Genesis GV80 2022 İncelemesi

0
1856
Genesis GV80

Genesis GV80 şık ve zarif çizgileriyle oldukça dikkat çekici görünüyor. Son derece lüks ve teknolojik bir iç yaşam alanına sahip olan GV80 benzersiz bir konfor sunmayı vadediyor. Gelişmiş sürüş destek sistemleri ve güvenlik asistanları otomobilin daima konforlu ve güvenli olmasını sağlıyor. 

Genesis GV80

Hyundai’nin lüks ve premium otomobiller üretmek için kurduğu Genesis 2015 yılında Hyundai Motor Company’e bağlı ayrı bir marka haline geldi. Özellikle Amerika pazarını hedefleyen marka oldukça etkileyici modelleriyle rekabete dahil oldu. Genesis GV80 lüks ve konforlu bir SUV sahibi olmak isteyen kullanıcılar özel olarak için geliştirildi. 

2022 Genesis GV80 Performans ve Sürüş Dinamikleri 

Genesis GV80

3,5 litrelik turbo V6 motoru 375 HP güç ve 530 NM tork üretiyor. 8 ileri otomatik şanzıman sahip olan Genesis GV80 0-100 km hıza sadece 6 saniyede ulaşıyor. Özel süspansiyon sistemi sayesinde hem günlük kullanımlarda hem de zorlu arazi koşullarında daima üst seviyede performans sunuyor. Akıllı süspansiyon sistemi farklı zeminleri algılayıp en uygun sürüş dinamiklerini ortaya koyuyor. Dört tekerlekten çekişe sahip olan GV80 her koşulda maksimum tutunma sağlıyor. Özellikle dik ve zorlu yokuşlar onun için sorun olmaktan çıkıyor. Sınırlı kaymalı elektronik diferansiyel sürüş ortamına ve kavrama düzeyine göre tahrik gücünü sol ve sağ arka tekerlekler arasında optimum şekilde dağıtır. Elektronik diferansiyel dengeli çekiş ve mükemmel arazi performansı sağlamaya yardımcı olur.

Genesis GV80 İç Mekan ve Konfor

Genesis GV80

Genesis GV80 son derece zarif ve lüks iç yaşam alanıyla benzersiz bir yolculuğun kapılarını aralıyor. İç yaşam alanında temas edebileceğiniz her noktada kullanılan malzemelerin kalitesi premium bir otomobilin içerisinde olduğunuzu hissettiriyor. Geniş orta konsol oldukça şık bir görüntü sunuyor. 

Genesis GV80

Otomobilin ön kokpiti iki devasa ekranla öne çıkıyor. 14,5 inç multimedya ekranı ve tamamen dijital 12,3 inç 3D gösterge paneli son derece teknolojik bir görüntü oluşturuyor.  Ses tanıma özelliğine sahip dokunmatik multimedya ekranı gelişmiş bağlantı özellikleriyle keyifli bir multimedya deneyimi yaşatıyor. Dokunmatik klima kontrol paneli şık bir detay olarak öne çıkıyor. 3D dijital gösterge sistemi tam ekran navigasyon özelliğiyle oldukça işlevsel hale geliyor. 1050 wattlık 21 hoparlörlü LEXICON Premium ses sistemi yüksek kalitede müzik dinlemeyi sevenler için özel olarak geliştirilmiş.

Kapitone nappa deri koltuklar ve iç yaşam alanında kullanılan ahşap malzemeler oldukça zarif görünüyor. Elektrikli ayarlanabilir hafızalı koltuklar konfor çıtasını ulaşılması zor bir noktaya taşıyor. Isıtmalı ve soğutmalı koltuklar her mevsimde rahat etmenizi sunuyor. Masaj özelliği bulunan koltuklar günün yorgunluğunu ve stresini atıp yolculuğun keyfini çıkarmanızı sağlıyor.

Aktif yol gürültüsü önleme sistemi sessiz yolcuğun tadını çıkarmanızı sağlıyor. Aktif gürültü önleme sistemi, aracın süspansiyonu ve gövdesi aracılığıyla yoldan gelen lastik gürültüsünü analiz eder ve mikrofonlarla kabin ses seviyelerini ölçer. Belirli seviyenin üstündeki gürültüye karşı koymak için karşıt bir ses dalgası üretir. Her koltuk akustiğine göre uyarlanmış farklı bir sinyal alır, böylece her yolcu sessiz bir  yolculuğun keyfini çıkarır.

Akıllı Sürüş Destek Sistemleri 

Akıllı hız sabitleme sistemi sürüş tarzınıza göre otomatik olarak uyarlanıyor. Adaptif hız sabitleme sistemi acil durum fren asistanıyla beraber çalışır. Acil durum fren sistemi otomobilin önüne aniden çıkan taşıtları, yayaları ve bisikletlileri algılayıp güvenli bir şekilde durmanızı sağlar. 

Dikkat tespit sistemi Genesis GV80 içerisindeki hareketlerinizi ve sürüş şeklinizi analiz edip uykusuz olduğunuzu belirlediği anda dinlenmeniz için sizi uyarır. Uzaktan akıllı park asistanı aracın içinde olmanıza ve müdahalenize gerek kalmadan aracı kolayca park eder.

Otoyol sürüş asistanı önünüzdeki araçlar ile aranızdaki mesafeyi anlık olarak ölçüp hep güvenli bir takip mesafesinde kalmanızı sağlar. Ayrıcı şerit yardımıyla otomobilin kendi şeridinde kalması için müdahalede bulunur.  Çarpışma önleme ve kaçınma sistemi önünüze aniden bir araç çıktığında veya takip mesafesinin ihlal edildiği durumlarda eğer gerekli sürede müdahale etmezseniz otomatik olarak devreye girip aracın direksiyonuna müdahale eder. Arka çapraz çarpışma önleme sistemi yanlardan yaklaşan araçları algıladığında sizi uyarır. Müdahale etmezseniz devreye girip otomatik olarak fren uygular.

İkinci El Araba İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here