Ferrari Kasabası: Maranello

3
5336

Otomobil markaları hiç şüphesiz doğdukları toprakların ve toplumların özelliklerini taşırlar. Alman arabaları güvenilir, Japon arabaları dayanıklı, İngiliz arabaları asildir. Konu İtalyan arabalarına ve onların bir numarası Ferrari‘ye geldiğinde ise kelimeler yetersiz kalır. Roma, Pista, Enzo, Berlinetta, California, 458 Italia, F40 ve niceleri… İtalyan toplumunun geçmişini ve bugününü yansıması olan spor araçlar onlar için bir tek kelimeyi çağrıştırır: tutku! İşte o tutkunun doğduğu yer ise Ferrari Kasabası Maranello.

Ferrari’nin Kısa Hikayesi

Ferrari Fabrikası

İtalyan otomotiv devi Ferrari de kurucusu Enzo Ferrari’nin spor otomobil tutkusu sayesinde ortaya çıkabilmiştir. Alfa Romeo’nun yarış pilotu olan Enzo senelerce birçok yarış kazanır. Ancak daha sonra Mercedes’e geçilen pilot, otomobilinin yavaşlığından şikayet eder. Otomobilinin ergonomisinden teknik detaylarına kadar her şey ile ilgilenen Ferrari, yarışlar için hazırlanmış hızlı bir spor otomobil yapmak ister. Tasarısı Alfa tarafından kabul görmeyince yaşadığı şehir olan Modeno’da kendi markasını yaratır: Scuderia Ferrari.

Senelerce dünyanın dört bir yanında otomobil severlerin hayallerini süsleyecek olan Ferrari, İkinci Dünya Savaşı yıllarında bombalanan şehirden ayrılarak Maranello’ya göç eder. Burada kendi otomobillerini üretmek için bir atölye kurar. Burada Le Mans yarışını 14 kez kazanacak olan otomobilleri tasarlar. Bu yarışı 6 kez art arda kazanmasıyla marka haline gelen Ferrari, ne yazık ki profesyonel anlamda ayakta kalmak için bankalara değil İtalyan mafyalarına başvurmuştur. Bu da Ferrari markasının zaman içinde Fiat’a satılmasının önünü açmıştır.

Ferrari Kasabası: Maranello

Maranello Şehir Meydanı

Bugün Ferrari Fabrikası ve Müzesi’nin bulunduğu kasaba olan Maranello için tam bir Ferrari Köyü desek yanlış bir ifade olmaz. Meydanlarda, sokaklarda, binalarda ve anıtlarda bu kasabanın bir Ferrari kasabası olduğunu net olarak anlarsınız. Kasabanın içinde bulunan Ferrari Müzesi ise tam bir cazibe merkezi. Yılda 200 binden fazla turisti ağırlayan bu küçük kasaba, her yerde Ferrari kırmızısının olduğu muhteşem bir atmosfere sahip.

Ferrari Müzesi

Ferrari tutkusunu yaşamak için bir Ferrari sahibi olmanıza gerek yok. Maranello’da bulunan Ferrari Müzesi eski klasiklerden modern spor otomobillere kadar oldukça geniş bir koleksiyona ev sahipliği yapıyor. Müze içinde yarı gerçekçi simülatörler ile Ferrari F1 pilotu olma deneyimini de yaşayabiliyorsunuz. Müze ile beraber fabrika turu da yapabildiğiniz bu kasabada ayrıca cüzi fiyatlara Ferrari kiralayarak bu tutkuyu deneyimleme şansı buluyorsunuz. Kiralamak derken, konu Ferrari olunca beş dakikalık kiralama seçeneklerinin de bulunduğunu belirtmek gerek.

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here