Hasarlı Araç Alınır mı ? Dikkat Edilmesi Gerekenler 

0
2391
trafik sigortası

Hasarlı araç alıp onarmak son dönemlerde oldukça popüler hale gelmeye başladı. Araç fiyatlarında yaşanan ciddi artışlar araç sahibi olmak isteyen kullanıcıları daha uygun maliyetli seçeneklere yöneltmeye başladı. 

Sigorta şirketlerinden veya diğer özel kurumlardan alınan kazalı araçların onarılıp kullanılması son derece mantıklı bir seçenek olarak görünüyor. Birçoğumuz böyle bir alternatifin olduğundan haberdarız ancak böyle bir seçeneğe sıcak bakmayanların oranı da epey fazla. Peki hasarlı araç almak gerçekten mantıklı mı yoksa gereksiz bir riske girmek mi sorularını merak edenler için cevaplıyoruz. 

Uygun Fiyata Araç Sahibi Olmak 

 

Hasarlı araç alıp onaran kullanıcıların temel aracı yüksek otomobil fiyatlarından olabildiğince kaçınıp en hesaplı olana sahip olmaktır. Çeşitli kurumlar tarafından satılan kazalı araçlar uygun maliyetlere onarılıp uzun yıllar boyunca işinizi görebilir. Çevremizde son dönemlerde bu yöntemi tercih edenler hayli artmış durumda. Peki her şey göründüğü gibi sorunsuz bir şekilde gerçekleşiyor mu ? Elbette hayır. Uygun fiyata araç alıp uzun yıllar boyunca bir sorunla karşılaşmadan  kullananlar var ancak bu her aracın bu şekilde sorunsuz ve hesaplı olacağı anlamına gelmiyor. 

Öncelikle kazalı araç alıp onarmak isteyenlerin sayısı bir hayli fazla olduğu için artık ihaleler eskisi gibi düşük rakamlara tamamlanmıyor. Talep fazla olduğu için rekabet ciddi anlamda yüksek oluyor. Bu yüzden en başta aracın alış maliyetini düşürmek eskisi kadar kolay değil. Parça fiyatlarının ve bakım onarım maliyetlerinin son dönemlerde oldukça yükselmesi hasarlı araç alırken bir kere daha düşünmenizi gerektiyor. 

Hasarlı araç

Kar etmek için aldığınız onarmayı düşündüğünüz araç beklemediğiniz başka sorunlar ve maliyetler doğurabilir. Eğer araç onarımından ve parça fiyatlarından fazla anlamıyorsanız bu işe kesinlikle girmemelisiniz. Almak istediğiniz aracın resimlerine baktığınız zaman ciddi bir hasar görmüyor olabilirsiniz ancak bu her zaman gerçeği yansıtmaz. Örneğin ön taraftan küçük bir hasar almış uygun fiyatlı bir araç sizi çok heyecanlandırabilir ama asıl hasarın motor ve yürüyen aksam parçalarında olduğunu düşünürseniz bu araç pek de uygun fiyatlı olmaz. 

Hasarlı Araç Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Öncelikle internet üzerinden ihaleden hasarlı araç alacaksanız imkanınız varsa muhakkak aracı daha önceden görmelisiniz. Fotoğraflar her zaman aracın genel durumunu tam olarak yansıtmaz. İlerleyen dönemlerde bir sürprizle karşılaşmamak için işinizi sağlama almalısınız. 

Diğer önemli bir nokta asıl kusurları gizlenen büyük hasarlı araçlardır. Motor bölümünde, şasesinde ve yürüyen aksamında ciddi hasarları bulunan bazı araçların kaportası onarılarak satışa sunulmaktadır. Araç almak isteyen kullanıcılar aracın asıl hasarlarından habersiz olarak az masraflı diye düşündükleri araçları alıp daha sonra çok büyük sıkıntılar yaşayabiliyor. 

Hasarlı araç alırken normal hatasız bir ikinci el otomobil alıyor gibi davranmalısınız. Aracın son kazasından önceki kazalarını araştırmalı ve varsa hasar kayıtlarını incelemelisiniz. Birden çok ağır kazaya karışmış araçlar işinizi zorlaştırabilir. Aracın geçmiş muayene kayıtlarını incelemeli ve kilometresinin orijinal olup olmadığını tespit etmelisiniz. Öncesinde oldukça temiz kullanılmış ve az hasarlı bir otomobil alarak uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. 

pert

Hasarlı Araçlar Güvenli mi?

Hasarlı araç alıp uzun dönem kullanmak isteyen kullanıcıların en merak ettikleri konulardan birisi bu araçların onarıldıktan son kullanılmasının güvenli olup olmadığı. Profesyonel kişi ve kurumlar tarafından doğru ve eksiksiz bir şekilde onarılan kazalı araçlar herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Örneğin hava yastıkları açılmış bir araca yeni hava yastıkları takılıp aynı şekilde kullanılabilir. Ancak bu hava yastıkları onarılmadan hasarlı bir şekilde devre dışı bırakılırsa çok ciddi sonuçları olabilir. Önemli olan aracın usulüne uygun ve eksiksiz bir şekilde onarılmasıdır. 

Kazalı araçların onarımında orijinal parçaların kullanılması son derece önemlidir. Uyumsuz ve ucuz parçalar kısa bir sürede ciddi maliyetler doğurur.  Tüm bu önemli noktalara dikkat ettikten sonra uygun fiyata kazalı bir araç alıp ve onarıp uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde binebilirsiniz. 

Hasarlı Araç İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here