Garaj Aracı Nedir? Nasıl Olmalıdır?

0
4217

Pandemi sebebiyle birçok kişi toplu taşıma yerine özel araç kullanmaya başladı. Bu durum otomobillere olan talebin artmasına sebep oldu. 2.El araç satın almak isteyen kişiler ilanları incelerken açıklama bölümünde garaj ibaresi ile sıkça karşılaşır. Garaj aracı, kullanılmadığı zaman kapalı garajda korunan araçlardır. Hava şartlarının kötü oluşundan çok fazla etkilenmezler. Güneş yanığı gibi boya sorunları oluşmaz. Ancak garaj aracı açıklamasıyla satışa sunulmuş bazı 1-2 yaşındaki araçların 70 – 80 bin km’de olduğunu görüyoruz. Bu araç hiç stop etmemiş ki garaj aracı olsun gibi söylemler de haliyle mevcut. Garaj aracı hakkında detaylar yazımızın devamında. Garaj Aracı Nedir? Nasıl Olmalıdır?

Garaj Aracı Nedir?

Garaj aracı, kullanılmadığı zamanlarda kapalı garajda bekleyen otomobillere denir. Yaz kış dışarda duran araçların dış boyaları zaman görmektedir. Ayrıca dışarda kalan araçlarda çürüme vs de görülebilmektedir. Ancak kapalı garajda kalan araçlar dış hava şartlarından etkilenmezler. Bu sayede boyası ilk günkü parlaklığını korur. Dışarda kalan araçların sadece dış boyası değil iç trimleri ve döşemeleri de eskir. Kapalı garaj araçlarında bu gibi durumlar gözükmez.

garaj aracı nedir ?Aracın Motoru da Korunur

Birçok otomobil sahibi otomobillerini daha iyi muhafaza edebilmek için garaj inşaa etmektedir. Otomobillerin garajda beklemesi sadece boyasının daha yeni kalmasını sağlamıyor. Aynı zamanda aşırı yağmurlarda motor içerisinde su birikmesini önlüyor. Biriken sular aracın paslanmasına sebep olur. Garaj sayesinde aracın kaportası da korunabilmektedir. Ayrıca havanın aşırı soğuması gibi durumlar da aracınızı etkilemeyecektir. Çok fazla sıcak soğuk olması aracın yapı malzemeler üzerinde hasarlar oluşturabilmektedir.

Garaj araçlarındaki kasıt, ikinci el araçların, kullanım dışı zamanlarda kapalı garajda durmasıdır.

Kapalı Garaj Avantajları

  • Kötü hava şartlarına maruz kalmamalarıdır.
  • Aracın cilası, plastik, sentetik, metaller, krom malzemeler v.b. gibi özellikleri kötü ve iyi hava şartlarında, zarar ve aşınmalara maruz kalmamış oluyor.
  • lastik malzemelerinin ömrü kısa olur ve buna da değişken hava durumları sebeptir. Sentetiklerin başlıca sıkıntısı ise güneş ışığıdır. Fleksibilitesini yitirir ve çoğu zaman söz konusu parçalar değiştirilmek zorunda kalınır.
  • Motor sıcak, soğuk hava değişimlerinden minimum derece de etkilenir.

garaj aracı nedir

Tamamen kapalı garajda park halindeyse eğer araç, sokak lambasının altında park eden bir araçtan çok daha emniyetli demektir. Böylelikle istenmeyen sürprizlerle karşı karşıya kalmamış oluyor insan.

Motor alanında meydana gelebilecek elektrik kabloları veya lastik parçalarının, hasar ihtimalide ortadan kalkmış oluyor böylelikle. Bu tür hasarlar satış esnasında fark edilmiyor, fakat ileri ki süreçlerde uzun süreli hasar haline dönüşebiliyor.

garaj aracı nedir

Garaj aracının farklı bir anlamı ise, araç sigortaları ile bağlantılı. Şayet aracınız için kullandığınız bir garaj var ise ve bunu belgeleyebiliyorsanız, tarafınıza bir indirim sağlanabiliyor. Bu durumda garaj aracı sigorta şirketi için daha emniyetli ve daha masrafsız bir durum teşkil ediyor.

Dezavantajları

İşleyen demir ışıldar. Sürekli kapalı garajda yatan arabaların beklemekten dolayı yaşayabileceği sıkıntılar vardır.

garaj aracı nedir

“Kapalı Garaj Aracı” Çok Tehlikeli 

2.El otomobil ilanları incelendiğinde birçok otomobilin açıklama bölümünde kapalı garaj aracı olduğu yazmaktadır. Birçok kişi bu kelimeyi kullanarak alıcıları çekmeye çalışmaktadır. Bu durum bazen alıcıları kandırmak anlamına da geliyor. Bahsi geçen araçlar, yeni model olup kilometresi oldukça fazla olanlardır. Hatta bazı kapalı garaj araçlarının iç bölümlerinde deformasyonlar da olabilmektedir. Bu gibi durumları dikkate alıp aracı almadan önce iyi incelemeniz gerekmektedir. Çünkü bu araçlar, kapalı garaj aracı diye piyasa fiyatlarından daha yüksek fiyattan satışa sunulmaktadır.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here