Dünyanın Trafik Yoğunluğu En yüksek 10 Şehri

0
6867

Trafik Yoğunluğu her yıl dünyada artıyor. Trafikteki araç sayısı da her geçtiğimiz yıl artmaya devam ediyor. Bu artış da doğal olarak şehirlerdeki trafik yoğunluğunu artırıyor ve zaman zaman içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor. Peki Dünya geneline baktığımızda yoğunluğu en yüksek olan 10 şehir neresidir ? Geri sayıma başlayabiliriz.

Trafik Yoğunluğu En Fazla 10 Şehir

10 – Cakarta / Endonezya

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da yoğun saatlerinde kitlenen trafiğe, motosikletler de katkıda bulunuyor. Motosiklet kullanım oranının çok olduğu Cakarta’da trafik yoğunluğu motosikletler sebebiyle de artış gösteriyor.

9 – İstanbul / Türkiye

Ülkemizin güzel şehri İstanbul’u bu listede görmek ne yazık ki bizleri mutlu etmedi. Geçmiş yıla göre %2 daha trafik yoğunluğu artmış durumda. TomTom firmasının verilerine göre ise bu konuda Dünya 9. konumundayız.

Trafik Yoğunluğu

8 – Yeni Delhi / Hindistan

Filmlerde Hindistan’ın yoğun trafik akışını bildiğiniz gibi görmeye alışkınız. Başkent Yeni Delhi’yi bu listede 8. sırada görüyoruz. Küçük mobilet araçların yaygınca kullanıldığı Yeni Delhi’de dar alanlardan sıyrılmak için küçük araçlar sıkça tercih ediliyor.

7- Lima / Peru

7. Sıramızda Güney Amerika ülkelerinden Peru’nun başkenti Lima yer alıyor. Ülkemizce çok bilinmese de Lima Güney Amerika’nın en yoğun ikinci trafik yoğunluğuna sahip.

Trafik Yoğunluğu

6- Moskova / Rusya

1147 Yılından beri aktif olarak şehir yaşamı için kullanılan Moskova şehri modern trafik akışına yeterince uygun olmadığı için her yıl yoğunluk artmaya devam ediyor. Geçen seneye göre %3 daha kötüleşti ve bu yıl da 6. sıraya geldi. Hatta başka firmaların listesinde 1. sıraya dahi yerleştiği oluyor. Ancak kesin olan tek bir şey var o da Avrupa’nın en yoğun trafiği Moskova’da

5 – Pune / Hindistan

Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan, listeye ağırlığını koymaya devam ediyor. Hindistan’ın en büyük ikinci şehri de olan Pune, listemizde de 5. sırada kendine yer buldu

Trafik Yoğunluğu

4 – Mumbai (Bombay) / Hindistan

Hindistan’ın en kalabalık şehri Mumbai listemize 4. sıradan giriyor. normal günlerde dahi %65 trafik yoğunluğu ortalaması görülüyor. Ancak özellikle mason yağmurlarının vurduğu zamanlarda trafik birçok noktada durma noktasına geliyor.

3 – Bogota / Kolombiya

Kolombiya’nın başkenti ve en büyük şehri konumundaki Bogota hem ülkesinin hem de Güney Amerika kıtasının en yoğun trafiğine sahip. Geçen yıla göre trafik ortalaması %5 artarak yetkililerin endişelerini artırdı.

Trafik Yoğunluğu

2 – Manila / Filipinler

Filipinler’in başkenti olan ve en hızlı gelişen şehri konumundaki Manila listemizde 2. sırada yer alıyor. Bir ada ülkesi olan Filipinler’in biçimsiz ve düzensiz trafik anlayışı ortalama %71 trafik yoğunluğu ile geri dönüyor.

 

1 -Trafik Yoğunluğu – Bengaluru / Hindistan

Geldik listemizin ilk sırasına. Birçoğumuzun ilk defa duyacağı bu şehir tüm dünyadaki en yoğun trafiğe sahip şehir. Öyle ki Bengalurulu bir sürücü ortalama bir sürücüye göre yılda ekstra 243 saatini yani yaklaşık 10 gününü trafikte harcıyor. Böylelikle ilk 10 şehrin 4’ü Hindistan’dan çıkmış oldu.

Trafik Yoğunluğu

 

ikinci el ilanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here