Honda City Yeniden Geliyor!

0
2691
honda city

Honda’nın yeni City’si 219 bin TL fiyatı ile geliyor!

1996 yılında ilk nesli yola çıkan Honda City, yenilenen tasarımı ve donanımı ile Türkiye pazarına geri dönüyor. Yeni City, dört farklı gövde rengi ile satışa sunulacak. Araç, beşinci nesil Honda City olarak anılacak.

İnsan için mühendislik mottosu ile üretim yapan Honda, bu ilkesinden güç alıp  tüm insanlığa yeni teknolojiler sunuyor.

Honda Türkiye Başkanı, aracın Türkiye lansmanında yaptığı konuşmasında “2005 yılında Türkiye’de ilk defa uluslararası lansmanı yapılan City modelimizi 2009 yılına kadar üretim bandımızdan indirdik. Daha sonra ise 2011 yılına kadar da ithal ettik. Yani 2 jenerasyon City’nin satışını gerçekleştirdik. Türkiye pazarının ihtiyacına yönelik ürün gamımızı genişletiyoruz. Ülkede en çok sedan tercih edildiğini göz önüne aldığımızda bu ihtiyaca yönelik ürünler sunmalıyız. 2021 hedeflerimizden biri buydu. Satışa sunacağımız yeni modellerimizle bu hedefimizi gerçekleştirdik.”

honda city

Honda City için 7 bin adedin üzerinde satış hedefi!

Markanın sektör temsilcisi, sedan ürün gamında en geniş çeşitliliğe sahip olan markalar arasında yer alacaklarını dile getirdi. “2021 yılının ilk yedi ayında geçen yıla göre yüzde 27 büyüme gösteren pazara karşın biz yüzde 52 büyüme elde ettik. 2021 yılında pazarın 650 bin bandında olmasını beklerken biz de 30 bin adet ile rekor satışa ulaşmayı hedefliyoruz. City’nin ardından Ekim ayında Accord ve Kasım ayında da yeni Civic modellerimizi satışa sunacağız” dedi.

“Sportif tasarımıyla sedan duruşuna farklı bir yorum getiren yeni City, performans ve donanım özellikleri anlamında akıllı seçim olacak iddiasını taşıyoruz. Anahtarsız çalıştırma özelliği, özel dizayn LED farları, tasarımı, iç kabin ferahlığı, bagaj kapasitesi ve yakıt verimliliği gibi birçok özelliği ile rakiplerinden ayrışacak. Yeni City için 7 bin adedin üzerinde satış hedefimiz var, kısa bir sürede bu sayılara ulaşacağımızı öngörüyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Yeni Honda City 1.5 benzinli motora sahip

yeni city

Honda City, Elegance ve Executive donanım seçenekleri ile satışa çıkacak. Yakıt verimliliği ile ön plana çıkan yeni City, 1.5 litre i-VTEC motora ve sürüş konforu vaat eden CVT şanzımana sahip. Aynı zamanda araç, hem şehir içi hem şehir dışı yollarda keyifli bir sürüş konforu sunmayı hedefliyor. Yeni City, fonksiyonel kullanım alanları ve kabin içi dizaynı ile de dikkat çekiyor.

121 beygir güç ve145 Nmtork üreten motora sahip yeni City, CVT kombinasyonu ile 0’dan 100 kilometreye 10.5 saniyede çıkıyor. Aynı zamanda 6.2 lt/100 km yakıt tüketimine de imkan veriyor. Yeni City’nin en büyük rakiplerinden biri olan Renault Taliant’tan çok daha güçlü bir motora sahip olduğu da bu değerler ile kanıtlanmış oluyor.

iç mekan

Gelin Yeni Honda City’e birlikte göz atalım.

Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi

Üstün Honda teknolojisinin sunduğu yeniliklerle donatılan Yeni Honda City, Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi sayesinde anahtarınızı çıkartmadan kilit açma/kapama, motoru tek dokunuşla çalıştırma gibi imkanlar sağlayarak sürüş kolaylığı sağlıyor.

Geniş İç ve Bagaj Hacmi

Yeni Honda City, ihtiyaç duyduğunuz konforu sağlayabilmek için her detaya önem veriyor ve geniş iç hacmi ile ne istediğini bilenleri bir araya getiriyor. 1.748 genişlik, 1.458 yükseklik ve 4.568 aks mesafesi değerleri ile karşımıza çıkacak olan City iç hacim konusunda da fazlasıyla cömert bir model olacağını şimdiden hissettiriyor.

iç mekan

Önceki nesli unutturacak tasarım

Honda City’nin her iki versiyonu da standart olarak 16 inç alaşım jantlarla donatılmış. Ayrıca LED aydınlatma grubu (farlar, park lambaları, sis farları) da standart donanımlarından biridir. Yeni Honda City’nin 8 inç‘lik renkli ve dokunmatik multimedya ekranı üzerinden akıllı telefonunuzu yönetmenizi sağlayan Apple CarPlay ve Android Auto fonksiyonları ile müzikten navigasyona kadar yol boyunca ihtiyaç duyacağınız her uygulamaya kolay erişim sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda dokunmatik ekran ile aktive ederek Siri gibi uygulamaları sesiniz ile kontrol edebilirsiniz.

Yeni Honda City, ne istediğini bilenler için..

Honda City, Elegance ve Executive donanım seçenekleriyle 11 Eylül 2021 tarihinde Türkiye’de satışa çıkacak. Araç, 11 Eylül itibarı ile 219 ve 229 bin TL’lik fiyata sahip olacak.

1.5 DOHC i-VTEC, Benzin, 125 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
Elegance 6.2 lt/100 km Otomatik 219.000 TL
Executive 6.2 lt/100 km Otomatik 229.000 TL

 

Sıfır Km Honda City Fiyat Teklifi Ve Özellikleri İçin Tıklayın

İkinci El Honda City İlanlarını Görmek için Tıklayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here