Honda Civic Alınır mı? | Düşük Bütçeli Otomobiller Serisi

0
3967

Pandemi sebebiyle sosyal mesafenin öneminin artması, birçok kişiyi toplu taşıma yerine özel araç kullanımına yöneltmiştir. Bu sebeple otomobillere olan talep artmıştır. Talebin artması da fiyat artışını beraberinde getirmiştir. Otomobil sahibi olmak isteyenler, istedikleri otomobili almak yerine daha uygun fiyatlı otomobillere yönelmiştir. Fiyatların tavan olduğu bu dönemde uygun fiyatlı otomobil bulmak da oldukça zordur. Uygun fiyat ile aldığınız aracın büyük masrafları olabilir. Sizler için düşük bütçeli otomobiller serisini oluşturduk. Bu serimizde uygun fiyatlı otomobillerden bahsedeceğiz. Ayrıca uygun fiyatlı otomobil alırken dikkat edilmesi gerekenler, yedek parça fiyatları ve onarım maliyetleri hakkında da bilgi vereceğiz. Yazımıza konu olan araç, Japon devi Honda markasının Civic modeli olacak. Eski model Honda Civic hakkında detaylar yazımızın devamında. Honda Civic alınır mı?

Honda Civic

Honda Civic, tüm dünyada sevilen oldukça başarılı bir modeldir. Civic’in ilk versiyonu oldukça küçük bir otomobildi. Ancak zamanla tasarım büyütüldü ve araç kompakt sınıfa dahil edildi. Normal şartlarda orta sınıfta bulunması gereken aracın kompakt sınıfta bulunmasının bir nedeni de aracın ilk versiyonunun oldukça küçük bir boyutla üretilmesiydi. Civic’in konumu Jazz ve Accord arasında bulunmaktadır. 2006 yılına kadar toplamda 16,5 milyon üretim sayısına ulaşan Civic, bir dönem Kanada’nın en çok tercih edilen modeli olmuştur. İlk Civic 1972 yılında üretilerek yola çıkmıştır. Günümüze kadar gelen Civic her yeni versiyona gelişerek gelmiştir. Günümüzde 10.nesliyle tercih edilebilen bu model, 2.el otomobil piyasasında da oldukça değerlidir. 2. el olarak sadece 10. nesli değil; bütün Honda Civic modelleri oldukça değerli ve büyük öneme sahiptir. Neredeyse her bütçeye uygun bir Honda Civic modeli bulunmaktadır. Düşük bütçeli otomobiller serisindeki Honda Civic model aracımız 4.seri Civic’tir. Bu model ile otomobil teknolojisini yakından takip eden Honda, Japonya yılın otomobili ödülünü almıştır. Ayrıca araçta ABS, Airbag gibi donanımlar da bulunmaktadır.

honda civic alınır mı

5. Nesil Honda Civic Motor Seçenekleri

1.5 litre Karbüratörlü :  1.5 litre hacmindeki 90 hp’lik motor seçeneği 4. nesil Honda Civic’in en güçsüz motoruydu. Ancak 4. nesil Honda Civic üzerine yapılan geliştirme çalışmaları ile birlikte en güçsüz versiyonu bile 0’dan 100 km/h hıza 10 saniyenin biraz altında çıkabiliyordu. Günümüz atmosferik araçları ile kıyaslandığında dahi başarılı sayılan bu model lpg ile oldukça düşük yakıt tüketimi sağlayarak 2.elde de birçok kişinin tercihi olmaktadır.

1.6 Litre SOHC: 1.6 litre hacmindeki 125 hp’lik versiyon en ideal motor seçeneğidir. Herhangi bir kronik sorunu olmayan ve hassas olmayan bu motor seçeneği ile birlikte 4.Nesil Civic 0’dan 100 km/h hıza 8.7 saniyede ulaşmaktadır. Aracın maksimum hızı ise 195 km/h olarak belirtilmiştir. Güzel bir LPG kiti ile birlikte sorunsuz bir şekilde uzun bir süre kullanabilirsiniz.

1.6 Litre VTi: 1.6 litre hacimdeki VTi motor, atmosferik motor teknolojisinin en üst düzey olarak görülmektedir. 1.6 litrelik bir hacimdeki motora aşırı besleme yapılmadan 160 HP alınabilmesi, Honda mühendisliğinin büyük bir başarısıdır. 4.Nesil Civic bu motor seçeneği ile birlikte 0’dan 100 km/h hıza sadece 7.3 saniyede ulaşabilmektedir. Daha önce hızlı bir araca binmediyseniz. Bu araç size dünyanın en hızlı aracı gibi gelecektir. Aracın ortalama yakıt tüketimi 7.5 litredir. Ancak bu araç için kullanım oldukça önemlidir. Şehir içinde 15-16 litreleri dahi görebilirsiniz.

honda civic alınır mı

Honda Civic Alınır mı?

4. nesil Honda Civic, günümüz şartlarında alınabilecek düşük bütçeli otomobillerden biridir. Bu aracın motor seçenekleri arasından ise tercih edilecek olan ise araç fiyatları, yakıt tüketimi, arıza durumu gibi etkenler düşünüldüğünde 1.5 litrelik versiyondur. 1.5 litrelik 90 hp gücündeki motor bu aracı rahat bir şekilde taşıyabilmektedir. İkinci el piyasasında oldukça sevilen bu model, birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Ancak aracı almadan önce araç iyi bir şekilde incelenmelidir. Aracın tek kusuru, kullanıcı profilidir. Kullanıcı profili aracın piyasasını dahi etkilemektedir. Aracın yedek parça fiyatları normal seviyededir. Büyük bir çoğunluğu lpg’li olan bu modelin lpg ile herhangi bir sıkıntısı yoktur. Lpg ile oldukça ekonomik bir tüketime sahiptir. Aracın sedan ve hatchback modeli bulunmaktadır. Sedan modeli, oldukça iyi bir aile otomobili olurken; hatchback modeli 3 kapılı kasa tipi, spor kullanımlar için oldukça idealdir. Araçların büyük bir çoğunluğu alçaltılmıştır. Aracın alçaltılması sadece görünümü değil; aracın tüm aktarma organlarını etkilemektedir. Alçaltılmış bir araç alacak olursanız; ön takım masrafını da hesabınıza katmanız gerekir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here