2023 ford everest

Günümüzün sevilen markalarından biri olan Ford, yeni SUV modelini tanıttı. 2022 Ford Ranger’dan ilham alınarak tasarlanmış olan Ford Everest ile tanışın…

Ford Everest’in Örtüsü Kalktı

2023 Ford Everest’te Ranger’dan izler mevcut. Demek istediğimiz Pick-up tasarımı bir SUV’a uyarlanmış. Böylece Everest’in içerisinde devasa bir yaşam alanı oluşmuş. Aracın iç mekanında 10,1 inç boyutlu bir ekran mevcut. Söz konusu bu ekran, Ford’un SYNC 4 sistemi ile eşleştirilmiş. Aracın iç mekanın büyüklüğünü küçümsemek pek doğru olmayacaktır. Çünkü otomobil opsiyonel olarak 12,3 inç boyutlu bir ekran ile de tercih edilebiliyor. Bahsettiğimiz şey dijital gösterge ekranı için de geçerli. Otomobili alacak kişiler, 8 inç ya da 12,3 inç boyutundaki dijital göstergeyi seçme imkanına sahipler.

Ford Everest İç Mekan

2023 Ford Everest Teknik Özellikler

Modelin kaputunun altında Turbo dizel 3.0 litrelik V6 motor bulunuyor. Ancak pazara bağlı olarak farklı seçenekler ile de satışa sunulacak. Aynı zamanda önümüzdeki yıldan itibaren 2.3 litrelik EcoBoost motor da seçeneklere eklenecek. Şanzımanı ise motora bağlı olarak 6 ileri manuel veya 10 ileri otomatik vites tercih edilebilecek.

Üçüncü Nesil Everest dört farklı donanım seçeneğine sahip. Bunlar:

  • Ambiente,
  • Trend,
  • Sport ve
  • Platinum

Yeni Ford Everest’te güzel bir güvenlik sistemi bulunuyor. Bahsettiğimiz sistem kaçınma manevrası. Yani şehir ve otoyol hızlarında çalışmak üzere tasarlanmış, önde yavaş giden veya duran araçları tespit eden radar ve kameralardan oluşan bir sistem.

Ford Everest

Dış Tasarım

Yeni Ford Everest tasarlanırken Ranger’ın tasarımından ilham alınmış. Ancak daha da genişletilmiş bir şekilde. Bu sayede 2023 Ford Everest adeta bir dev haline geldi. Otomobilin, yüksek yapısı, büyük ızgarası, şerit LED farları ve arka kısmını komple kaplayan aydınlatmaları dikkat çeken detaylarından. Üstelik Ford Everest, 80 cm’lik su birikintilerinden çok rahat bir şekilde geçebiliyor. Otomobilin tavanına ise 80 kg’lık yükleme yapma şansına sahipsiniz.

Üçüncü Nesil Everest, bireysel sürücüler için tasarlanan bir otomobil. Ancak bu otomobilin Fransa’da yeri bir ayrı. Bunun sebebi ise bir önceki (ikinci) nesil Everest’in Fransa ordusu tarafından personel taşımacılığı için kullanılan bir SUV olması.

Ford, 2023 Everest için fiyat ve çıkış tarihi belirtmedi. Ancak 2023 Ford Everest’in Türkiye’ye gelme olasılığı oldukça düşük gibi…

Sıfır km Ford modelleri ve fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here