Hız Sınırı Olmayan 3 Yol!

0
3929
hız sınırı

Hız sınırları olmadan bir hayat hayal etmek zor, ancak dünyadaki bazı yollarda bu bir gerçek. O halde, hızlı sürmeyi seven biriyseniz, belki de bu harika yollardan birine hala vaktiniz varken seyahat etmelisiniz.

Arka planda Zugspitze Dağı (Almanya'nın en yükseği)

  1. Otoban, Almanya

Sınırsız yollar deyince aklımıza hep otobanlar gelir. Almanya’nın ikonik otoyol sistemi, tavsiye edilen 130 km/sa (80 mph) sınırının genellikle göz ardı edildiği sınırsız asfalt uzantılarıyla dünya çapında ünlüdür.

Hız sınırı olmayan bir yol aklınıza kaza gibi durumları getirebilir, ancak otoban dünyadaki en güvenli otoyol ağları arasındadır. Bunun başlıca nedeni, bir avuç sıkı güvenlik kuralının yanı sıra otobanın özel polis gücü olan otobanpolizei’nin varlığıdır.

Otoban hakkında pek çok kişinin bilmediği şey, her şeyin sınırsız olmadığıdır; gerçekten de, yolun 8.000 milinden fazlası hız sınırlarıyla dolu ve birçok kişi, hem güvenlik hem de çevresel nedenlerle bu sınırların tüm sistemi kapsaması gerektiğine inanıyor. Şu anda Alman otobanına daha fazla kısıtlama getirme planı bulunmuyor.

Güney Barulle

  1. Man Adası, Britanya Adaları

Man Adası iki şeyiyle ünlüdür: kuyruksuz Manx kedisi ve elbette dünyanın en tehlikeli ırklarından biri olan Isle of Man TT. Belki de bu küçük adanın böylesine korkunç bir motosiklet yarışına ev sahipliği yapması mantıklıdır, Man Adası Dünya’da ulusal hız sınırı olmayan tek yerlerden biridir.

Köy yolları ve sakin köyleriyle Man Adası, kulağa bir pist gibi gelmeyebilir, ancak durum öyle değil. TT’nin muazzam popülaritesi ve adanın sınırsız yolları sayesinde, her yıl binlerce kişi, yarışa hazır virajlarda keyif çatıyor.

Man Adası’nın hızla olan aşk ilişkisi 1904’te, yerel valinin yerel yolları, araba ve motosiklet yarışları için sınırlandırmasıyla, adanın tanıtımına yardımcı olacağını düşündüğü bir hareketle başlıyor. Bu, TT ve Manx Grand Prix ile birleştiğinde, ada biz hız cennetine dönüşüyor.

Bugün, sürücüler adanın yerleşim bölgelerinde bazı hız sınırları görebilirler, ancak birçok bölüm hala sınırsız. Tahmin edeceğiniz üzere adada spor araba kiralama işi oldukça popüler ve çok kazandırıyor.

  1. Kuzey Bölgesi, Avustralya

Avustralya’nın kurak Kuzey Bölgesi büyük, hem de çok büyük. Bu, çoğu hız kısıtlaması olmayan ve bir arabayı hızlandırmak için ideal dümdüz yollara sahip demek oluyor.

Tarihsel olarak, Kuzey Bölgesi’nin yollarının tümünde hız sınırı bulunmuyordu, yani sürücülerin sert çölde, yıldırım hızıyla geçebileceği anlamına geliyordu. Ancak, 2000’li yılların başlarında hız sınırlarının getirilmesiyle tüm bunlar değişti.

Kanguru geçişi.

2014’ten bugüne, Kuzey Bölgesi’ndeki yüzlerce kilometrelik otoyollar, sınırsız statülerinin geri kazanıldığını gördü ve sürücüleri gaz pedalına sert bir şekilde basmak için özgür bıraktı. Hız sınırlarının olduğu bölgelerde bile, sürücülerin hızı saatte 86 mil ile sınırlandırılmıştır. Bu nedenle otomobil tutkunlarının şikayet etmek için gerçek bir nedeni yoktur.

Hız sınırları yerleşim alanlarında oldukça önemli olsa da, bu Kuzey Bölgesi için bir sorun değil. Muazzam boyutuna rağmen, burada sadece çeyrek milyonun altında insan yaşıyor, bu yüzden kırmızı ışıkta bile sıkışıklık yaşamanız pek mümkün değil.

Tamamen Sınırsız Değil Fakat;

Dünyada hız sınırı olmayan çok az yer varken, bazı ülkelerde o kadar rahat kısıtlamalar var ki, bazı yolları sınırsız olarak sınıflandırılabilir. Polonya’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne, dünyadaki en hızlı hız sınırlarına sahip yollardan bazılarına göz atacağız.

  • Autostrada, Polonya

Belki de komşularının kitabından bir sayfa alan Polonya, ulusal karayolu ağı olan autostrada’da çok yüksek bir hız sınırına sahiptir. Burada, sürücüler 87 mil hıza kadar seyahat etmekte özgürler. Ayrıca çok rahat bir denetim bulunmakta.

Polonya’nın bu kadar yüksek bir otoyol hız sınırına sahip olmasının bir nedeni, birkaç yolunun Alman otobanına bağlı olması ile bağlantılı. Buna Cork, İrlanda’dan Moskova, Rusya’ya uzanan ünlü E30 sürüş rotası da dahil. Yaklaşık 2.100 millik unutulmaz bir yolculuk.

Eyalet sınırındaki Teksas eyalet yolu tabelasına hoş geldiniz

  • Otoyol 130, ABD

Dünya çapında en yüksek hız sınırlarına sahip ülkelere yönelik kılavuzumuzda anlaşıldığı gibi ABD hız kısıtlamalarına oldukça dağınık bir yaklaşım benimsiyor. Bunun nedeni eyalet bazında karar vermeleri, yani bir ABD yolculuğunu planlıyorsanız her zaman yerel hız sınırlarına dikkat etmelisiniz.

Eyalet üzerinde gidebileceğiniz en hızlı yollardan biri Otoyol 130’dur. Amerikan otoyolunun bazı kısımlarında 85 mil / saat’e kadar sınırlar vardır. Ayrıca, görülmesi gereken bazı muhteşem manzaralarla, kesinlikle Amerika seyahat programınıza eklemeniz gereken bir yer.

  • E11 Otoyolu, BAE

Kişi başına düşen çok sayıda süper araba ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin gerçekten göz kamaştırıcı hız sınırlarına sahip olması belki de mantıklı. Basra Körfezi’ne yakın belirli bir yerde, sürücülerin 100mph’de sürmelerine pek izin verilmez, ancak 99mph’lik bir sınır da 100mph kadar heyecanlı.

Ancak ülke geliştikçe ve yollardaki araba sayısı arttıkça, BAE daha sıkı yaptırımlar ve daha mantıklı hız kısıtlamaları uygulamakta. Bu, ülkenin binlerce spor otomobil sahibi için 99 mil hızla seyir günlerinin sınırlı olabileceği anlamına geliyor.

Ayrıca;
2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here