En Büyük DSG Arızaları!

0
2376
Dsg Arızaları

Volkswagen Dsg arızaları bilinen en sorunlu ve korkutucu arızları sizler için listeledik. Dsg  şanzıman arızaları kronik olabilir mi? Gerçi son dönemde değişen sistemler ve yeni yazılımlar bu arızaları yok etmiş durumda ama yıl olarak eski arabalarda bu sorunlar devam etmekte. Yapılan tamirler, masraflar, ve büyük arızalar Alman devine hiç yakışmasa da ülkemizde ki popülerliği git gide artmış durumda yer almakta. Peki bu sürekli nükse eden büyük arızalar ne? bu önünü almadığımız yazılımsal problemlerin kaynağında ne var? Ve en büyük sorunlardan biri olan Kavrama sorunsalı, eski Dsg kullanıcılarının müzdarip olarak bıktığı bir durum. Bu arızalar hangi durumlar da çıkabilir? Bu arızaları tetikleyen faktörler neler?

Bilindiği üzere 8 sene önce DSG şanzımanlı Volkswagen araçlar servise çağrılmıştı ve bu durum, büyük bir skandal olarak otomobil dünyasında yankı bulmuştu. Volkswagen’in ilk DSG şanzımanlı araçlarında büyük ve geniş çapta sorunla karşılaşıldı. Bu durum basında o kadar çok yer buldu ki şimdi, DSg şanzımanın adını duyan konuya çekinerek bakıyor.

Dsg Arızaları

Dsg Arızaları! Problemler Neler?

Dsg arızaları yıllar önce özellikle Volkswagen grubuna ait araçlarda görülünce büyük bir skandal olarak manşetleri süslemişti. Ülkemizde popüleritesi çok yüksek olan Alman firma bu olaydan yaralar alarak kendi imajını bozmamaya çalışmıştı. Yapılan çalışmalarla günümüzde şanzıman sorunları çözülse de, hala eski model Wag grubu araçlarda bu sorunlar nüksedebiliyor. Volkswagen CC modelinde şanzıman sorunu çok sık yaşandı. Şanzımanın teknik verilerine uygun olmayan kullanım kaynaklı olduğu anlaşılan sorunlar aslında bundan 5-6 yıl önce görülen DSG sorunlarının ana nedeni olarak açıklanmıştı. Daha sonra beygir gücü düşürülerek şanzımana yüklenme oranı düşürüldü. Peki bu gibi arızaların sorunları neden kaynaklanıyordu?

Dsg

1. Mekanik Sorunlar

Otomobillerde zaman geçtikçe mekanik sorunları olması çok doğal bir durumdur. Bunun nedeni her parçanın bir kullanım ömrü olduğu gerçeğidir ve bu parçaları gerektiği zaman yenilemek en mümkün olacak sorunsuz seçeneği elimize verir. Bu durum aslında her otomobilde ve mekanik aksamın her parçasında görülebilecek bir durumdur. Bunun çözümü parçaları zamanında yenilemektir.

2. Kavrama Arızaları

Geçmişte Dsg kullanıcılarının cebini en çok yakan durum olarak söz edilebilir. Çok maliyetli ve büyük bir sorundur. Fabrika hatası olduğu bile söylenebilir ve bu durum Dsg tarihine kara leke vuran olumsuz bir olaydır. Bu kavrama olayında ki en büyük sorun ise ısınan parçalara, genel hava durumununda sıcaklık ve nem olarak eşlik etmesinin ardından, kullanıcı zorlaması olarak söylenebilir. Eski model yüksek torklu otomobillerde bu sorunun çok görülmesinin nedeni motorun şanzımana çok yüklenmesi de olabilir.

3. Yazılımsal Sorunlar

En büyük Dsg arızası ise kuşkusuz yazılımsal olarak gerçekleşenlerdi. Fabrika hatası nedeni ile yazılımları yanlış olduğu ve şanzımanları sürede hata yaptığı haberleri o günün tarihinde gündeme bomba gibi düşmüştü. Yapılan geri çağırmalar neticesinde araçlara güncelleme yazılımlar atılmaya başlandı. Global ölçüde dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Volkswagen için en büyük skandallardan biri olarak tarihe geçti.

2. EL VOLKSWAGEN İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here