Ana Sayfa Danışman Fransa’da Araba Kullanmak: İpuçları

Fransa’da Araba Kullanmak: İpuçları

0
2058

Fransa’da araba kullanmak endişelenecek bir şey değil. Sadece kılavuzumuzu okuduğunuzdan ve Fransız yollarının kural ve yönetmeliklerine aşina olduğunuzdan emin olun. O zaman tek yapmanız gereken lezzetli yemeklerin, muhteşem mekanların ve tabii ki mükemmel Fransız yollarının tadını çıkarmak.

Fransa’ya iş veya eğlence amacıyla gidiyorsanız, aşağıda Fransa’da araba kullanabilmek için bilmeniz gereken tüm önemli bilgilerin bir özetini sunuyoruz.

Telefon kullanımı yasak

Yol güvenliğini artırmaya yönelik bir başka çabayla, Fransa ayrıca sürüş sırasında tüm cep telefonu ahizesiz kullanım ve Bluetooth cihazlarının kullanımını yasakladı. Bu kurala uymayanları 135 € ‘luk para cezası bekliyor.

Hız sınırına dikkat edin

Hızlı sürücüler dikkatli olun. Cezası 1500 Euro’ya varabiliyor.

Kirlilik etiketini unutmayın

Ve, Paris’te araç kullanıyorsanız, arabanız için bir kirlilik etiketi almayı unutmayın. Ocak 2017 itibarıyla, Fransız başkentinde araç kullanan tüm arabaların ne kadar kirlettiğinizi gösteren bir temiz hava çıkartması göstermeleri gerekmektedir. Bunlar çevrimiçi olarak 4 Euro’ya satın alınabilir. Aksi takdirde size 68 Euro para cezası verilebilir.

Fransa’da araba kullanmak için yasal yaş kaçtır?

Fransa’ya gelen bir ziyaretçi olarak, 18 yaşın üzerindeyseniz ve Fransız makamları tarafından tanınan tam bir ehliyetiniz varsa, Fransa’da yasal olarak araba sürebilirsiniz. 125cc’ye kadar motosiklet veya moped kullanmak için 16 yaşında veya daha büyük olmalısınız.

Yeni ehliyetler 3 ay süre ile geçerlidir.

Fransa’da araç kullanmak için alkol sınırı nedir?

Fransa’da izin verilen kandaki alkol seviyesi, üç yıldan az deneyime sahip sürücüler için yüzde 0,05 ve 0,02’dir.

Fransa’da sürüş: sigorta 

Çoğu sigorta şirketi, AB ülkelerinde 90 günlük sigortaya izin veriyor – ancak çoğu yalnızca üçüncü şahıs sigortası sağlayacaktır. Ayrılmadan önce Fransa’da sahip olacağınız sigorta kapsamı türünü kesinleştirin.

Fransız Otoroute geçiş ücretleri, benzin fiyatları ve yol işaretleri

Otoyol, seyahat etmenin pahalı bir yolu olabilir ve Fransız yakıtının eskisi kadar ucuz olmaması nedeniyle daha da pahalı. Fransız otoyolları, geçiş için yüksek bir ücret talep eden ücret istasyonları tarafından bölünmüştür – bunlar, mavi ve beyaz işaretlerde açıkça ‘Péage’ olarak işaretlenmiştir. Ödeme nakit, Mastercard veya Visa ile yapılabilir.

Fransa’da benzin ve mazot için yakıt fiyatları sırasıyla litre başına 1,33 € ve 1,25 € civarında seyrediyor. Gazole’nin dizel anlamına geldiğini unutmayın.

Fransız yol işareti renkleri

Bazı istisnalar dışında, çoğu Türk sürücülerinin aşina olacağı Fransız yol tabelalarıyla kendinizi iyi hissedeceğinizden emin olun. Örneğin, şehirler arası yolları bulmak istiyorsanız, ana yol işaretlerini takip etmeniz gerekir. Yeşil renk, otoyolları belirtirken; mavi, çevre yolları ağı için kullanılır.

2. El Araba İlanları

HENÜZ YORUM YOK