Hoparlör Tamiri Nasıl Yapılır?

0
6965
Hoparlör Tamiri Nasıl Yapılır?

Günümüzde otomobiller birçok kişinin gündelik olarak kullandığı ulaşım araçlarıdır. Otomobillerde sürücüler için tasarlanmış birçok sistem vardır. Yazın konforlu bir yolculuk için klima, araç bilgilerini görebilmek için yol bilgisayarı, akşam yolculuklarını daha keyifli bir hale getirmek için sunroof ve birçok kişi için büyük öneme sahip olan müzik sistemi. Ancak aracınızın ses sistemi zamanla eskir ve sizi tatmin etmez. Sesin dışarıya aktarılmasını sağlayan parça hoparlördür. Hoparlörler arıza yapınca her ne kadar değişimi önerilse de tamiri de mümkündür. Zamanla eskiyen hoparlörlerin kenarlarında bulunan körük yırtılır. Bu yazımızda sizlere; “Hoparlör Tamiri Nasıl Yapılır?” Sorusunu cevaplayacağız.

Hoparlör Tamiri Nasıl Yapılır?

Hoparlör tamiri için ihtiyacınız olan bazı malzemeler vardır. Bu malzemeler;

  • Hoparlörünüze uygun bir körük; (İnternet üzerinden temin edilebilir)
  • Küçük ince bir tornavida;
  • Bally türevi bir yapıştırıcı;
  • Maket bıçağı;
  • Hoparlörü araçtan sökebileceğiniz araç gereçler;

İlk İşlem Hoparlörü Sökmektir

Tamirini gerçekleştireceğiniz hoparlörün çapını ölçüp körük siparişi verebilirsiniz. Körük geldiğinde aracınızdan hoparlörü sökerek işe koyulabilirsiniz. Hoparlör sökümü araçtan araca değişir. Ancak genel mantık, hoparlör etrafındaki plastik parçalar sökülür ve hoparlörün civataları ve soketi sökülerek alınır.

Hoparlör Tamiri Nasıl Yapılır?

Hoparlör temiz ve boş bir masaya koyulur. İlk yapılması gereken işlem, körüğün hoparlörden ayrılmasıdır. Bu işlem için hoparlörün en dış tarafında körüğü tutan kağıt yapıda parçalar, ince bir tornavida yardımıyla sökülür. Sonrasında ise çok dikkatli bir şekilde maket bıçağı yardımıyla körük yerinden çıkarılır. Çıkarılan körüğün iç ve dış çapı ölçülür. Sonrasında ise almış olduğunuz körükle karşılaştırılır. Bu değerlerin biraz farklı olması sizi telaşlandırmasın. Yeni almış olduğunuz körükte küçük kesme işlemleri yapabilirsiniz.

Tamir İşlemi Bitti Keyifli Yolculuklar

Hoparlörün yeni körüğünün yapıştırılacağı yüzey, maket bıçağı yardımı ile yüzeye zarar vermeden temizlenir. Hoparlör ve körük ayrı ayrı bally türevi bir yapıştırıcı ile uygulanır. 5 dakika gibi bir süre bekledikten sonra körük hoparlöre merkezli bir şekilde yapıştırılır. Bu noktada merkezlemek sizin el becerinizle alakalıdır. Körük yapıştırıldıktan sonra yapılması gereken; körüğü tutan kağıt türevli parçaları yine bally ile hoparlöre yerleştirip körüğün ayrılmasını engellemektir. Hoparlör tamir işlemi bitti. Yolculuğunuza keyifli bir şekilde devam edebilirsiniz.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here