Citroen C4X Türkiye Üzerinden Dünyaya Duyuruldu!

0
4734
citroen e-c4x

Geçtiğimiz Nisan ayında Citroen CEO’su Vincent Cobee, Türkiye’yi ziyaret etmişti. Şirketin CEO’su yaptığı röportajda Türkiye pazarına önem verdiklerini ve yeni bir model ile birlikte Türkiye pazarını öne çıkaracaklarını açıklamıştı. Modelin adı ise geçtiğimiz gün resmen kesinleşti. Aynı zamanda bugün lansmanı yapılan modelin, markanın Twitter üzerinden paylaştığı video ile birlikte adı resmen gözüküyor. Yeni modelin ismi ise “Citroen C4X” oldu. Global lansmanı Türkiye’de gerçekleşen model için Fransız üretici Citroen yeni süprizler yapmaya devam edecek.

Citroen’in Yeni Modelinin İsmi C4X Oldu!

Citroen C4X, tasarım ve donanım olarak C4 ve C5X arasında yer alıyor. Ön yüzünü Citroen C4’ten alan modelin sedan ve SUV’yi andıran karışık tasarımını ise C5X’e benziyor. Buna istinaden otomobilin isminin C4X olacağı Twitter paylaşımı üzerinden paylaşmıştı.

Citroen C4X’in Ülkemizde Dizel ve Benzinli Versiyonları Satışa Sunulacak!

citroen c4x

Citroen’in yeni modeli Citroen C4X ülkemizde hem benzinli hem de dizel model seçenekleri ile satışa sunulacak. Benzinli versiyonunda 1,2 PureTech ve 130 beygir güç üreten versiyonun dizel kanadına ise 1,5 BlueHDi ve 130 beygir gücündeki motor kullanılıyor.

Aracın Avrupa’da tamamen elektrikli versiyonu ise Citroen e-C4X ismi ile tanıtıldı. 50 kWh bataryası ve elektrikli motoru ile 150 beygirdeki motor 260 Nm tork üretiyor. Şirket verilerine göre aracın 0-100 hızlanması ise 9.7 saniye olarak dikkat çekiyor. Maksimum hız C4’ün ülkemizdeki elektrikli versiyonu gibi 150 km/sa olarak açıklandı. Ayrıca elektrikli versiyonu 360 km menzile sahip. Aracın iç mekanında ise çok fazla bir değişiklik yok. Ön konsolda dijital gösterge paneli ve 10 inçlik multimedya ekran standart olarak geliyor.

Citroen C4X’i Kardeşlerinden Ayıran Özellikleri

Yeni model Citroen ailesinin diğer araçlarıyla çok fazla benzer özelliklere sahip fakat kardeşlerinden ayıran önemli noktalarda mevcut. 510 litrelik hacmi 1079 mm genişliği ile diğer modellerin üstüne çıkmayı başarmış.

“Türkiye, Citroen’in En Büyük 5 Pazarından Biri Olma Potansiyeline Sahip”

Şirketin CEO’su Cobee, “Türkiye oldukça etkileyici bir pazar. Genç nüfusu, alım isteği ve farklı zevkleriyle yüksek bir potansiyele sahip. Bu kapsamda ülkemizin beklentilerini karşılayacak daha doğru bir ürünle gelmek istediklerini dile getiren CEO, üzerinde çalıştıkları otomobilin Türkiye başta olmak üzere çevre pazarlara uygun bir model. Türkiye Citroen’in dünya çapındaki en büyük 5 pazarından biri olma potansiyeline sahip.” ifadelerini kullandı.

Sıfır KM Citroen Fiyatları ve Paketleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here