Direksiyonsuz Araba Apollo RT6 Artık Yollarda!

0
1391
Direksiyonsuz Araba Apollo RT6 Artık Yollarda!

Direksiyonsuz araba Apollo RT6 artık sahnede. Çinli internet teknolojileri şirketi Baidu otomotiv sektöründeki yeniliklere kayıtsız kalmadı. Apollo RT6 isimli otonom araç ile pazara giriş yaptı. Aracın direksiyonsuz tasarımı şüphesiz en çok dikkat çeken detay oldu.

Halihazırda otonom araç teknolojilerine ilgi oldukça fazla. Her geçen gün yeni bir marka daha otonom model çıkarıyor. Bu anlamda yeniliklerin gerisinde kalmak istemeyen Çinli firma da direksiyonu olmayan bir araba tasarladı. Gelecekten gelmiş gibi görünen fütüristik araç, marka tarafından resmen tanıtıldı.

İşte Direksiyonsuz Araba Apollo RT6’nın Özellikleri

Baidu Wold 2022 etkinliğimde Çinli teknoloji devi yeni otonom aracını sahneye çıkardı. Robotaksi olarak hizmet verecek olan bu modelin tasarımı oldukça dikkat çekti. Şık dış tasarımının bile önüne geçen detay aracın direksiyonsuz olmasıydı. Bununla birlikte oldukça işlevsel bir iç mekanı olan otonom araç uygun koşullar olduğu sürece kendi kendine gitme kapasitesine sahip. Ayrıca 4. seviye otonom olan bu aracın çoğu noktasında kamera ve sensörler yer alıyor. Toplam 38 sensör ile algılama özelliği maksimum olan aracın batarya gücü henüz açıklanmadı. Bununla birlikte aracın hız kapasitesi de söylenmedi. Ancak kusursuz bir hizmet için çalıştıklarını firma yetkilileri ifade etti.

Direksiyonsuz Araba Apollo RT6 Artık Yollarda!

Direksiyonu Olmayan Otonom Araba Seri Üretime Hazır

Baidu yetkilileri ayrıca aracın seri üretime hazır olduğunu da belirtti. İlk önce Çin pazarında boy gösterecek olan aracın fiyatı ise 37 bin dolar olarak açıklandı. Diğer otonom araçlardan çok daha fütüristik bir görünüme sahip olan aracın 2023’te satışa hazır olması bekleniyor. Bu aracı müşteriler Apolllo Go uygulamasını indirerek kullanacaklar. Şu an için Baidu aracı yollarda test ediyor.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here