteki Mercedes SEL’i olduğu için ‘Gökkuşağı Şeyhi’ olarak tanınıyor. Hummer henüz Guinness Rekorlar Kitabı’na girmedi. Ancak Gökkuşağı Şeyhi’nin zaten sahip olduğu rekorlara yenilerini eklemek istediği de bir gerçek.

hUMMER h1 x3

Peki Bu Devasa Araç Nasıl Hareket Ediyor?

Hummer H1 X3 yalnızca süs olsun diye üretilen bir araç değil. Son derece işlevsel olması için hazırlıklar devam ediyor. Yukarıda şeyhin paylaştığı bir Instagram gönderisi yer alıyor. Bu gönderide Hummer H1X3’ün şu anda sergilendiği müzeye doğru yolculuğunun bir kısmını görebiliyoruz. Tekerlekli bir karavan olan devasa aracın temel mantığı eski elektrikli bir vagon ile aynı işleve sahip olması. Bu yüksek araç yakında tekerlekli bir sarayda bulunacak tüm modern altyapıya sahip olacak. Dört tekerlek üzerinde dört yatak odalı lüks bir saray yavrusunu taşıyacak olan bu devasa Hummer’ın şimdilik iç tasarımında yalnızca mutfak ve banyosu tamamlanmış durumda.

Hummer Modelleri Arabam.com’da

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here