Çocuğuna Araç Devri Düşünenlerin Cevaplayacağı 7 Soru!

1
7328
araç devri dikkat edilmesi gerekenler
araç devri dikkat edilmesi gerekenler

Araç devri, birçok şekilde gerçekleşebilir. Ancak devrettiğiniz kişi sizin ailenizin bir parçası ise kendinize sormanız ve cevaplarından emin olmanız gereken bazı sorular vardır. Çocuklarına araç devri birçok kültürde yer alan ve uzun süredir devam eden bir gelenek: Anne ve baba kendilerine yeni bir araba alırlar, sonra eski arabalarını satmak/takas etmek yerine genç yaştaki oğluna veya kızına yıllardır kendi kullandıkları arabayı devrederler. Ancak uzmanlar, ebeveynlerin anahtarları genç sürücülere vermeden önce devredilecek araçların güvenlik başta olmak üzere diğer bütün özellikleri hakkında bazı önemli sorular sorması gerektiğini vurguluyorlar.

 Finansal Olarak Çok Mantıklı, Peki Diğer Faktörler?

araç devri görsel
araç devri görsel

Amerikan Otomobil Derneği, otomotiv programları müdürü David Bennett, “Çocuğunuza eski arabanızı vermek genellikle finansal olarak çok mantıklıdır, ancak bu durum aracın durumuna ve diğer faktörlere bağlıdır” diyor.

 

Amerikan Otomobil Derneği’nin alıcı eğitimi davranışlarını denetleyen Bennett, kullanılmış  arabaların kesinlikle aşağıdakiler dahil birçok avantajı olduğunu söylüyor:

 

-Ödenmesi gereken araba taksitleri(eski arabaların genellikle çoktan bitmiş oluyor).

-Daha düşük araba sigortası oranları ve çocuğunuz bir kaza geçirirse daha düşük onarım maliyetleri.

-Çocuğunuz arabayı kullanmayı öğrendiğinde veya en azından ara sıra kullanmış ise tanıdık bir “his” vermesi. Bu durum genç sürücüler adına büyük bir güvenlik artısı sunuyor.

– Aile tarafından iyi bilinen arabaya ait bakım geçmişi olması ( Varsa kazaları veya mekanik sorunları sizden saklayacak eski bir sahibi yok).

Bütün bu güzel avantajlara rağmen gelin görün ki, çocuğunuza eski aile arabasını vermenin de dezavantajları olabiliyor.

 

Örneğin, Bennett, eski modellerin genellikle bazı yeni arabaların sunduğu en son güvenlik özelliklerinden yoksun olduğunu söylüyor. “Güvenlik teknolojisinde pek çok ilerleme oldu, ancak hepsine sahip olmanın bir bedeli var,” diyor.

Araç Devri Öncesi Sorulması Gereken 7 Önemli Soru

araç devredilen genç sürücü
araç devredilen genç sürücü

İşte ebeveynlerin eski bir aile aracını genç veya genç yetişkin bir sürücüye transfer etmeden önce kendilerine sormaları gereken yedi soru:

  • Aracınız yeterince güvenli mi?
  • Aracın boyutları çocuğunuzun kullanımına uygun mu?
  • Aracınız yüksek hız yapıyor mu?
  • Aracınız masraflı mı?
  • Aracınız ileride sorun çıkaracak bir arızası var mı?
  • Muayenede sorun çıkarırsa tamir ettirmeye değer mi?
  • Sigortası pahalı mı?

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here