Uzun yıllardır süregelen çalışmalar!

Güney Koreli marka Hyundai, hibritlerden hidrojen yakıt hücresine kadar, otuz yıldır çevre dostu araçların geliştirilmesinde çalışıyor. Günümüzde de bu alanlarda adını öne çıkaran yeni ödüller kazanmaya devam ediyor. Bu ödüllerden bir tanesi de Geleceğin Mobilite Ödülü.

Hyundai Geleceğin Mobilite Ödülü ‘nü Kazandı!

Hyundai Motor Company, HDC-6 NEPTUNE ve e-scooter’ı ile 2020 Geleceğin Mobilite Ödülü ’nü (FMOTY) kazandı. Ödüller, Kore İleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü (KAIST) Yeşil Ulaşım Bölümü tarafından 2019 yılında verilmeye başlandı. Mobilite açısından geleceğe yön veren konsept araçları ele alan ve bu ödüller konsept araçlara dikkat çekmeye devam ediyor.hyundai geleceğin mobilite ödülü

71 Konsept arasından değerlendirildi!

Hidrojenle çalışan yakıt hücreli kamyon konsepti HDC-6 NEPTUNE’ “Kamu ve Ticari” kategorisinde ödüllendirildi. Hyundai e-scooter’ı ise “Kişisel” kategorisinde FMOTY tarafından ödül almaya hak kazandı. Ödüller, 11 ülkeden en iyi otomotiv gazetecileri de dahil olmak üzere toplam 16 jüri üyesinin oylarıyla veriliyor. Hyundai, birçoğu uluslararası otomobil fuarlarında tanıtılan toplam 71 konsept arasından üç kategoride değerlendirildi.geleceğin mobilite ödülü e scooter

Hyundai E-scooter

Hyundai, karşımıza katlanabilir bir elektrikli scooter ile çıkmıştı. 2017 yılında Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) tanıtılan e-scooter ise gelecekteki araçlar için iyi bir seçenek olarak değerlendiriliyor. Günümüzde de yaygınlığı artan bu araçlarda seçenekler gittikçe artmaya devam ediyor. Adından da anlaşılacağı gibi elektrikli scooter, araçlara entegre edilecek ve hareketliliğini sağlamak için kendi kendini şarj edebilecek. Hyundai’nin gelecek araçları yanında Kia modellerine de entegre edilecek scooter, söylendiği kadarıyla ana araç ile yol alırken üretilen (Örneğin fren yapıldığında) elektrik ile şarj edilebiliyor. Bu açıdan sürekli şarjı dolu olabilecek. Açıklamalara göre 7,7 kg ağırlığı bulunan e scooter, saatte 20 km hıza çıkabiliyor ve 20 km menzil sunuyor. Katlandığı zaman bir çanta kadar ufak hale gelebiliyor. Ayrıca güvenlik için ışık / aydınlatma sistemlerini de barındırıyor.

HDC-6 NEPTUNE

Geçtiğimiz Kasım ayında Kuzey Amerika Ticari Araç Fuarı’nda tanıtılan HDC-6 NEPTUNE, 1930’ların ikonik Art Deco demiryolu trenlerinden ilham alınarak tasarlandı. Bu konsept, çevre dostu ticari araçlara öncülük eden Hyundai’nin sıfır karbon emisyonlu gelecek vizyonunu da gözler önüne seriyor. Sıfır karbonlu ve çevre dostu ticari araçlara olan talebin artması beklendiğindeniyor. FMOTY jüri üyeleri de bu önemli ödülle konsept araca destek vermiş oldular.

İkinci El Hyundai Araçlarımıza Göz Atmak İsterseniz

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here