Ford Explorer 2023 modelinin resmen tanıtımı gerçekleşti. İşte model hakkında tüm detaylar ve özellikleri haberimizin devamında sizleri bekliyor.

Ford Çin’de yapmış olduğu bir etkinlikte SUV modeli olan Explorer adını verdiğini modelini tanıttı.

Ford Explorer 2023 Dış Tasarımı

Firma her ne kadar orta boy SUV olarak nitelendirse de aslında bu model mevcut nesil için yepyeni bir güncelleme. İlk bakışta ön tarafta bizleri geniş bir ızgara karşılıyor. Bu ızgaranın etrafı yeni tasarım LED farlarla çevrili durumda.

Ford Explorer

Arka ve ön tarafta yoğun olarak krom kaplama yer alıyor. Bunun yanı sıra aracın jantları türbin fan tasarımına sahip 21 inç alaşım. Arka tarafta parçalı lambalar yer alıyor.

Bagaj kapağında dikkat çekici Explorer yazısı dikkat çeken diğer bir detay. Bu yazının alt tarafından mavi oval bir şekilde Ford amblemi yer alıyor.

Ford Explorer İç Tasarımı

Aracın iç kısmına geçtiğimizde bizleri devasa bir ekran karşılıyor. Bu ekranın boyutu tam olarak 27 inç. Bu ekran neredeyse kokpitin çoğunu kaplıyor. Bu yüzden ön panelde yer alan pek çok tuş yok. Her şey bu ekran üzerinden dokunmatik olarak gerçekleşiyor.

Ford Explorer 2023

Merkezi hava çıkışları bu ekrana yer açmak için alt tarafta yer alıyor. Ayrıca diğer bir dikkat çekici olan detay ise bu araçta vites topuzunun yer almaması.

Ford Explorer Çıkış Tarihi ve Motor Performansı

Firma tarafından henüz resmi olarak aracın motoru hakkında teknik detaylar paylaşılmadı. Bu araç Çin’de 11 Ağustos itibariyle siparişe açılacak. Seri üretim ise 7 Kasım itibariyle başlayacak.

Ayrıca firma tamamen elektrikli farklı bir Explorer modelini geliştirmeye devam ediyor. Bu elektrikli modelin 2023 yılındaki orijinal lansman tarihi Aralık 2024 yılına ertelenmiş durumda. Zamanı hakkında net bir bilgi yok.

Sıfır KM Ford Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here