Ford Focus’un Kısa Geçmişi: 1998’den Bugüne

2
2118
ford focusun geçmişi

1998’de Ford Focus’un ilk kez ortaya çıktığına inanabiliyor musunuz? Ford Focus’un geçmişi nasıl, birlikte inceleyelim.

Ford’un popüler aile otomobili segmentine girişi lanse edildiğinde Focus, hatchback, station ve sedan dahil olmak üzere çeşitli gövde tiplerinde herkese bir şeyler sunmaya başladı. O zamandan beri, Ford Focus’un farklı varyasyonları gelip geçti. Ancak hepsi Focus’u bu kadar büyük bir hit yapan pratikliği ve olağanüstü kullanımı korudu.

Yakın zamanda CAR dergisi tarafından son 50 yılın en büyük 50 otomobilinden biri olarak gösterilen Ford Focus, hala pratik bir aile aracının referans noktasıdır.

Ford Focus’un Geçmişi: İlk Nesil 

ford focus'un geçmişi ilk nesil

1998 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda lanse edilen Mk1 Focus, müşterilerden büyük beğeni ve coşkulu bir ilgi toplayarak hızlı bir başarı yakaladı.

Tarz olarak; Ford, daha kıvrımlı ve daha fütüristik görünümlü bir şey denemek istedi. Ve zamanın en çok satan modeli olan Ford Escort’un güvenli ve dar hatlarından uzaklaştılar. İç mekân, göze çarpan çizgileri, kıvrımlı kenarları ve sofistike açıları ile sınırları zorladı.

Gelişmiş bir çok bağlantılı “Kontrol Kılıcı” arka süspansiyonun altında, birinci sınıf yol tutuşu ve sürüş kalitesi için konforu sürmek için uyumlu kullanım yeteneği.

1999’da Britanya’da en çok satan otomobildi ve Avrupa’da Yılın Otomobili seçildi. Jeremy Clarkson bile, sunulan alan ve konforun yanı sıra etkileyici kullanımı öven bir hayranıydı.

Ford Focus’un Geçmişi: İkinci Nesil 

2005 yılında Focus’un yenilenme zamanı gelmişti. Yeniden biçimlendirilen ve yeni teknolojinin sıçramasıyla, ikinci nesil Ford Focus, popülaritesinin devam etmesini sağlamak için güncel hale getirildi.

MK2 Ford Focus, sınıfındaki bir otomobil için en iyi Euro NCAP derecelendirmelerini, yetişkin korumada beş yıldız, çocuk korumada dört yıldız ve güvenlik korumasında iki yıldız ile ön darbe testlerinde tam not aldı.

Teknoloji açısından, MK2 Focus, hareket halindeyken daha fazla bağlantı sunmak için Bluetooth ahizesiz telefon sistemi kazanırıldı. Ayrıca uyarlanabilir ön aydınlatma ve güneş ışığını yansıtan ön cam daha fazla kolaylık sağladı.

Ford CC Coupe

focus cc coupe

2006 yılında potansiyel müşterileri kaçırmak istemeyen Ford, ilk dönüştürülebilir Focus’u piyasaya sürdü. İtalyan tasarım evi Pininfarina’dan gelen bilgilerle Focus, şık iki parçalı, açılır kapanır bir hardtopa kavuştu, ancak insanların sevdiği aynı kusursuz kullanımı sürdürdü.

Ford Focus’un Geçmişi: Üçüncü Nesil 

ford focus'un geçmişi 3. nesil

2011, yepyeni Focus EcoBoost motorlu üçüncü nesil Ford Focus’un tanıtımına tanık oldu. Üstün gücü inanılmaz yakıt verimliliği ile birleştirerek, Focus’un on yaşın üzerinde olmasına rağmen hala geçerli olduğunu kanıtladı.

Üçüncü nesil modelle Ford, üç kapılı seçeneği bırakmaya karar verdi ve hala rakip modellerle rekabet ettiğinden emin olmak için kabin ve kullanımda bazı güncellemeler yaptı. Ford Focus, tüm dünyada bulunan en yaygın otomobillerden biri haline geldiğinden, bu hareket açıkça başarılı oldu.

2012’de tamamen elektrikli bir Ford Focus piyasaya sürüldü, ancak Avrupa’da yalnızca 61 adet satıldığı için tüketiciler arasında popüler olmadığını kanıtladı.

Mevcut Ford Focus

mevcut focus

Orijinal lansmanından 20 yıl sonra 2018’de Ford Focus, bize mevcut nesil Ford Focus’u sunmak için yeniden güncellendi. Muhtemelen bugüne kadarki en iyi Focus, keskin bir yeni tasarıma, etkileyici bir sezgisel iç mekana, çeşitli ekonomik motorlara ve yepyeni bir şasiye sahip.

Yeni Ford Focus, en yeni Ford SYNC 3 bilgi-eğlence sistemiyle birlikte yeni nesil teknoloji sunuyor. Kullanımı kolay ve süper duyarlı SYNC 3, otomobilin çeşitli işlevlerini parmaklarınızın ucuna getirir.

Bunun da ötesinde, Şeritte Kalma Yardımı ve Aktif Frenleme gibi bir dizi gelişmiş sürücü güvenliği özelliği, Focus’un beş yıldızlı bir Euro NCAP derecesi almasını sağladı.

Pazar değişikliklerini yakından takip etmek isteyen Ford, yeni bir Focus ‘Active’ modelini bile piyasaya sürdü. Artan SUV ve Crossover taleplerini karşılamak için tasarlanan bu araç, yükseltilmiş bir sürüş yüksekliğine, daha kalın lastiklere sahiptir ve çeşitli sürüş modları sunuyor.

2. El Ford Focus İlanlar

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here