Dünyadaki en zenginleri, iş adamları, ünlüler veya otomobilleri severler, farklı araçlara sahip olmayı sevmektedirler. Bu yüzden zamanla en nadir ve değerli otomobilleri satın almaktadırlar. Bugünkü listemizde bulunan dünyanın en iyi otomobil koleksiyoncuları ve harika garajlarını öğrendiğinizde gözlerinize inanamayacaksınız. Otomobil alım-satımı oldukça popüler ve kazandıran mesleklerden biridir. Fakat listemizde bulunan koleksiyoncular, satın aldıkları otomobilleri asla satmak istememektedirler. Sergide bulunan birçok otomobil, fabrikadan çıktığındaki kondisyonunu korumaktadır.

1Sultan Hassanal Bolkiah

Sultan Hassanal Bolkiah listemizde bulunan en zengin iş adamlarından biridir. 209 adet BMW, 574 adet Mercedes-Benz, 452 adet Ferrari, 179 adet Jaguar örnek araçlarından bazılarıdır. Böylece Sultan Hassanal Bolkiah toplamda 7000 adet araca sahiptir. Sultan Hassanal Bolkiah, sınırlı sayıda üretilen ve prototip arabalara da oldukça meraklıdır. Bu yüzden Ferrari Mythos, Pininfarina tarafından yapılan Jaguar, Bentley Java ve 444 Dominator ve Koenigsegg Agera CCGT gibi konsept araçlara da sahiptir.

2Şeyh Hamad Bin Hamdan Al Nahyan

Abu Dabi’nin yönetici seçkinlerinin milyarder üyesi “Rainbow Sheik”, her biri gökkuşağının farklı bir rengine boyanmış yedi Mercedes-Benz S-Serisi ile tanınmaktadır. Rainbow Sheik’in araçlarına baktığımız zaman karşımıza ilk olarak antika bir Dodge Power Wagon Mercedes-Benz 300SL, AMG Hammer gibi birçok farklı araç çıkmaktadır.

3Jay Leno

Ünlü talk-show sunucusunun tanınmış bir garajı ve arabalarına adanmış bir YouTube kanalı vardır. Jay Leno’nun araçlarına baktığımız zaman 1909 Baker Electric, 1931 8 litrelik Bentley, 1909 Stanley Steamer, 1934 Rolls-Royce Phantom II ve 1927 Duesenberg Model X gibi araçları görmekteyiz. Ünlü sunucunun 200’den fazla otomobili bulunmaktadır. Ayrıca araçlarını California, Burbank’ta bir hangarda saklamaktadır.

4Jay Kay

Ünlü müzisyen Jay Kay, kazandığı paranın birçoğunu otomobillere yatırmaktadır. Porsches, Ferrari, Rolls-Royce ve Lamborghini garajına eklemiştir. Ayrıca Jay Kay’ın en önemli ve değerli araçlarından biri de Fransız moda tasarımcısı Coco Chanel’in sahip olduğu bir Mercedes 600’dür.

5Mukesh Ambani

“Dünyanın En İyi Otomobil Koleksiyoncuları” sonuncusu Mukesh Ambani’dir. Hindistan’ın en zengin adamı olan Ambani, 168 Avrupa otomobilinden oluşan otomobil koleksiyonuna sahiptir. Dünyanın en zengin 22. adamı hızlı, şık ve sportif Avrupa otomobillerine ayrı bir merak duymaktadır. Ayrıca sahip olduğu otomobiller, Mukesh Dhirubhai Ambani’nin 60 katlı malikanesinde sergilenmektedir.

İkinci El Antika/ Klasik Araç İlanları

En Pahalı Klasik Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here