Gösterge Paneli Aydınlatmaları Yenileme İşlemi

0
2663

Otomobiller birçok kişinin günlük olarak kullandığı ulaşım araçlarıdır. Otomobiller tasarlanırken genel olarak sürüş konforu ve güvenliği ön planda tutulmuştur. Aracın anlık hızı, motor devri, soğutma suyu sıcaklığı gibi anlık verilerin kullanıcıya bildirildiği gösterge paneli, aydınlatmaları sayesinde gece sürüşlerini keyifli bir hale getiriyor. Aracın gösterge panelinin ışıklandırmalarında sorun varsa yol çekilmez oluyor. Özellikle de daha eski model araçlarda gösterge paneli ışıklandırmaları zamanla daha az ışık üretebilir. Bu durum içerisinde bulunan ampullerin ömrünün azalmasından kaynaklanır. Bu yazımızda sizlere gösterge panelindeki adydınlatmaları yenileme işleminden bahsedeceğiz.

gösterge paneli aydınlatmaları

Gösterge Paneli 

Arabaların gösterge panelleri her geçen yıl bir yeni modelle birlikte daha fazla kullanıcı dostu yazılımlarla yenileniyor. Sürücüye, aracın o anki durumu hakkında bilgi veren söz konusu oto gösterge panelleri, arıza, eksilen azalan malzeme, hava koşulları, yol durumu hakkında uyarıda bulunuyor. Gösterge panelini okumayı bilmek sürücüye olası sorunlar için önlem alma, yola çıkmadan önce aracın durumunu anlama şansı da sunarak yolculuğu daha güvenli kılıyor. Elbette otomobilden daha fazla keyif alınmasını da sağlıyor.

gösterge paneli aydınlatmaları

Gösterge Paneli Aydınlatmaları

Gösterge panelleri zaman geçtikçe yeni teknolojiye ayak uyduran otomobil parçalarından biridir. Öyle ki eski model otomobillerde bütün aksamları analog olarak görebilirken yeni otomobillerde hayalet ekran denilen donanım sayesinde her şey dijital. Yeni model araçların gösterge paneli aydınlatmaları zamanla azalmazken, eski model (2005 ve altı) araçların gösterge panelleri küçük (t10) ampullerin verdiği ışıktan oluşmaktadır. Hatta Mercedes w201 kasa kodlu araçlarda gösterge panelinde üretilen ışık iletici kablo şeklindeki boru ile aracın göğüs bölümünde bulunan düğmelere ışık taşır. Gösterge panelindeki ampullerin ömrü azalınca da ışığın şiddeti azalır.

gösterge paneli aydınlatmaları

Gösterge Paneli Aydınlatmaları Yenileme İşlemi

Gösterge paneli aydınlatmalarını yeterli bulmadığınız takdirde, eliniz de yatkınsa kendiniz durumu düzeltebilirsiniz. Yapılabilecek olan 2 işlem vardır:

  • Ampulleri Yenileri İle Değiştirmek: Gösterge panelinde bulunan ampuller zamanla eskidiği için ampulleri yenileriyle değiştirmek bir çözüm yoludur. Ancak farklı renkte veya daha canlı bir görünüm istiyorsanız led ampuller ile değiştirmeniz gerekir.
  • Led Ampul ile Değiştirmek: Aracınızın gösterge paneli rengi hoşunuza gitmiyor veya orjinal ampullerin ışık şiddeti az geliyorsa orjinal sarı ampuller yerine istediğiniz renkte led ampul takabilirsiniz. Aracın gösterge ampullerini söküp elektronikçiden teminini sağlayabilirsiniz.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here