Dörtlü Sinyal Çalışmıyor Ne Yapmalıyım?

1
8877

Otomobiller, birçok kişinin günlük hayatta kullandığı ulaşım araçlarıdır. Otomobillerin trafikte güvenli bir şekilde kullanılması için bazı donanımları bulunmaktadır. Aracın muayeneden geçmesi için bu donanımların aktif olması gerekir. Araçlarda bulunan dörtlü sinyal, normal dışı bir durum olduğunu belirtir ve diğer sürücüleri uyarmak için kullanılır. Örneğin aksi bir durum gelişti ve duraklamanız gerekiyor. Dörtlü sinyali açarak etraftaki sürücüleri uyararak durabilirsiniz. Aksi durumlarda diğer sürücüleri uyarmak olası trafik kazalarının önüne geçmektedir. Ancak zamanla araçların eskimesiyle birlikte bazı arızalar görülebilmektedir. Bu arızalardan biri de dörtlü sinyal arızasıdır. Dörtlü sinyal arıza yaptığında çoğu zaman normal sinyaller de devre dışı kalır. Bu durumda aracı kullanmak oldukça tehlikelidir. Bu yazımızda sizlere; “Dörtlü Sinyal Çalışmıyor Ne Yapmalıyım? Sorusunu cevaplayacağız.

Dörtlü Sinyal Çalışmıyor Ne Yapmalıyım?

Dörtlü sinyal arızasında yapılması gereken ilk iş iyi bir elektrikçinin yolunu tutmak olacaktır. Ancak biz araba meraklıları için basit işlemlerle sorunun çözümünden bahsedeceğiz. Aracın dörtlü sinyali çalışmıyorsa ilk olarak sigorta tablosu kontrol edilir. Atık sigorta var ise değiştirilir. Sigorta değiştirildikten sonra kontrol edilip çalışıp çalışmadığına bakılır. Ancak atık sigorta yoksa sorun farklı noktalarda olabilir. Aracın normal sinyallerinin çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Dörtlü flaşör tuşu açık konumdayken normal sinyaller çalışmıyor, kapalı konumdayken çalışıyorsa çok yüksek ihtimalle dörtlü sinyal tuşunuz bozuktur. Tuşun değişimi ile sorununuzu çözebilirsiniz. Sigortanın tam geçirmiyor olması da bu sorunu oluşturabilir. Özellikle eski model araçlarda traktör tipi çubuk sigorta bulunur. Çubuk sigortalar kimi zaman yerinden oynayabilir. Bu durumda sigorta geçirmeyeceği için dörtlü flaşör çalışmayacaktır. Ayrıca tüm bu anlatılanları denedikten sonra hala daha sorun çözülmediyse; dörtlü flaşörün rolesi arızalanmış olabilir. Rolenin değişimi ile sorun çözülecektir.

Dörtlü Sinyal Çalışmıyor

Dörtlü Flaşör Tuş Fiyatları

Dörtlü flaşör tuşu fiyatları markadan markaya ve tuşun kalitesine göre değişebilmektedir. Kalitesiz bir tuş alırsanız kısa sürede bozulabilmektedir. Hatta bazı durumlarda kalitesiz tuş takıldığında dörtlü sinyal çalışıyor ancak aracın sinyalleri çalışmıyor. Bu sebeple tuşu aldığınız parçacıya garantisi olup olmadığını sormanız gerekir. Dörtlü flaşör tuşu fiyatları 30 ₺ ile 200 ₺ arasında değişmektedir.

2.El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here