BMW iDrive Nedir? Ne İşe Yarar? İnceleme

0
3499
bmw idrive

BMW iDrive nedir, tanıyalım…

Araç içi teknoloji gittikçe daha karmaşık hale gelirken, sürücünün önündeki yoldan dikkati dağılmadan her şeyin üstesinden gelebilmesi önemlidir. 20 yılı aşkın süredir BMW iDrive bilgi-eğlence sisteminin temelini oluşturan felsefe budur ve kurulum, sürücülerin çok sayıda otomobilin ayarlarına minimum telaşla erişmesine ve bunlarla etkileşim kurmasına olanak tanır.

iDrive o kadar iyi çalışıyor ki satın alabileceğiniz en iyi araç içi kontrol sistemlerinden biri olarak ün kazandı: Audi’nin MMI ve Mercedes’in COMAND sistemleri iDrive’ı aynı yoldan takip etti.

Peki BMW iDrive tam olarak ne yapıyor?

BMW, iDrive’ı 2001 yılında 7 Serisi’nde ilk kez piyasaya sürdüğünde, tüm kabin kontrol işlevlerini tek bir yerde toplayan bir sistem yarattı. Vites kolunun yanında bulunan bir döner tekerlek aracılığıyla kontrol ediliyor. İçerikte navigasyon, ses ve telefon ayarları hakkında bilgileri görüntüleyen merkezi bir gösterge paneli ekranı var. Zamanla BMW, iDrive sistemini geliştirdi ve iyileştirdi. Bugün piyasadaki en sezgisel ve kullanıcı dostu kabin kumandalarından biri.

Başlangıçta, iDrive’ın kendisi, denetleyicinin ekranda doğru menüyü veya alt menüyü seçtiğinden emin olmak için sürücünün yoldan başka bir yere bakmasını gerekiyordu. Pek çok kişi tarafından çok dikkat dağıtıcı olarak görüldü. Ancak herhangi bir yeni teknolojide olduğu gibi, sistemin nasıl çalıştığına alıştığınızda ve BMW zamanla iDrive’ı geliştirdikçe, kısa sürede alışılmış ve kolaylık sağlayan bir sistem haline geliyor. Genel olarak bakıldığında, iDrive kullanıcılarının kullanım için, dokunmatik ekran kurulumuna göre daha az zaman harcadığı görülüyor.

Zamanla BMW iDrive sistemini daha kullanıcı dostu olacak şekilde geliştirdi. Döner kumandanın etrafına kısayol tuşları eklerken, ses kontrolü sisteme başka bir kullanım kolaylığı düzeyi ekledi.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here