Motosiklete binmek, araba sürmekten çok farklıdır, bu da motosikletinizin farklı sorunlar yaşayacağı anlamına gelir. İster motosikletlerde yeni olun, ister yıllardır onları kullanıyor olun, motosikletinizin karşılaşabileceği en yaygın sorunları anlamak size fayda sağlar. İşte onlar hakkında yapabilecekleriniz .

Kötü yakıt sorunu

Eğer kötü yakıt motora giderse , bu motora zarar verebilir ve motosikletin performansını olumsuz etkileyecektir. Bu, çoğunlukla motosikletini sık kullanmayan kişileri etkiler. Ancak bisikletlerini kış için saklayanları da etkileyebilir . Her durumda, yeterince sık sürmezseniz, gazınız kötüleşebilir. Motosikletiniz haftada 50 kmden daha az sürülürse, yakıtınızın bozulma ihtimalinin yüksektir. Önlemek kolaydır, ancak biraz matematik gerektirecektir. Sadece biraz yakıt dengeleyici satın almanız ve benzin deponuza doğru miktarı koymanız yeterlidir . Ardından motorunuzu birkaç dakika çalıştırın ve dengeleyicinin işini yapmasına izin verin.

Vaktinde yağ değişimi yapılmaması

Yağınızı değiştirmek, yakıt verimliliğini artırmaya yardımcı olacaktır. Yakıt sarfiyatını en üst düzeye çıkarmak için uygun vitesleri kullanarak daha mütevazı hızlarda sürmek gibi yardımcı olacak başka şeyler de yapabilirsiniz.

Kötü frenler

Bunun birçok nedeni olabilir. Neyse ki, motosikletinizin frenlerini korumak kolaydır. Frenler kullanım sırasında hafif geliyorsa, muhtemelen onları havasını alamnız gerekir . Bisikletinizin fren kollarını ve hava alma vidalarını bulun. Ardından frenlerinizi boşaltmak için bunları kullanın. Ayrıca fren balatalarını da inceleyebilirsiniz. Fren balatalarınızın çok ince olup olmadığını görmek için bisikletinizin kullanım kılavuzuna bakın. Eğer öyleyse, değiştirin. Yeterince kolay.

Kötü akü

Benzininizin kötüleşmesi gibi, bisikletinizi yeterince sık sürmezseniz, pilleriniz biter ve bisikletiniz çalışmaz. Bunu düzeltmenin iki yolu vardır; pilinizin şarjını koruyabilmesi için daha sık sürün veya evdeyken pilinizi şarj edin. Pillerinizi aşırı şarj etmediğinizden emin olun. Bu, patlayacakları noktaya kadar onlara zarar verebilir. Tüketici Raporlarına göre pilleri güvenle şarj edebilecek bir pil hatırlatıcı ve şarj cihazı satın alarak bunu önleyebilirsiniz.

Kötü görünüm 

Kirli bir motosiklet düşük performans anlamına gelir. Kir sadece kötü görünmekle kalmaz, aynı zamanda motorunuza da zarar verebilir. Çözüm ortada; bisikletinizi rutin olarak yıkayın. Kir ve kirin kalıcı bir hasar vermesini önlemek için haftada bir temizlemenizi önerir.

Kötü tahrik zinciri

Tahrik zinciriniz bozulmuşsa, muhtemelen yeterli yağa sahip değildir veya çok gevşemiştir. Zincirinizi yağlı tutmak önemlidir, çünkü koparsa kaza yapabilirsiniz. Ek  olarak zincirlerin rutin olarak sıkılması , kopmalarını önlemeye yardımcı olacaktır. Tahrik zincirlerinin yaşla birlikte doğal olarak gevşeyeceğini, bu nedenle sonunda bunları değiştirmeniz gerekeceğini unutmayın.

Yaygın sorunlardan biri; kötü lastikler

Aşınmış lastikler, bisikletlerin bozulmasının başlıca nedenidir. Lastikleriniz çok aşınırsa, onları değiştirmeniz gerekir. Bununla birlikte, lastiklerinizin yolun ortasında kırılmasını önlemek de tabii ki çok önemlidir. Hasarlı olup olmadıklarını görmek için lastiklerinizi rutin olarak inceleyin. Bunu erken fark ederseniz, lastiklerinizi garajınızın konforunda değiştirebilirsiniz.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here