Ana Sayfa Genel Ford Yeni Araçları için Güneş Enerjisine Yatırım Yapacak

Ford Yeni Araçları için Güneş Enerjisine Yatırım Yapacak

0
561

Ford Güneş Enerjisine yatırım yapıyor. Böylece gelecek nesil araçları emisyonsuz ve güneş enerjisi ile çalışıyor olacak.

Ford’un Güneş Enerjisi Anlaşması

Ford Michigan’da DTE Energy adlı firma ile 650 megavat değerinde güneş enerjisi anlaşması yapacağını duyurdu.

DTE Energy’nin MIGreenPower programı ile gerçekleşen bu anlaşma sayesinde Ford 2025 yılına kadar ki araçlarını yenilenebilir enerji ile üretecek.

Ford’un planları arasında 2035 yılına kadar dünya çapında ki tüm operasyonları için güneş enerjisi kullanma planı var.

2019 yılında DTE Energy’nin ilk büyük endüstriyel müşterisi Ford oldu. DTE Energy programına bugün 600’den fazla işletme ve 62.000 konut kayıtlı.

Ford CEO’su Jim Farley anlaşma hakkında ayrıca şunları söyledi:

“Bu benzeri görülmemiş bir anlaşma. Ford ve Michigan için daha yeşil ve daha parlak bir gelecekle ilgili.”

DTE Energy bu yeni anlaşması ile yeni istihdamlara kapı açacak. DTE, güneş enerji santrallerinin kurulması için 250 farklı geçici iş ve 10 farklı tam zamanlı istihdam yaratacağını söylüyor.

Ford’un Güneş Enerjili Araç Projesi

2022 yılı başlarında Ford kendi içinde iki ayrı bölüm ayrımına gitmişti. Firmanın gelecek planı, araçlarındaki emisyon değerlerini düşürmek ve elektrikli araçlarının sayısını arttırmak.

Bu süreçteki planının bir kısmı yeşil enerji kapsamında Blue Oval adını verdiği bir proje. Firma bu sayede DTE Energy ile yapılan bu anlaşmayla yeşil enerji konusunda büyük bir adım atmış oldu.

Blue Oval projesi kapsamında firma 2023 yılının sonuna kadar 600.000 adet elektrikli araç planlaması yapıyor. Ford ayrıca 2026 yılının sonuna kadar bu rakamı 2 milyon araca çıkarmayı düşünüyor.

Ford bunun yanı sıra elektrikli araç yatırımlarını arttırdı. Üretim hedeflerine ulaşmak için de Tennessee ve Kentucky’de batarya üretim hatları kurdu.

Sıfır KM Ford Modellerine Bir Göz Atın

HENÜZ YORUM YOK