Fiat 500: La Prima by Bocelli

0
2326
Elektrikli Fiat 500

Fiat otomobil üreticisi Fiat 500’ün yeni versiyonunu tanıttı. Bu model tamamen elektrikli bir şekilde geldi. Bu model sınırlı sayıda üretilecek olan “La Prima by Bocelli” modelidir. Bugün sizlerle birlikte bu yeni modeli inceleyeceğiz.

Elektrikli Bir Şehir Otomobili

La Prima ön görünümLa Prima by Bocelli şehir otomobili segmentinde yer alıyor. Üstelik Stellantis’in en çok satılan elektrikli modeli. Aynı zamanda Avrupa’nın en çok tercih edilen otomobilleri arasında yer alıyor. Bu elektrikli Fiat 500 konumunu koruyan tamamen elektrikli Fiat 500’e yeni bir versiyon daha eklendi. Tamamen emisyonu sıfıra indiren ulaşımın da ikonik modeli olmaya oldukça hazır olan Fiat 500, dünyaca ünlü tenor, Maestro Andrea Bocelli, müzisyen Matteo Bocelli ve JBL ile iş birliği ile hayata geçti. Üstelik “La Prima by Bocelli” versiyonu ile benzersiz bir ses deneyimiyle sizi şaşkınlığa uğratıyor. Aynı zamanda JBL “Sanal Mekanlar” teknolojisiyle donatılan dünyanın ilk şehir otomobili olarak da otomotiv dünyasında oldukça büyük bir fark yaratıyor.

La Prima by Bocelli Teknik Özellikleri

La Prima arkadan görünüm

Bu model Fiat’ın ikonik ürün gamının tepe noktasını oluşturuyor. Aynı zamanda modelde standart olarak sunulan ve Bocelli tarafından tamamen destekli, yaşama alanı bulunuyor. Aynı zamanda bagajın kullanım kapasitesini hiçbir şekilde kısıtlamayacak araca entegre edilen JBL Premium Audio bulunuyor. Bu ses sistemi 320 W ses gücüyle oldukça performanslı bir deneyim sunuyor. Performanslı olduğu kadar da sezgisel bir kullanım sunuyor. Aynı zamanda da üst seviyede bir ses deneyimi sunuyor. Yeni 500 “La Prima by Bocelli”; kabin içerisinde kullanılan üst seviye yumuşak dokuya sahip döşemesi vardır. Hatta yayaların aracın hareket halinde olduğunu algılayabilmeleri amacıyla çalan bu sistem; besteci Nino Rota tarafından İtalyan yönetmen Federico Fellini’nin “Amarcord” filminde kullandığı müzikler kullanılmaktadır. Aynı zamanda cabrio versiyonundaki Fiat Monogram açılır tavan dokuması da dahil olmak üzere ilk nesildeki başarılı özellikleri ise standart olarak sunuyor. Fiat markası, 500 “La Prima by Bocelli”nin iletişim kampanyasında Maestro Andrea Bocelli’nin oğlu olan, müzisyen Matteo Bocelli’nin yeni single’ını kullanmayı tercih etmiştir.

Daha Temiz ve Daha Hijyenik!

La Prima iç dizayn

Bocelli’nin 500 La Prima’sı, dünya sahnesine ilk çıkışını operadaki açılış gecelerine yakışan siyah ve zarif bir görünümle yapmayı hedefledi. Üstelik Covid-19 sonrasındaki hayata uyum sağlayabilmek adına standart olarak yenilikçi bir teknoloji vardır. Bu teknoloji “Hijyenik Eldiven Gözü” adı verilmiştir. Bu donanım ile “La Prima by Bocelli”ye akıllı telefon ve diğer küçük kişisel eşya yüzeylerinin hijyenini arttırılması amaçlanıyor. Hatta ön konsoldaki torpido gözlerine bir UV-C ışık teknoloji monte ediliyor. Aracın kullanıcısı, torpido gözüne küçük kişisel eşyaları yerleştirip, çekmeceyi kapatıp orta konsolda bulunan düğmeye basıyor. Böylece temizlik süreci etkinleştirmiş bulunuyor. Toplamda 3 dakika süren hijyen işlemi tamamlandığında ise; kullanıcıya mavi renkli bir gösterge ve sesli sinyal ile uyarıyor.

Sıfır Km Fiat 500 Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here