2021’de 125’inci yaş gününü kutlayacaklar. Bu yıl dönümünde ABT, kullanıcılarının her markada olduğu gibi böyle önemli günlerinde yeni modeller çıkartarak onları tatlı bir bekleyişin içine sürüklüyor. Bu yüzden onlarda ABT RSQ8-R tasarlamışlar. Bu sınırlı sayıda üretilen model normal RSQ8’den daha güçlü. RSQ8, güç donanımında 600 HP (441 kW) ve 800 Nm ile SUV’lar içinde Nordschleife(Nürburgring) rekoru kıran bir araçtır.

rsq8r

Ama ABT çok geçmeden olaya elini atarak bu verileri biraz daha güzelleştirmeyi düşündü.  İşte bu düşünceyle yüksek teknolojili kontrol ünitesi olan ABT Motor Kontrolü 740 HP(544 kW) ve 920 Nm yüksek güce sahip bir SUV’u inşa ettiler. RSQ8-R tam tamına 315 km / s hıza kadar çıkabilecek. Bu hızlara suvlarda pek alışkın değiliz. Bu özel yapım RSQ8-R , kullanıcılara kendini nasıl hissettireceğini çok iyi biliyor. Paslanmaz çelik ABT egzoz sistemi ile motorundaki gücü egzozlarıyla bütünleştiriyor. Aşağıdaki görsellerden de anlaşılacağı üzere dört adet 102 mm çapa sahip sağ ve sol olmak üzere çift çıkışlı ABT egzoz sistemi yer almakta..

ABT RSQ8-R sadece bunlarla yetinmiyor…

1. RSQ8-R bağımsız karbon fiber parçalara yer verilmiş:

  • Ön etekler,
  • Eklentili ön lip,
  • Ayna kapakları,
  • Marşpiyeller
  • Tekerlek yuvası havalandırması,
  • Çamurluklar,
  • Arka etekler
  • Spoyler gibi pek çok bölgesinde kullanılarak araca şıklık ve sportiflik katmış.

Aracın yol ile birleşen kısmında 295/35 R23 lastiklere yer verilmiş. Aracın ağırlığını rahatça dengeleyecek şekilde tasarlanan 23 inçlik  ABT’nin  Yüksek Performanslı HR tekerlekleri tercih edilmiş.

Sportif, yükseltilmiş iç mekan, kendini araçta en üst düzeyde göstermiş. Buna dahil olarak; ABT direksiyon, start-stop anahtar kapağı ve vites topuzu ile RSQ8-R’ın iç mekanına ayrı bir hava katılmış. Diğer ek ilaveleri ise, revize edilmiş kol dayanağı ve orta konsolda da değişimlere gidilmiş. Konsola örnek olarak vites çerçevesine 125. yılına itaFen  “1 of 125” yazılı bir çerçeve bizleri bekliyor. Böylece ABT RSQ8-R , neden sınırlı sayıda üretildiğini ve neden bu kadar üst limitlere çıkabilen bir araç olacağını bizlere kanıtlamış olacaktır.

Her ne kadar da muhteşem bir SUV modeli olsa da ülkemize gelmesi merakla beklenen konular arasında…

Kaynak :ABT

YENİ 2021 Q2 için Tıklayınız…

3 YORUMLAR

  1. Audi… Hayvan gibi araba yapıyorlar ama yine de çok naif duruyor. Tombul hatları var ama keskin görünümlü. Bu adamlar tasarımı nasıl bu kadar iyi yapıyor?

  2. Bilemedim.. mükemmel olmuş ama suv tarzı arabaların bu sportifleşmesi bana biraz garip geliyor sonuç olarak suv tipinin kullanım ve üretim amacı çok farklı…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here