En Ucuz 10 Hibrit Otomobil Listesi 2020

0
7681
türkiyede satılan en ucuz hibrit otomobiller listesi

Otomotiv sektörü birçok haklı sebeplerle birlikte geleneksel içten yanmalı motorları artık emekliye ayırıyor. Tamamen elektrikli motorlar ve hibrit motorlar da boşalan bu koltuğun birincil talipleri. İşte sizler için Türkiye’deki en ucuz 10 hibrit otomobil listesi.

En Ucuz 10 Hibrit Otomobil

türkiyede satılan en ucuz hibrit otomobiller

1Suzuki Swift

Suzuki Swift, 216.900 TL’lik fiyat etiketiyle listemizin ilk sırasında yer aldı.

Suzuki Swift fiyat listesi >>


2Hyundai i20

Hyundai i20 ise 1.0 T-GDI 48V Style Plus versiyonu ile 218.000 TL’lik fiyat etiketiyle Suzuki Swift’in en yakın takipçisi oldu.

Hyundai i20 Fiyat Listesi >>


3Toyota C-HR

Toyota C-HR ise 1.8 Hybrid 4×2 Flame versiyonu ile podyumun son ismi olmayı başarıyor. Ayrıca 224.850 TL’lik fiyat etiketiyle listemizin üçüncü sırasında bulunan Toyota C-HR, farklı versiyonlarıyla da listede kendine yer buldu.

Toyota C-HR Fiyat Listesi


4Toyota Corolla Sedan

Toyota Corolla Sedan ise 1.8 Hybrid Dream, Flame ve Flame X – Pack versiyonlarıyla 305.350 TL’den başlayan fiyatlarla listemizde kendine yer bulmayı başardı.

Toyota Corolla Sedan Fiyat Listesi >>


5Toyota Corolla Hatchback

Toyota Corolla Hatchback ise 317.250 TL’den başlayan fiyatlarıyla listemizde yer almayı başaran bir başka model oldu.

Toyota Corolla Hatchback Fiyat Listesi >>

Hibrit Otomobil Nedir?

Hibrit elektrikli araçlar; geleneksel içten yanmalı motorları geliştirmeyi amaçlar. Bu geliştirme için piller, elektrik motorları, rejeneratif frenleme ve motor rölanti süresinin azaltan teknolojiler kullanılır. Tüm bunlar , yakıt tüketimini azaltmanın ve / veya otomobillerin performansını iyileştirmenin kanıtlanmış bir yoludur. Hibrit otomobiller birkaç nedenden ötürü yakıt tasarrufu sağlayabilir; elektrik motoru, özellikle araç hızlanırken yüksek yük koşullarında itme gücünün bir kısmını sağlar; aracın atalet enerjisinin bir kısmı rejeneratif fren sistemleri aracılığıyla yeniden yakalanabilir ve araç akülerinde saklanabilir. Ayrıca araç boşta giderken, fren yaparken veya durduğunda yakıt tüketimini azaltır.

Karbon salınımının doğaya verdiği zararlarda göz önünde bulundurulduğunda bu tarz yakıt tasarrufları insanlığın devamı için büyük önem taşıyor. Hibrit araçlar ve elektrikli araçlar sayesinde karbon emisyon değerlerin yakın zamanda sıfıra inecek. Üstelik birçok ülkede koyulan hedefler doğrultusunda dizel motorlu araçların sonu geliyor. Aşağıdaki butonlara tıklayarak ilgili yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

Karbon Emisyonu Nedir?

Dizel Motor Avrupa’da Tarihe Karışıyor!


Not: Listede çeşitliliği sağlayabilmek adına bazı modellerin tüm versiyonları listeye eklenmemiştir.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here