Haval, Yeni Kompakt SUV Cool Dog Modelini Tanıttı!

0
6740
Haval Cool Dog

Çinli otomotiv markası Haval, yeni kompakt SUV modeli Cool Dog’u tanıttı. Aynı zamanda Haval, Great Wall Motors’un markasıdır. Marka Çin’de bir çok SUV model çıkarıyor. Ancak Cool Dog tasarımı ile dikkat çekiyor. Cool Dog’un tasarımı ve özelliklerine bir göz atalım.

Cool Dog Tasarımı 

Model, güçlü tasarımı ile Haval Big Dog’un altına yerleştirildi. Aynı zamanda model, 4520 mm uzunluğa, 1875 mm genişliğe, 1745 mm yüksekliğe sahiptir. Ek olarak 2710 mm aks mesafesine sahiptir. Ölçülerine baktığımız zaman Cool Dog, Big Dog’dan 100 mm daha kısa olduğunu görüyoruz. Ancak tasarımında benzerliği olan Ford Bronco Sport’tan 133 mm daha uzundur. Genel olarak modelin dış tasarımı keskin çizgilerden oluşuyor. Ön kısımda yuvarlak LED farlar geniş çamurluklar dikkat çekiyor. Ayrıca camlar oldukça dar şekilde tasarlanmış. Hem tamponda hem de yan kısımlarda birçok siyah renk plastik parçalar göze çarpıyor. Arka kısımda ise yedek lastik kapağını anımsatan bir çıkıntı bulunuyor. Ek olarak stop lambaları dik olacak şekilde tasarlanmış.

Cool Dog dış tasarım

Cool Dog’un iç tasarımına baktığımız zaman daha sade bir dijital gösterge paneli ve 12.3 inç dokunmatik multimedya ekranı görüyoruz. Land Rover’ı anımsatan bir direksiyon simidi bulunmaktadır. Ayrıca koltuk başlarında da bulunan 18 hoparlörlü JVC ses sistemi de yer almaktadır. Ek olarak model, renkli ambiyans aydınlatmaları da dahil birçok teknolojiye sahiptir. Daha üst donanımlarda karbon stili ve siyah detayların aksine iki farklı renkte deri koltuklar bulunuyor.

Cool Dog iç tasarım

Teknik Özellikleri

Modelin teknik özelliklerine baktığımızda ise kaputun altında 1.5 litrelik dört silindirli benzinli motor bulunuyor. Ayrıca motor, 184 hp güç ve 275 Nm tork üretiyor. Motor gücünü 7 vitesli DCT otomatik şanzıman ile öne ya da dört tekerleğe iletiyor. Ek olarak bu model için herhangi bir elektrikli versiyon beklenmiyor.

Haval Cool Dog

Fiyatı

Haval Cool Dog 2022 yılının üçüncü çeyreğinde öncelikli olarak Çin’de satışa çıkacak. Fiyatı ise 120.000 ve 150.000 Yuan arasında donanımına göre değişiklik gösterecek. TL olarak karşılığı ise 311.000 TL ve 390.000 TL olarak gözüküyor.

Sıfır km Otomobil Modelleri ve Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here